Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Большущее спасибо творцам этого интернет проекта!!! Это на самом деле - большая находка! Удачи!

Привет!

Спасибо творцам сайта!!! Это на самом деле - находка! Так держать!!! Удачи!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Нетрадиційний газ: нова можливість для України

    Нетрадиційний газ: нова можливість для УкраїниЯкщо пошуки в рамках проекту спільної діяльності всесвітнього гіганта «Шелл» та державної компанії «Укргазвидобування» підтвердять наявність комерційних запасів природного газу, за кілька десятків років Україна може подвоїти його власний видобуток. Про екологічну та технологічну безпеку видобутку нетрадиційного газу докладніше від спеціалістів «Шелл».

    Під час урочистого старту буріння першої пошукової свердловини «Шелл» в Україні голова компанії Грехем Тайлі повідомив, що зараз «Шелл» працює над трьома газовидобувними проектами в країні.

    По-перше, це пошук газу ущільнених пісковиків в Харківській області в рамках спільної діяльності «Шелл» та державної компанії «Укргазвидобування». Практична реалізація саме цього проекту почалася 25 жовтня 2012 року із команди «Вперед!» Президента України Віктора Януковича.

    По-друге, майбутня розробка Юзівської площі в Донецькій та Харківській областях. В травні 2012 року «Шелл» була оголошена переможцем конкурсу на право укладення угоди про розподіл продукції на розробку Юзівської ділянки. Учасниками проекту будуть «Шелл», ТОВ «Надра Юзівська», Держава Україна (в особі Кабінету Міністрів України). На даний момент тривають переговори з усіма зацікавленими сторонами з метою якнайшвидшого підписання відповідних угод, а саме угоди про розподіл продукції (СРП) між Україною та інвесторами і угоди про спільну операційну діяльність між інвесторами. За заявою міністра екології і природних ресурсів України Едуарда Ставицького, підписання угоди про СРП може відбутися в першій декаді грудня 2012 року.

    І, по-третє, це майбутня розробка Скіфської площі на шельфі Чорного моря. В серпні 2012 року група інвесторів на чолі з ExxonMobil, включно з «Шелл», була оголошена переможцем конкурсу на право укладення угоди про розподіл продукції на розробку Скіфської ділянки на континентальному шельфі Чорного моря. На даний момент готуються проекти угод, а саме угоди про розподіл продукції між Україною та інвесторами та угоди про спільну операційну діяльність між інвесторами, з метою подальшого проведення переговорів з усіма зацікавленими сторонами для їх якнайшвидшого підписання.

    Всі ці проекти знаходяться на початковому етапі. Тож видобування газу в комерційних об’ємах може розпочатися лише за умови підтвердження газового потенціалу, та не раніше, ніж через кілька років.

    Сланцевий міф

    Вже кілька місяців в Україні активно поширюються чутки про загрозу видобування так званого сланцевого газу. І не зважаючи на те, що вчені, спеціалісти з екологічних та технологічних наукових та дослідницьких центрів виступать із спростуваннями чуток, видобуток нетрадиційного газу міфологізується ще до свого початку.

    Що ж таке сланцевий газ, чи вірно називати цим терміном весь нетрадиційний газ та чим саме його видобуток відрізняється від видобутку газу традиційного залягання?

    Як пояснює провідний інженер з буріння компанії «Шелл» Михайло Грецький, традиційний і нетрадиційний газ — це один і той самий природний газ. Нетрадиційним називають газ, який залягає в більш ущільнених породах, ніж той газ, що впродовж десятиріч видобувається українською державою.

    До нетрадиційного газу зазвичай відносять три види газу (за породами, в яких він залягає): газ у сланцях, газ ущільнених порід (пісковиків) та газ вугільних пластів.

    За даними геологічної розвідки, на площах, які розроблятиме «Шелл», прогнозують наявність газу ущільнених пісковиків. Він відрізняється від сланцевого тим, що зазвичай залягає на більших глибинах та видобувається за допомогою вертикальних свердловин. Наприклад, перша пошукова свердловина «Шелл» та «Укргазвидобування» — вертикальна та матиме глибину 5 250 м.

    Чому цей газ починають видобувати лише зараз? Простіше кажучи, раніше це було економічно невигідним. Але в останній час у світі вдосконалені технології, які дозволяють дістатися такого ресурсу.

    Серед цих технологій — гідророзрив пласта (скорочено гідророзрив або ГРП): слово, яке російською загрозливо плутають із словом «вибух». Насправді гідророзрив — це закачування у свердловину рідини, що майже повністю складається з води, під великим тиском. Це спричиняє утворення невеликих тріщин та поєднує пори ущільнених порід. До речі, газ в таких породах перебуває у порах, що у 20000 разів менші, ніж діаметр волосини людини. Тож тріщини необхідні, щоб газ вивільнився та пішов у свердловину. Тріщини внаслідок проведення ГРП не розповсюджуються на більше, ніж кілька сотень метрів, а в середньому не перевищують кілька десятків метрів. Тому закиди щодо можливого забруднення водоносних шарів не мають зрозумілого підгрунтя. Водоносні шари знаходяться на глибині від 250 метрів до 700 метрів. А гідророзрив у зацементованій свердловині відбувається на глибині 3-4 кілометри. При цьому особлива увага приділяється герметичності свердловини, як-то якісному цементуванню та обсадженню додатковими обсадними колонами. І, нарешті, гідророзрив застосовується вже кілька десятків років у всьому світі. Лише у США його проведено понад мільйон разів. ГРП застосовується державними та приватними видобувними компаніями в країнах СНД, в тому числі й в Україні, і як технологія підтвердив свою економічну вигоду та екологічну безпеку.

    Як відбувається видобуток нетрадиційного газу

    Компанія «Шелл» накопичила великий досвід видобутку природного газу нетрадиційних пасток в Канаді та США, Німеччині, Китаї, Південно-Африканській Республіці, Австралії. Загалом «Шелл» працює у 80 країнах, і скрізь впроваджує єдині стандарти роботи.

    Сьогодні лише Сполучені Штати Америки ведуть видобування нетрадиційного газу нетрадиційних пасток у промисловому масштабі. І надії американців на економічне зростання завдяки енергетичній незалежності здійснилися повністю: за 10 років США, які раніше купували газ у сусідів, отримали таку його кількість від власного видобутку, що почали його продавати. У США «Шелл» вже 10 років розробляє родовище Пайндейл, яке за багатьма геологічними показниками схоже на українські аналоги. Площа родовища — більше 800 квадратних кілометрів. У надрах міститься стільки газу, що він може більше тридцяти років забезпечувати потреби 10 мільйонів домогосподарств. «Шелл» почала працювати тут у 2001 році і на сьогодні пробурила близько 400 свердловин.

    Під час розробки ресурсів нетрадиційного газу, серед них і газу ущільнених порід, зокрема під час застосування технології гідравлічного розриву пласта, «Шелл» дотримується найжорсткіших технологічних стандартів, які дозволяють безпечно й відповідально розвідувати, розробляти й видобувати такі ресурси.

    «Шелл» дотримується п’ятьох основних принципів розробки газу

    Принцип №1: Компанія «Шелл» проектує, споруджує та експлуатує свердловини й наземні виробничі комплекси безпечно та відповідально. Кожного разу перед початком бурових робіт компанія оцінює стан довкілля й усі, навіть найменші ризики. Компанія використовує щонайменше подвійні бар'єри під час спорудження свердловин, а також якісне вистилання в амбарних системах тимчасового зберігання рідини для гідророзриву. Усі роботи здійснює кваліфікований персонал, що пройшов відповідне навчання. Спеціалісти «Шелл» регулярно перевіряють дотримання правил техніки безпеки в усіх виробничих процесах.

    Принцип №2: Компанія «Шелл» проводить роботи, захищаючи водоносні шари й зменшуючи використання води в цілому, наскільки це можливо. В усьому світі «Шелл» проектує роботи так, аби питні грунтові води були захищені. Якщо на конкретній ділянці це виявляється технічно неможливим, такі свердловини «Шелл» не експлуатує. «Шелл» встановлює обсадні колони та цементує стовбур свердловини перед продовженням буріння та перед проведенням гідророзриву. Також компанія залучає незалежні експертні організації для тестування грунтових вод поруч з місцем буріння до та після проведення робіт, аби визначити зміни внаслідок своєї діяльності.

    Принцип №3. Компанія «Шелл» проводить свої роботи, оберігаючи якість повітря та контролюючи шкідливі викиди в атмосферу за допомогою спеціального обладнання. Спеціалісти складають плани для кожної ділянки, знижуючи рівень шкідливих викидів до мінімального практично можливого, постійно вимірюють викиди і проводять моніторинг. Для техніки на буровій ділянці використовується обладнання, що зменшує рівень викидів, або застосовуються чисті види палива, такі як природний газ.

    Принцип №4. Компанія «Шелл» працює над зменшенням впливу своєї діяльності на довкілля. «Шелл» намагається оберігати спокій місцевих жителів та дикої природи. Зокрема компанія завжди оцінює можливість спорудити трубопроводи, аби зменшити рух транспорту для перевезення рідин. Після завершення робіт компанія рекультивує ділянки, насаджує місцеві рослини, спостерігає за ситуацією. Для відродження території після буріння використовуються найкращі здобутки світового досвіду.

    Принцип №5. Компанія «Шелл» співпрацює з місцевими жителями для розвитку економіки регіону й покращення методів своєї роботи. Компанія оцінює соціальний та економічний вплив своїх робіт на життя місцевих мешканців, намагаючись зменшити негативні його наслідки і навпаки — створити привабливі можливості для тих населених пунктів, в районі яких проводиться розвідка та видобуток.

    Ці п’ять принципів — гарантія того, що в Україну прийшли високі стандарти захисту води, повітря, дикої природи й місцевих спільнот на територіях, де видобуватимуть газ.

    «Технології, за якими буритиметься свердловина і видобуватиметься газ на великій глибині, — одні з найкращих. І дуже важливо, щоб ми завжди мали високий рівень екологічного захисту. Я вдячний компанії «Шелл» за те, що вони передбачають складову екологічного захисту», — привітав проект Президент Віктор Янукович під час церемонії старту буріння першої свердловини «Шелл» в країні.

    ДОВІДКА ПРО «ШЕЛЛ»

    «Шелл» — це міжнародна група енергетичних і нафтохімічних компаній. У компанії працює близько 90 тисяч співробітників у більш ніж 80 країнах світу. «Шелл» допомагає задовільняти зростаючу світову потребу в енергоносіях з урахуванням економічної доцільності, соціальної відповідальності та згідно з вимогами захисту навколишнього середовища.

    «ШЕЛЛ» В УКРАЇНІ

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Анатолій Сіренко: Я вдячний особовому складу за професійне виконання поставлених завдань під час інавгурації Президента України

    У суботу в столиці України відбулися урочисті заходи з нагоди інавгурації Президента країни. Привітати нового голову держави завітали представники з різних куточків світу. Перед Державтоінспекцією ...

    Голландский адвокат пожизненно отлучен от адвокатской деятельности из-за неуплаты налогов

    Голландскому адвокату Брэму Московицу, который защищал многих одиозных фигур, пожизненно запретили заниматься адвокатской практикой.

    В Донецке родители пытались продать своего двухлетнего ребенка за 72 тыс грн, – МВД

    В Донецке правоохранители задержали родителей, которые продавали своего 2-летнего ребенка за 72 тыс. Грн. Как сообщили в Отделе связей с общественностью ГУ МВД Украины в Донецкой области, 23-летние ...

    Про внесення зміни до Правил паркування транспортних засобів, Кабінет Міністрів України

    Забороняється обладнання суб’єктами господарювання, крім операторів, місць для паркування на тротуарах та проїзній частині автомобільних доріг. Операторам забороняється передавати майданчики ...





    Юридическая практика:
    Про усунення від права на спадкування

    Про усунення від права на спадкування Нещодавно до юристів по питанням спадщини звернулася громадянка, яка бажає усунути від права на спадкування свою сестру

    Розподіл спадкового майна

    Розподіл спадкового майна Юрист професійно надала допомогу в розподілі спадку громадян, що звернулися до неї

    Про стягнення витрат на поховання

    Про стягнення витрат на поховання До юристів по спадковим справам звернулася громадянка за допомогою у справі про стягнення витрат на поховання через суд


    Консультации по наследству:
    Як виграти суд про спадщину?

    Здрастуйте! Допоможіть виграти суд у спадковій справі! Для мене, я так розумію, треба знайти хорошого юриста по спадковим ...

    Як оформити квартиру після вступу в спадщину

    Тільки недавно до Вас зверталася за порадою і Ви мені дуже допомогли, залишила свій позитивний відгук на форумі, тепер склалася ...

    Оформлення прав на спадщину земельної ділянки (паю)

    Користуюся Вашими порадами вже не вперше і, чесно кажучи, вони мені сильно допомагають, коли справа доходить до судового розгляду. ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca