Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Для меня это находка! Вторую неделю сижу на сайте и валить отсюда совсем не собираюсь. Интересно, здорово!

Огромнейшее спасибо создателям этого интернет портала!!! Он действительно - находка! Всё просто отлично!!! Дерзайте!

Ваш интернет сайт не только лучший друг - этот ресурс, - родственник для всех, кто сегодня живёт новыми идеями!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Щодо перерахунку оплати вартості використаного природного газу залежно від обсягу його використання, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетикиНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЕНЕРГЕТИКИ

ЛИСТ

  1. 19.10.2012  № 6640/16/47-12
  2. Бон-ва Т. В. м. Євпаторія

    Шановна Бон-ва Т. В.!

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), розглянула Ваш запит на інформацію, надісланий за належністю листом Секретаріату Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 № 12809/0/2-12, та в межах своєї компетенції повідомляє.

    Постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2007 № 821( 821-2007-п ) (дата набуття чинності 25.06.2007) були затверджені Зміни, що вносяться до Правил надання населенню послуг з газопостачання (далі — Зміни).

    Правила надання населенню послуг з газопостачання( 2246-99-п ), затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.1999 № 2246 (далі — Правила). Взаємовідносини між газопостачальними підприємствами, газорозподільними підприємствами та фізичними особами (населенням) — споживачами газу регулюються цими Правилами.

    З метою досягнення узгодженості між нормативно-правовими актами України, що регулюють правовідносини, які виникають між юридичними особами, що виконують функції з постачання і розподілу природного газу, та споживачами (фізичними особами) у процесі надання та використання послуг з газопостачання, протягом 2001 — 2012 рр. неодноразово виникала потреба у вдосконаленні Правил( 2246-99-п ) шляхом внесення змін до них відповідними постановами Кабінету Міністрів України.

    Зокрема, з 25.06.2007, відповідно до вимог абзацу другого пункту 10 Правил( 2246-99-п ) (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2007 № 821), застосування роздрібних цін, диференційованих залежно від річних обсягів споживання, у поточному році для споживачів здійснюється залежно від річного обсягу фактичного використання природного газу (зафіксованого на кожному особовому рахунку споживача) у попередньому році.

    Слід зазначити, що постанова Кабінету Міністрів України від 13.06.2007 № 821( 821-2007-п ) на сьогодні є чинною та зміни до пункту 5 Змін не вносились.

    Разом з тим звертаємо Вашу увагу на те, що на даний час абзацом другим пункту 10 Правил( 2246-99-п ) (із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 17.02.2010 № 165) встановлено, що застосування роздрібних цін, диференційованих залежно від річних обсягів споживання, у поточному році для споживачів здійснюється залежно від річного обсягу використання природного газу (зафіксованого на особових рахунках споживача) у попередньому році.

    Крім того, на сьогодні положеннями пункту 10 Правил ( 2246-99-п ) визначено, що розрахунок населення за надані послуги з газопостачання здійснюється починаючи з 1 січня 2007 року за роздрібними цінами, диференційованими залежно від обсягів споживання, що встановлені НКРЕ, за показаннями лічильників газу, а у разі їх відсутності — за нормами споживання природного газу.

    Газопостачальні підприємства проводять щороку станом на 1 січня перерахунок оплати вартості використаного природного газу та суми нарахованих пільг окремо щодо кожного споживача залежно від обсягу фактичного використання газу у попередньому році та від диференційованих залежно від річних обсягів споживання роздрібних цін, що діяли в зазначеному році.

    Якщо за підсумками попереднього року фактичне використання природного газу споживачем не відповідає обсягам, на підставі яких визначалась ціна на природний газ, зокрема:

    у разі перевищення обсягу використаного природного газу порівняно з встановленим у попередньому році (V2 > V1), споживач зобов'язаний протягом трьох місяців з дати здійснення перерахунку сплатити газопостачальному підприємству різницю його вартості, розрахунок якої здійснюється за формулою

    Вс = (Ц2 х V2) — (Ц1 х V2),

  3. де
  4. Ц1

    -

  5. роздрібна ціна на природний газ, встановлена для оплати природного газу у попередньому році;
  6. V1

    -

  7. річний обсяг, згідно з яким була визначена ціна у попередньому році;
  8. Ц2

    -

    встановлена для оплати природного газу роздрібна ціна, що застосовується для споживача згідно з використаним у попередньому році обсягом;

    V2

    -

  9. річний обсяг, використаний споживачем у попередньому році;
  10. Вс

    -

  11. вартість природного газу, яку споживач повинен сплатити за результатами перерахунку;
  12. Вгп

    -

    вартість природного газу, яку газопостачальне підприємство зараховує на особовий рахунок споживача в рахунок майбутніх платежів.

    у разі зменшення обсягу використаного природного газу порівняно з встановленим у попередньому році (V2 < V1), різниця у вартості газу залишається на особовому рахунку споживача і зараховується в рахунок майбутніх платежів. Розрахунок вартості у цьому разі здійснюється за формулою

    Вгп = (Ц1 х V2) — (Ц2 х V2).

    Такий перерахунок здійснюється до 1 лютого поточного року.

    За ініціативою газопостачального підприємства або заявою споживача газопостачальне підприємство проводить станом на 1 липня перерахунок оплати вартості використаного природного газу залежно від обсягу його використання у першому півріччі поточного року та від роздрібних цін, що діяли в першому півріччі поточного року, аналогічно перерахунку, який проводиться за підсумками року станом на 1 січня. При цьому слід враховувати, що обсяг використаного споживачем природного газу у першому півріччі поточного року становить 60 відсотків річного обсягу споживання природного газу, згідно з яким застосовуються роздрібні ціни на природний газ. Такий перерахунок здійснюється до 1 серпня поточного року.

    Визначення річного обсягу використання природного газу здійснюється шляхом додавання обсягу використаного природного газу згідно з показниками лічильника з початку попереднього року до зняття показників лічильника у грудні попереднього року та розрахункового обсягу використання природного газу за необліковані дні грудня у разі незняття показників лічильника газу газопостачальним підприємством станом на 1 січня.

    Розрахунковий обсяг використання природного газу за необліковані дні грудня розраховується як різниця між контрольними зняттями показників лічильника газопостачальним підприємством у січні поточного року та грудні попереднього року, що помножена на кількість днів, не облікованих до 1 січня поточного року, та поділена на кількість днів між зазначеними контрольними зняттями показників лічильника.

    Визначення річного обсягу використання природного газу в попередньому році з урахуванням розрахункового обсягу використання природного газу за необліковані дні здійснюється за формулою

    Vр = Vг + [n х (Vс — Vг)/N],

  13. де
  14. -

  15. обсяг природного газу, використаний споживачем у попередньому році;
  16. -

    обсяг фактично спожитого природного газу за контрольним зняттям показників лічильника газопостачальним підприємством у січні поточного року;

    -

    обсяг фактично спожитого природного газу за контрольним зняттям показників лічильника газопостачальним підприємством у грудні попереднього року;

    N

    -

    сумарна кількість днів між контрольними зняттями показників лічильника газу в січні поточного року та грудні попереднього року;

    n

    -

  17. кількість днів, не облікованих до 1 січня поточного року.
  18. Згідно вимог пункту 32 Правил( 2246-99-п ) газопостачальне підприємство зобов'язане:

    визначати на основі обсягів використання природного газу споживачем у попередньому році та першому півріччі поточного року величину роздрібної ціни на природний газ для споживача на поточний рік та відповідно друге півріччя поточного року відповідно до пункту 10 цих Правил( 2246-99-п );

    проводити за підсумками року станом на 1 січня перерахунок оплати споживачем вартості спожитого в попередньому році природного газу залежно від обсягу його використання в попередньому році за роздрібними цінами, що діяли в попередньому році, та знімати показники лічильників газу у грудні попереднього року та січні поточного року.

    Таким чином, визначення обсягу газу, використаного споживачем протягом року, має здійснюватися за увесь календарний рік, а саме: з першого січня по тридцять перше грудня (включно) та ціна на природний газ, диференційована залежно від річного обсягу використання природного газу, застосовується на увесь обсяг газу спожитого протягом року.

    З повагою

    Член Комісії

    В. Меркушов

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Про схвалення Концепції створення та функціонування автоматизованої системи “Єдине вікно подання електронної звітності”, Кабінет Міністрів України

    Про схвалення Концепції створення та функціонування автоматизованої системи "Єдине вікно подання електронної звітності" 1. Схвалити Концепцію створення та функціонування автоматизованої системи "Єдине вікно подання електронної звітності", що додається.

    У ВССУ відбувся “круглий стіл” із питань застосування Кримінального процесуального кодексу України

    10 грудня 2012 року відбувся "круглий стіл", де обговорювалися окремі  питання застосування Кримінального процесуального кодексу України, зокрема положень глави 21 щодо проведення негласних ...

    Про звільнення О. Проскурякова з посади Голови Державної служби геології та надр України, Президент України

    Указ  Президента України Звільнити ПРОСКУРЯКОВА Олега Альбертовича з посади Голови Державної служби геології та надр України. Президент України м. Київ 24 грудня 2012 року № 723/2012

    Звернення начальника Державтоінспекції України Анатолія Сіренка до пішоходів

    Шановні пішоходи! Упродовж 11 місяців поточного року на Україні зареєстровано 2 779 ДТП з постраждалими, що трапилися з вини пішоходів. У цих автопригодах 602 особи загинуло та 2 345 отримали ...





    Юридическая практика:
    Про усунення від права на спадкування

    Про усунення від права на спадкування У житті бувають такі ситуації, коли при розподілі спадщини, на її частину бажають претендувати ті спадкоємці, які хочуть ...

    Про усунення від права на спадкування

    Про усунення від права на спадкування Нещодавно до юристів по питанням спадщини звернулася громадянка, яка бажає усунути від права на спадкування свою сестру

    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення ...

    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення частини спадкового майна та про визнання права власності на спадкове майно Нотаріальне оформлення спадщини часто заходить у глухий кут через різні перешкоди та фактори. Однією із таких перешкод може ...


    Консультации по наследству:
    Як усунути від спадщини неугодного спадкоємця

    Будь ласка, вирішіть мою проблему в усуненні від спадкування недостойного спадкоємця. Такими справами не всі кваліфіковані ...

    Допоможемо отримати спадок, який належить за Законом

    Привіт усім! У мене дуже серйозне питання про спадкування майна, а саме житла від бабусі. Справа в тому, що недавно у мене ...

    Якщо викликають до суду за спадковою справою

    Доброго часу доби. Моя проблема пов'язана зі спадком. Ми з дружиною живемо в Київській області. А батько дружини жив в Єврейській ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca