Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Доброе утро!

Большое Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - просто молодцы.

Огромное количество необходимой информации.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Про стан виконавської дисципліни та дотримання вимог Законів України КОЛЕГІЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

РІШЕННЯ

  1. 14.11.2013  № 23
  2. Про стан виконавської дисципліни та дотримання вимог Законів України "Про звернення громадян" і "Про доступ до публічної інформації"

    Розглянувши інформацію про стан виконавської дисципліни та дотримання вимог Законів України "Про звернення громадян"( 393/96-ВР ) і "Про доступ до публічної інформації"( 2939-17 ), колегія відмічає деякі позитивні здобутки на цьому напрямку роботи та звертає увагу на наявні недоліки.

    Вжитими комплексними заходами впродовж 9 місяців 2013 року в апараті ДСНС України забезпечено виконання у встановлені строки 8 тис. 241 акта та доручення Президента України, планів організації виконання законів України, актів та доручень Кабінету Міністрів України, наказів ДСНС України.

    Найбільший обсяг контрольних документів виконано — Департаментом запобігання надзвичайним ситуаціям — 1 тис. 94 (13%), Департаментом реагування на надзвичайні ситуації — 1 тис. 13 (12%) та Департаментом економіки і фінансів — 871 (11%).

    Впродовж звітного періоду в апараті ДСНС України опрацьовано 22 тис. 428 одиниць вхідної (за відповідний період минулого року — 22 тис. 141, збільшення на 1,3%) та 12 тис. 777 одиниць вихідної кореспонденції (відповідно 9 тис. 471, збільшення на 34%).

    Загальна кількість звернень громадян до ДСНС України зменшилась на 24% (з 1 тис. 503 до 1 тис. 143). Всі звернення розглянуто у встановлені законодавством терміни. Найчисленнішими за кількістю продовжують залишатися звернення з питань запобігання пожежної безпеки — 315, або 27% від загальної кількості (за відповідний період 2012 року — 170, збільшення на 37%).

    Найбільший обсяг звернень громадян розглянуто: Департаментом запобігання надзвичайним ситуаціям та державного нагляду (контролю) — 367 (32%), Департаментом ресурсного забезпечення — 176 (15%) та Департаментом персоналу — 120 (10%).

    Відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації" розглянуто у встановленому порядку 128 інформаційних запитів, з них 33 — від засобів масової інформації (у 2012 році — 186, зменшення на 31%).

    Згідно Плану виконання Кодексу цивільного захисту України( 5403-17 ) розроблено та забезпечено прийняття Урядом 17 актів, а саме: Департамент організації заходів цивільного захисту — 5, Департаментом економіки і фінансів — 4, Департаментом запобігання надзвичайним ситуаціям та державного нагляду (контролю) — 3, Департаментом ресурсного забезпечення — 1, Департаментом персоналу — 1, Департаментом реагування на надзвичайні ситуації — 1, Юридичним управлінням — 1, Відділом медичного забезпечення, реабілітації та охорони праці — 1.

    Однак, незважаючи на деякі позитивні результати, не вдалося досягти у повному обсязі дотримання Регламенту Кабінету Міністрів України ( 950-2007-п ) та Правил підготовки проектів актів Кабінету Міністрів України( 870-2005-п ), затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 950 та від 6 вересня 2005 року № 870.

    Кабінетом Міністрів України повертались до Міністерства оборони України та ДСНС України на доопрацювання 30 (23) проектів актів, розробниками яких є Департамент організації заходів цивільного захисту — 12, Департамент запобігання надзвичайним ситуаціям та державного нагляду (контролю) — 11, Департамент реагування на надзвичайні ситуації — 3, Департамент персоналу — 2, Департамент ресурсного забезпечення — 1, Відділ медичного забезпечення, реабілітації та охорони праці — 1.

    Впродовж 2013 року до Кабінету Міністрів України направлено 114 (27) подань про перенесення строків виконання завдань, виконавцями яких визначено Департамент організації заходів цивільного захисту — 33, Департамент запобігання надзвичайним ситуаціям та державного нагляду (контролю) — 21, Департамент ресурсного забезпечення — 14, Департамент економіки і фінансів — 13, Департамент реагування на надзвичайні ситуації — 11, Департамент персоналу — 10, Відділ медичного забезпечення, реабілітації та охорони праці — 2.

    З метою усунення вищезазначених недоліків у роботі підрозділів ДСНС України та посилення персональної відповідальності їх керівників за своєчасність, повноту і якість підготовки документів, виконання вимог Президента України та Прем'єр-міністра України з питань подальшого зміцнення виконавської дисципліни, забезпечення належного рівня розгляду інформаційних запитів та звернень громадян, колегія ВИРІШИЛА:

    1. Інформацію про стан виконавської дисципліни та дотримання вимог Законів України "Про звернення громадян"( 393/96-ВР ) і "Про доступ до публічної інформації"( 2939-17 ) взяти до відома.

    2. Першому заступнику, заступнику Голови ДСНС України, керівникам департаментів та інших самостійних структурних підрозділів апарату ДСНС України:

    2.1. Тримати на особистому контролі питання своєчасного, якісного та повного виконання актів та доручень.

    2.2. При розробці нормативно-правових актів чітко дотримуватись вимог Регламенту Кабінету Міністрів України (постанова Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 950) та Правил підготовки проектів актів Кабінету Міністрів України (постанова Кабінету Міністрів України від 6 вересня 2005 року № 870).

    2.3. Дати принципову оцінку фактам бездіяльності окремих посадових осіб, вжити до них заходів дисциплінарного впливу та визначити конкретні дієві заходи щодо посилення виконавської дисципліни. Про результати поінформувати через Адміністративний департамент (Гончаров В. В.).

    Строк — до 29 листопада 2013 року

    3. Адміністративному департаменту (Гончаров В. В.) продовжити проведення цільових перевірок з питань планування та організації роботи, ведення діловодства та архівної справи, розгляду звернень громадян та дотримання вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації" в територіальних органах ДСНС України, самостійних структурних підрозділах апарату Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

    У визначені графіком терміни

    4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника Голови Бойка А. П.

    Голова, голова колегії

    М. Болотських

    {Текст взято з сайту ДСНС України http://www.mns.gov.ua/}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Про внесення змін до Плану діяльності Міненерговугілля з підготовки проектів регуляторних актів на 2013 рік, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України

    Про внесення змін до Плану діяльності Міненерговугілля з підготовки проектів регуляторних актів на 2013 рік Відповідно до Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності"( 1160-15 ) та Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади( 731-92-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.92 № 731 (зі змінами), НАКАЗУЮ:

    Про внесення змін до деяких законів України з питань соціального захисту військовослужбовців, Верховна Рада України

    Одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов'язаних та резервістів, ...

    Про внесення змін до Переліку посад, приписаних до дипломатичних рангів України, Президент України

    Указ  Президента України 1. Внести до Переліку посад, приписаних до дипломатичних рангів України( 301/2002 ), затвердженого Указом Президента України від 26 березня 2002 року № 301 (зі змінами, внесеними Указом від 25 січня 2012 року № 36), такі зміни:

    Про відмову Бондарук Г.О. в реєстрації кандидатом у народні депутати України, Центральна виборча комісія

    Про відмову Бондарук Г. О. в реєстрації кандидатом у народні депутати України До Центральної виборчої комісії 10 серпня 2012 року надійшла заява про самовисування Бондарук Галини Олександрівни разом з іншими документами щодо реєстрації її кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 20.





    Юридическая практика:
    Про стягнення витрат на поховання

    Про стягнення витрат на поховання До юристів по спадковим справам звернулася громадянка за допомогою у справі про стягнення витрат на поховання через суд

    Про усунення права на спадкування

    Про усунення права на спадкування Адвокату по спадковим правовідносинам потрібно було вирішити спірну ситуацію про усунення від права на спадкування сестер ...

    Про визнання права власності на спадкове майно ...

    Про визнання права власності на спадкове майно за законом Громадянка звернулася до юриста по спадковим справам з метою отримати допомогу у вирішенні питання про визнання права власності ...


    Консультации по наследству:
    Оформлення спадщини після смерті батька

    У нашій родині сталося величезне горе. Крім того, що помер батько, так і ще почалися розборки з приводу спадщини батька. З'явилися ...

    Як усунути від спадщини неугодного спадкоємця

    Будь ласка, вирішіть мою проблему в усуненні від спадкування недостойного спадкоємця. Такими справами не всі кваліфіковані ...

    Коли оскаржити заповіт досить просто

    У мене виникла ситуація, коли без допомоги кваліфікованого адвоката зі спадкових питань не обійтися. Вже не раз до Вас звертаюся ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca