Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Очень уникальный, интересный и новый ресурс! Хочется поддержать Вас денежкой. Как это можно организовать?

Этот интернет сайт не друг - этот интернет портал, практически, - родственник для всех, кто сегодня живёт актуальными идеями!

Просто отличный сайт! Хорошенький интернет сайтик! Классно! Всё доступно и легко. Спасибо за профессиональный интернет сайт!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Дід Мороз покладе під ялинку спрощення

    Дід Мороз покладе під ялинку спрощення

    З 1 січня 2013 року запроваджується нова система держреєстрації речових прав на нерухомість, яка значно звужує роль у цьому процесі БТІ

    Новий рік українці зустрінуть із приємним подарунком від влади: державну реєстрацію речових прав на нерухомість значно спрощено і її проводитимуть органи, підпорядковані Міністерству юстиції, тобто Державна реєстраційна служба (Укрдержреєстр) та нотаріуси. Саме вони стануть спеціальними суб’єктами, на яких покладатимуться функції державних реєстраторів. Такі спеціалісти будуть головними на вторинному ринку, що, у свою чергу, сприятиме спрощенню процедури оформлення прав на майно.

    Органи Державної реєстраційної служби проводитимуть оформлення: у разі реєстрації права власності на новостворені чи реконструйовані об’єкти нерухомого майна, на новосформовану земельну ділянку, в разі внесення нерухомого майна до статутного фонду юридичної особи; на підставі рішень органів влади, зокрема на підставі рішення суду, органів прокуратури, податкових органів, органів місцевого самоврядування; а також речових прав на нерухоме майно, які виникли до 1 січня 2013 року та не були зареєстровані відповідно до законодавства, чинного на час їх виникнення, та виконуватимуть інші функції.

    Щоб продемонструвати готовність до початку своєї сесії, Укрдержреєстр провів ознайомчий прес-тур для ЗМІ. Журналістам продемонстрували відповідні підрозділи Києво-Святошинського районного та Васильківського міськрайонного управлінь юстиції Київської області. Тут до роботи й оформлення документів готові. Персонал обізнаний, забезпечений необхідною технікою. До речі, реалізацію повноважень важливої служби у цій сфері здійснюватимуть 583 структурні територіальні підрозділи органів юстиції.

    Із початку наступного року для того, щоб отримати свідоцтво на право власності на нерухоме майно, не потрібно звертатися до органів місцевого самоврядування, оскільки такий документ видаватиме одночасно із проведенням державної реєстрації прав відповідний орган місцевої служби. Водночас до кінця цього року державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно проводитимуть реєстратори бюро технічної інвентаризації (БТІ).

    Законодавством України для її проведення, надання витягу або відмови в отриманні інформації відведено певний час: не більш як 14 робочих днів з дня прийняття відповідної заяви.

    За таких законодавчих змін у сфері державної реєстрації прав із заявами до БТІ бажано звертатися до 16 грудня 2012 року. Цей орган законодавчо наділений можливістю проведення державної реєстрації прав або надання витягу з реєстру в скорочені терміни, проте оплата послуг за такі дії буде вдвічі більшою.

    Звісно, ставлення керівництва чималої кількості БТІ у країні до цих нововведень негативне. І це цілком зрозуміло: з нового року в них заберуть чималий шмат роботи. Так, приміром, начальник Донецького БТІ Ігор Пономаренко нещодавно заявив, що з 160 співробітників своєї структури він повинен буде скоротити половину. Він також вважає, що нові органи реєстрації просто не будуть готові до роботи з 1 січня. Наприклад, планувалося, що на Донеччині буде відкрито 38 реєстраційних округів, які повинен утворити Укрдержреєстр, однак нині готові приймати заяви від людей далеко не всі.

    Крім того, цей закон чітко визначає строки проведення державної реєстрації прав. З 1 січня 2014 року передбачено скоротити такий час на отримання речових прав (або надання відмови) до п’яти робочих днів.

    Нова система врегулює відносини у сфері оплати за проведення державної реєстрації прав та надання витягу з Держреєстру шляхом введення єдиного тарифу на всій території України. Так, справлятиметься державне мито, а за надання витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно буде встановлено фіксовану плату.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    IPF 2014: Европа требует высокого уровня прозрачности ОКУ,- А.Мамуня

    Ассоциация Украины с ЕС сфере интеллектуальной собственности: прогноз бизнес-эффектов — такую тему презентовал в ходе первой сессии Форума по интеллектуальной собственности IPF 2014 партнёр ЮФ "Василь Кисиль и Партнёры" Александр Мамуня.

    Споры об определении состава наследственного имущества

    Само по себе завещание не убережет наследников от проблем.

    Кадрові питання

    Президент Українипризначив:Кабінет Міністрів Українипризначив:звільнив:

    В яку копієчку обійдеться податок на нерухомість?

    ласником скількох обєктів житлової нерухомості є простий українець (фізособа), юридична особа або нерезидент? З початком 2013-го це запитання стало дуже актуальним, адже законодавчо введений ...





    Юридическая практика:
    Розподіл спадкового майна

    Розподіл спадкового майна Юрист професійно надала допомогу в розподілі спадку громадян, що звернулися до неї

    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення ...

    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення частини спадкового майна та про визнання права власності на спадкове майно Нотаріальне оформлення спадщини часто заходить у глухий кут через різні перешкоди та фактори. Однією із таких перешкод може ...

    Про визнання права власності на спадкове майно ...

    Про визнання права власності на спадкове майно за заповітом При необхідності у визнанні права власності на спадкове майно за заповітом слід звертатись до юристів по спадковим справам. ...


    Консультации по наследству:
    Допомога в оформленні заповіту на родича

    За допомогою вашого сервісу багато моїх знайомих вирішили всі свої виникаючі проблеми, пов'язані зі спадковим правом. Допоможіть ...

    Як діє заповіт після смерті людини

    Не можу розібратися з питанням про спадок. У подруги трапилася біда, у неї померли батьки, і вони не залишили заповіту на ...

    Розділ спадкової нерухомості після смерті

    Добрий день, шановні юристи по спадкових спорах! У мене виникла ситуація, з якою просто своїми знаннями, незважаючи на те, ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca