Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Как много актуальной информации. Огромнейшее Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - Вы действительно умнички.

Этот портал здоровский! работал на нем довольно чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот интернет проект ожидает светлое будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими трудами почаще! Действуйте!

Огромное количество полезной информации.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Сергій ФРОЛОВ: «Полтавщина цьогоріч за найскромнішим прогнозом збере з кукурудзою понад 5 мільйонів тонн зерна»

    Сергій ФРОЛОВ: «Полтавщина цьогоріч за найскромнішим прогнозом збере з кукурудзою понад 5 мільйонів тонн зерна»Директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Сергій ФРОЛОВ

    Ще не забулося, як уперше в своїй історії позаторік полтавські аграрії намолотили п’ять мільйонів тонн зерна. Виявляється, в ту саму річку можна увійти двічі. Той загальноукраїнський рекорд славні полтавці планують повторити і перевершити під час нинішніх жнив. Про це — наша розмова з директором департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Сергієм ФРОЛОВИМ.

    Радимо притримати зерно в засіках

    Сергію Олександровичу, Полтавщина справді готова зібрати такий вал зерна?

    — Так, уже намолочено понад 1,5 мільйона тонн. А в полях ще дозріває 600 тисяч гектарів кукурудзи. Очікуємо, що зберемо 59 центнерів з гектара. Цього буде достатньо, щоб одержати понад 5 мільйонів тонн збіжжя. Це ще й скромний прогноз. У Мінагропроді нам навіть зробили зауваження: мовляв, занижуємо врожайність кукурудзи.

    — Як відомо, інші області обмежують посіви кукурудзи 300 тисячами гектарів. Чому на Полтавщині сіють удвічі більше?

    — Бо ми вміємо її вирощувати й отримувати високі врожаї. До того ж, маємо де зберігати зерно, чим підсушувати і доводити до певних кондицій. Крім того, це експортноорієнтована культура, завдяки їй аграрії покращують свою економіку, вчасно виплачують зарплату працівникам і розраховуються за паї. Загалом останнім часом робимо акцент на пізні культури: кукурудзу, сою, соняшник. Площі під качанами розширюватимемо й далі. А також під озимим ячменем. Він хоч і вимерзає раз на 3-5 років, проте може й добре вродити. Цього року, приміром, збирали по 36 центнерів з гектара, а ячмінь, як ви знаєте, дорожчий за фуражну пшеницю.

    — Сьогодні через високі врожаї зерно подешевшало. За вашими прогнозами, чи буде ще гарна ціна на збіжжя?

    — Справді, ціни впали на 20-25%. Очікуємо зниження цін і на кукурудзу через її добрий урожай не лише на Полтавщині, а й в інших областях і за кордоном. Наразі ціни на пшеницю вже стабілізувалися і починають потроху зростати на біржах. Тож ми радимо аграріям притримати зерно в засіках, бо далі воно лише дорожчатиме. Вигідно буде також скористатися послугами Державної продовольчо-зернової корпорації України, яка вже у вересні почне укладати форвардні контракти на закупівлю зерна врожаю 2014 року. Нехай би певну частину зерна законтрактували, отримали за нього кошти. А там час покаже. Поки що, на жаль, виробництво зерна для наших аграріїв не надто прибуткове. За статистикою, торік рентабельність зернових на Полтавщині становила лише 16%, лише соняшник дав 40%.

    Під кукурудзою в області 600 тисяч гектарів. Фото Володимира ЗAЇКИ

    Затримки з виплатою дотацій тимчасові

    — Як в області виконують програму розвитку тваринницької галузі, розраховану на 2011—2015 роки?

    — Область повністю впоралася з поставленими завданнями вже на перше півріччя цього року, наростивши валове виробництво сільгосппродукції на 19,3%, а в сільгосппідприємствах — навіть на 36%. Зокрема приріст у тваринництві становив 9%, у сільгосппідприємствах — 18%.

    Торік область уперше подолала 5-тисячний рубіж з надоїв молока, виробивши його за рік від корови 5480 кілограмів. На сьогодні полтавці вже надоїли від корови 2800 кілограмів молока, а до кінця року матимемо мінімум 5600. Досягли й значних приростів поголів’я худоби за рахунок дотування на молодняк великої рогатої худоби (ВРХ) з держбюджету та розвитку тваринницьких сільгосппідприємств в області. Істотно, в 1,6 раза, збільшилося й свинопоголів’я за рахунок потужних відгодівельних комплексів у Кобеляках та в Глобиному.

    — Чи є в області проблеми з виплатою дотацій за вирощений молодняк ВРХ і скільки селян нею скористалося?

    — Торік були затримки з виплатою дотацій через брак коштів у бюджеті, але вже в січні-лютому з людьми повністю розрахувалися. Загалом виплачено близько 12 мільйонів гривень 19 тисячам селян. Цьогоріч теж мали затримки з реалізації програми, бо невчасно внесено зміни до порядку використання коштів у постанову Кабміну. Але вже з червня вона запрацювала і діє. Нині ми передали в Київ заявки за цією програмою на 6 мільйонів гривень. 4 мільйони вже надійшло, і ми перерахували їх на райони для виплати. Ще 100 тисяч гривень виділено області на доплату аграріям за великовагову худобу і кондиційних свиней. І 90 тисяч гривень маємо одержати найближчим часом за програмою компенсації вартості індивідуальних доїльних установок.

    — Щоб забезпечити роботою не працевлаштованих селян, полтавська влада вирішила розвивати на теренах області ягідництво та садівництво. Але чи є в нас де зберігати та переробляти плодово-ягідну продукцію?

    — Поки що, на жаль, ні. Але з чогось треба починати. Сьогодні насаджуємо сади, до кінця року плануємо мати 190 гектарів нових насаджень. Починаємо будувати ємності для зберігання плодів і ягід. Цим питанням опікуються обласні асоціації садоводів та фермерів, триває пошук інвестора. Чимало сільгосппідприємств хочуть розвивати цей напрямок, тому будують плодосховища з власної ініціативи. Зокрема в Карлівському та Миргородському районах.

    — Як в області розвивається фермерський рух?

    — На сьогодні є три гілки фермерського руху. Щоб легше було співпрацювати і допомагати у розв’язанні їхніх насущних проблем, краще, якби була одна рада фермерів. Зараз у нас налагоджений контакт, вони беруть участь у семінарах, нарадах, програмах розвитку тваринництва, ягідництва, рибництва, бджільництва тощо. Наша найкраща в Україні обласна сільськогосподарська дорадча служба консультує їх з питань оподаткування, взаємодії з перевіряючими органами. Є приклади, коли нам пощастило відсікти «наїзди» на фермерів.

    — А рух зі створення молокозаготівельних кооперативів у рамках програми «Рідне село»?

    — Щороку їх в області стає дедалі більше. Цьогоріч створено два таких кооперативи. Ще два реалізуємо найближчим часом. Як показує практика, це вигідно всім. Зростає закупівельна ціна молока, у селян з’являється стимул тримати корів. Найкраще зі створення кооперативів працюють у Семенівському, Козельщинському, Решетилівському районах.

    — Кажуть: урожай збирай, а про наступний дбай.

    — В області більшу частину вивільнених площ підготовлено до посіву озимих. Їх плануємо посіяти на 250 тисячах гектарів, як і торік. Саме закуповуємо органічні добрива. Насінням сіятимемо своїм, високо кондиційним. Розпочнемо посівну у двадцятих числах вересня. З тим, щоб за декаду й упоратися.

    Олександр ДАНИЛЕЦЬ, «Урядовий кур’єр»

    ДОСЬЄ «УК»

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Суд арестовал сына кандидата в народные депутаты за участие в беспорядках под ВР

    На выходных Печерский райсуд Киева избрал меру пресечения 17-летнему сыну кандидата в народные депутаты по мажоритарному округу по прозвищу Скорпион, который цепью нанес телесные повреждения ...

    Про проведення інтернет-зборів батьків першокласників, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

    Про проведення інтернет-зборів батьків першокласників З метою удосконалення організації навчально-виховного процесу в перших класах загальноосвітніх навчальних закладів НАКАЗУЮ:

    Президент Украины подписал Указ о делегации Украины для участия в работе GRЕСО

    Президент Украины Виктор Янукович подписал Указ о делегации Украины для участия в работе Группы государств Совета Европы против коррупции (GRЕСО). Об этом сообщает пресс-служба главы государства.

    Кожному українцю — по адвокату!

    У такий спосіб громадянам спробують забезпечити рівні можливості доступу до правосуддя. Віднині написати зізнання у злочині чи відмовитися від захисту людина може тільки у присутності адвоката. ...





    Юридическая практика:
    Про поділ спадкового майна, визнання права власності ...

    Про поділ спадкового майна, визнання права власності на спадкове майно Частки спадщини між спадкоємцями можуть бути, як рівними, так і не рівними, виходячи з декількох факторів, таких як заповіт ...

    Про усунення від права на спадкування та надання ...

    Про усунення від права на спадкування та надання права на спадкування Особа може позбутися права успадковувати спадкове майно за законом, якщо довести, що дана особа відмовилась у наданні догляду ...

    Про визнання права власності на спадкове майно ...

    Про визнання права власності на спадкове майно за законом Громадянка звернулася до юриста по спадковим справам з метою отримати допомогу у вирішенні питання про визнання права власності ...


    Консультации по наследству:
    Як виграти суд про спадщину?

    Здрастуйте! Допоможіть виграти суд у спадковій справі! Для мене, я так розумію, треба знайти хорошого юриста по спадковим ...

    Допоможемо отримати спадок, який належить за Законом

    Привіт усім! У мене дуже серйозне питання про спадкування майна, а саме житла від бабусі. Справа в тому, що недавно у мене ...

    Як діє заповіт після смерті людини

    Не можу розібратися з питанням про спадок. У подруги трапилася біда, у неї померли батьки, і вони не залишили заповіту на ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca