Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Просто отличный сайт! Хорошенький интернет проектик! Классно! Всё очень удобно и легко. Спасибо за профессиональный ресурс!

Чувствуется неподдельная забота о ближних. Благодаря интересному порталу, наконец, надумался купить отдельную линию.

Огромное спасибо от кого зависит разработка этого портала.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Про затвердження Порядку обробки персональних даних у базах персональних даних Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатностіПРАВЛІННЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

ПОСТАНОВА

  1. 08.10.2013  № 47
  2. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10 грудня 2013 р. за № 2090/24622

    Про затвердження Порядку обробки персональних даних у базах персональних даних Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

    Відповідно до частини десятої статті 6 Закону України "Про захист персональних даних"( 2297-17 ) правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності ПОСТАНОВЛЯЄ:

    1. Затвердити Порядок обробки персональних даних у базах персональних даних Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що додається.

    2. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на Виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

    3. Виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності забезпечити державну реєстрацію цієї постанови в установленому законодавством порядку.

    4. Ця постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

    Голова правління

    Г. В. Осовий

    ЗАТВЕРДЖЕНО Постанова правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 08.10.2013  № 47

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10 грудня 2013 р. за № 2090/24622

    ПОРЯДОК обробки персональних даних у базах персональних даних Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

    I. Загальні положення

    1.1. Цей Порядок розроблено відповідно до вимог Закону України "Про захист персональних даних"( 2297-17 ) (далі — Закон), Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням"( 2240-14 ) та Типового порядку обробки персональних даних у базах персональних даних( z0001-12 ), затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 30 грудня 2011 року № 3659/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03 січня 2012 року за № 1/20314.

    1.2. Цей Порядок встановлює загальні вимоги до організаційних та технічних заходів захисту персональних даних страхувальників, застрахованих осіб та працівників Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд) під час їх обробки в базах персональних даних, володільцями та розпорядниками яких є робочі органи Фонду.

    1.3. Обробка персональних даних здійснюється повністю або частково із застосуванням автоматизованих засобів у складі інформаційної (автоматизованої) системи та у формі картотек із застосуванням неавтоматизованих засобів.

    1.4. Володільцем персональних даних у базах персональних даних Фонду є Виконавча дирекція Фонду.

    1.5. Розпорядником персональних даних у базах персональних даних Фонду є виконавчі дирекції відділень Фонду та їх робочі органи.

    1.6. Інші терміни у цьому Порядку вживаються у значеннях, наведених у Законі України "Про захист персональних даних" ( 2297-17 ) та Типовому порядку обробки персональних даних у базах персональних даних( z0001-12 ), затвердженому наказом Міністерства юстиції України від 30 грудня 2011 року № 3659/5, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 03 січня 2012 року за № 1/20314.

    1.7. Захист персональних даних покладається на Виконавчу дирекцію Фонду.

    Виконавчі дирекції відділень Фонду та їх робочі органи здійснюють обробку персональних даних відповідно до Закону( 2297-17 ) з метою і в обсязі, визначеними Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням"( 2240-14 ).

    На дії Виконавчої дирекції Фонду, виконавчих дирекцій відділень Фонду та їх робочих органів поширюються вимоги щодо захисту персональних даних від незаконної обробки, а також від незаконного доступу до них, визначені законодавством у сфері захисту інформації.

    1.8. Виконавча дирекція Фонду зберігає персональні дані у строк не більше ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки, якщо інше не передбачено законодавством.

    1.9. Відповідальним структурним підрозділом Виконавчої дирекції Фонду є управління розвитку інформаційних технологій Виконавчої дирекції Фонду (далі — відповідальний структурний підрозділ).

    1.10. Відповідальний структурний підрозділ відповідно до покладених завдань:

    забезпечує ознайомлення працівників володільця та розпорядника персональних даних з вимогами законодавства про захист персональних даних, зокрема щодо їхнього обов'язку не допускати розголошення в будь-який спосіб персональних даних, які їм було довірено або які стали їм відомі у зв'язку з виконанням професійних, службових чи трудових обов'язків;

    забезпечує організацію обробки персональних даних працівниками володільця та розпорядника персональних даних відповідно до їх професійних, службових чи трудових обов'язків в обсязі, необхідному для виконання таких обов'язків;

    організовує роботу з обробки запитів щодо доступу до персональних даних суб'єктів відносин, пов'язаних з обробкою персональних даних;

  3. забезпечує доступ суб'єктів персональних даних до власних персональних даних;
  4. інформує керівника володільця та розпорядника персональних даних про заходи, яких необхідно вжити для приведення складу персональних даних та процедур їх обробки у відповідність до закону;

    інформує керівника володільця та розпорядника персональних даних про порушення встановлених процедур з обробки персональних даних.

    1.11. Виконавча дирекція Фонду за допомогою програмного забезпечення веде журнали:

  5. фактів надання та позбавлення працівників права доступу до персональних даних та їх обробки;
  6. спроб та фактів несанкціонованих та незаконних дій з обробки персональних даних.
  7. 1.12. Видалення або знищення персональних даних здійснюється у спосіб, що виключає подальшу можливість поновлення таких персональних даних.

    II. Обробка персональних даних у складі інформаційних (автоматизованих) систем

    2.1. Обробка персональних даних осіб, зазначених у пункті 1.2 цього Порядку, здійснюється в складі таких інформаційних (автоматизованих) систем:

    Єдина інформаційно-аналітична система Фонду;

    Єдиний електронний реєстр страхувальників Фонду.

    У інформаційних (автоматизованих) системах обробляються такі категорії персональних даних:

  8. прізвище, ім'я, по батькові;
  9. дата і місце народження;
  10. паспортні дані;
  11. реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);

  12. реєстраційний номер свідоцтва про загальнообов'язкове державне соціальне страхування;
  13. дані листка тимчасової непрацездатності.
  14. 2.2. Виконавча дирекція Фонду, виконавчі дирекції відділень Фонду та їх робочі органи забезпечують захист персональних даних, які обробляються в інформаційних (автоматизованих) системах Фонду, за допомогою програмних та технічних засобів криптографічного захисту комплексної системи захисту інформації корпоративної комп’ютерної мережі та Єдиної інформаційно-аналітичної системи Фонду.

    2.3. Обробка персональних даних в інформаційних (автоматизованих) системах здійснюється у складі інформаційно-телекомунікаційної системи Фонду із застосуванням засобів мережевого захисту від несанкціонованого доступу під час обробки персональних даних, які входять до складу комплексної системи захисту інформації корпоративної комп’ютерної мережі та Єдиної інформаційно-аналітичної системи Фонду.

    2.4. Виконавча дирекція Фонду визначає режими доступу своїх працівників відповідно до їх професійних, трудових чи службових обов'язків.

    Працівники Виконавчої дирекції Фонду, виконавчих дирекцій відділень Фонду та їх робочих органів допускаються до обробки персональних даних лише після їх авторизації, відповідно до їх режиму доступу.

    2.5. Доступ осіб, які не пройшли процедури ідентифікації та/або автентифікації, блокується.

    2.6. В інформаційних (автоматизованих) системах, зазначених у пункті 2.1 цього розділу, де обробляються персональні дані, здійснюється реєстрація, зокрема:

  15. результатів ідентифікації та/або автентифікації працівників володільця персональних даних;
  16. дій з обробки персональних даних;
  17. результатів перевірки цілісності засобів захисту персональних даних.
  18. 2.7. Управління розвитку інформаційних технологій Виконавчої дирекції Фонду проводить аналіз реєстраційних даних, визначених у пункті 2.6 цього розділу.

    Реєстраційні дані захищаються від модифікації та знищення.

    Реєстраційні дані зберігаються відповідальним структурним підрозділом протягом трьох років.

    2.8. Виконавча дирекція Фонду, виконавчі дирекції відділень Фонду та їх робочі органи використовують антивірусне програмне забезпечення для антивірусного захисту в інформаційних (автоматизованих) системах Фонду.

    2.9. Виконавча дирекція Фонду, виконавчі дирекції відділень Фонду та їх робочі органи використовують технічні засоби безперебійного живлення елементів інформаційних (автоматизованих) систем Фонду.

    III. Обробка персональних даних у формі картотек

    3.1. Виконавча дирекція Фонду, виконавчі дирекції відділень Фонду та їх робочі органи здійснюють обробку персональних даних у картотеках у порядку, визначеному розділом I цього Порядку, з урахуванням таких вимог:

    документи, що містять персональні дані, формуються у справи залежно від мети обробки персональних даних;

    справи з документами, що містять персональні дані, мають внутрішні описи документів із зазначенням мети обробки і категорії персональних даних;

  19. картотеки зберігаються у приміщеннях (шафах, сейфах), захищених від несанкціонованого доступу.
  20. 3.2. Двері в приміщеннях (шафах, сейфах) обладнуються замком або системою контролю доступу.

    Начальник управління розвитку інформаційних технологій

    Р. П. Яхимович

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Суд отказал в предоставлении копий деклараций судей КСУ

    Киевский апелляционный административный суд 30 января 2014 рассмотрел апелляционную жалобу Олега Белова на решение Окружного админсуда Киева, который признал законным отказ в предоставлении господину ...

    Деякі питання легалізації комп’ютерних програм, які використовуються в органах виконавчої влади, Кабінет Міністрів України

    Деякі питання легалізації комп’ютерних програм, які використовуються в органах виконавчої влади Кабінет Міністрів України постановляє: 1. Затвердити Порядок використання у 2013 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з легалізації комп’ютерних програм, які використовуються в органах виконавчої влади ( 257-2013-п ), що додається.

    Світло безпеки: біля навчальних закладів у Рівному встановили нові дорожні знаки

    У рамках проведення профілактичних заходів під назвою Увага! Діти на дорозі! працівники Державтоінспекції Рівненщини продовжують здійснювати комплекс заходів спрямованих на попередження та профілактику ...

    Про схвалення Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері, Кабінет Міністрів України

    Про схвалення Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері 1. Схвалити Концепцію реформування державної політики в інноваційній сфері, що додається.





    Юридическая практика:
    Розподіл спадкового майна

    Розподіл спадкового майна Юрист професійно надала допомогу в розподілі спадку громадян, що звернулися до неї

    Про визнання права власності на половину частини ...

    Про визнання права власності на половину частини спадкового будинку У юридичній практиці часто бувають такі випадки, коли в питаннях оформлення спадщини, законні спадкоємці або спадкоємці за ...

    Про визнання заповіту недійсним та усунення від ...

    Про визнання заповіту недійсним та усунення від права на спадкування У своїй юридичній практиці адвокати по спадковим питанням зіткнулися із такою цікавою справою, коли клієнт просив допомогти ...


    Консультации по наследству:
    Оформлення спадщини після смерті батька

    У нашій родині сталося величезне горе. Крім того, що помер батько, так і ще почалися розборки з приводу спадщини батька. З'явилися ...

    Консультація про те, як подати позов до суду про прийняття спадщини

    Здрастуйте! Бачила не раз, що Ви допомагаєте у вирішенні юридичних проблем по спадку різного роду. Перейду відразу до своєї ...

    Оформлення прав на спадщину земельної ділянки (паю)

    Користуюся Вашими порадами вже не вперше і, чесно кажучи, вони мені сильно допомагають, коли справа доходить до судового розгляду. ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca