Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Хочется просто сказать огромное спасибо!. Абсолютно случайно набрел на этот ресурс, чему сильно рад! С огромным удовольствием сошлюсь на Вас на своей страничке в интернете!

Да, тут много актуальной информации.

Просто отличный сайт! Хорошенький интернет проектик! Классно! Всё очень удобно и легко. Спасибо за профессиональный ресурс!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Інструкція щодо заповнення форми первинної облікової документації № 157/о «Акт № ___ огляду медико-соціальною експертною комісією», Міністерство охорони здоров'я УкраїниЗАТВЕРДЖЕНОЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 30.07.2012  № 577

АКТ ( z1508-12 BF55.doc ) огляду медико-соціальною експертною комісією

    Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги

    М. К. Хобзей

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 30.07.2012  № 577

    Зареєстровано у Міністерстві юстиції України 5 вересня 2012 р. за № 1508/21820

    ІНСТРУКЦІЯ щодо заповнення форми первинної облікової документації № 157/о ( z1508-12 ) «Акт № ___ огляду медико-соціальною експертною комісією»

    1. Ця Інструкція визначає порядок заповнення форми первинної облікової документації «Акт №__ огляду медико-соціальною експертною комісією» (далі — форма № 157/о).

    2. Форма № 157/о призначена для запису основних медичних даних і соціальних факторів, необхідних для винесення експертного рішення та його обґрунтування. У формі № 157/о вказуються умови і характер праці, які рекомендуються інвалідам, та інші заходи, які сприятимуть відновленню їх працездатності.

    3. Форма № 157/о заповнюється у Кримській республіканській, обласних, центральних міських у містах Києві та Севастополі, міських, міжрайонних та районних медико-соціальних експертних комісіях (далі — МСЕК).

    4. Форма № 157/о заповнюється на кожного хворого, який оглядається у МСЕК.

    5. Обов’язково проставляються номер акта (проставляється арабськими цифрами і відповідає реєстраційному номеру в журналі протоколів засідань МСЕК за поточний рік) та дата огляду (число, місяць, рік).

    6. Усі пункти заповнюються розбірливо.

    7. У пункті 1 зазначається місцезнаходження МСЕК.

    8. У пункті 2 зазначається профіль МСЕК.

    9. У пункті 3 зазначається дата надходження документів на МСЕК від закладу охорони здоров'я згідно з формою № 088/о «Направлення на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК)»( z0695-12 ), затвердженою наказом МОЗ України від 14 лютого 2012 року № 110, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за № 661/20974 (далі — форма № 088/о).

    10. У пункті 4 зазначається дата початку експертизи у МСЕК (відповідає реєстраційному номеру в журналі протоколів засідань МСЕК за поточний рік).

  1. 11. У пункті 5 зазначається дата огляду хворого МСЕК.
  2. 12. У пункті 6 зазначається дата прийняття рішення МСЕК.
  3. 13. У пункті 7 зазначається дата закінчення експертизи.
  4. 14. У пункті 8 зазначаються особисті дані хворого: прізвище, ім’я, по батькові.
  5. 15. У пункті 9 зазначається дата народження хворого.
  6. 16. У пункті 10 зазначається стать хворого.
  7. 17. У пункті 11 зазначається місце проживання хворого.
  8. 18. У пунктах 12 та 13 зазначаються відповідно житлово-побутові умови хворого (наявність окремої квартири, відповідність її площі складу сім’ї тощо) та склад його сім’ї.

  9. 19. У пункті 14 зазначається огляд — первинний або повторний.
  10. 20. У пункті 15 зазначається мета огляду: встановлення групи інвалідності, відсотків втрати професійної працездатності, зміна причини інвалідності тощо.

    21. У пунктах 16-18 відповідно зазначаються відомості про соціальний стан хворого (службовець, робітник, працівник сільського господарства, фізична особа — підприємець, не працюючий, пенсіонер тощо), його освіта (початкова загальна, базова загальна середня, повна загальна середня, професійно-технічна, базова вища, повна вища), основна професія.

  11. 22. У пункті 19 зазначається, ким працює на дату огляду МСЕК.
  12. 23. У пунктах 20 та 21 зазначаються відповідно середньомісячна зарплата та розмір пенсії.
  13. 24. У пунктах 22 та 23 зазначаються місце роботи, підприємство, установа, організація.
  14. 25. У пункті 24 зазначаються вид, час та характер пересування хворого від дому до місця роботи (пішки, громадський або власний транспорт).

    26. У пункті 25 зазначаються найбільш переважаючі виробничі фактори, ступінь вираженості фізичної або нервово-психологічної напруги, робоча поза, темп роботи, контакти з токсичними речовинами, температура, вологість, перебування в гучному, запиленому, жаркому приміщенні, нічні зміни, відрядження тощо.

    27. У пунктах 26 та 27 зі слів хворого зазначаються його спроможність щодо виконання ним основної роботи та трудова спрямованість.

    28. У підпунктах 28.1 — 28.5 пункту 28 наводяться результати експертного огляду хворого у МСЕК. Детально описуються скарги хворого, медико-соціальний анамнез, тривалість тимчасової непрацездатності (якщо хворий працює), оцінка працевлаштування, виконання рекомендацій щодо відновлення здоров’я і працездатності.

    29. У підпунктах 28.6.1-28.6.6 пункту 28 зазначаються дані об’єктивного обстеження хворого у МСЕК, у тому числі зріст, вага, стан шкіри та внутрішніх органів, артеріальний тиск, частота серцевих скорочень, частота дихання на дату огляду тощо залежно від патології хворого; вказуються результати огляду хворого профільними лікарями та лікарями інших спеціальностей, а також результати обов’язкових додаткових методів дослідження за даними медичної документації (показники аналізів, флюорографії, електрокардіограми, ехокардіографії, спірографії тощо) залежно від патології хворого.

    30. У підпунктах 29.1 та 29.2 пункту 29 зазначаються основний та супутній діагнози хворого згідно з Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та споріднених проблем охорони здоров’я Десятого перегляду (МКХ-10).

    31. У підпункті 30.1 пункту 30 зазначаються показання та протипоказання до умов праці, а також орієнтовні види праці, робіт чи професії, які доступні інваліду за станом здоров’я.

    32. У підпункті 30.2 пункту 30 зазначається потреба інваліда в навчанні, перекваліфікації, перенавчанні, забезпеченні засобами пересування, інших видах, спрямованих на відновлення працездатності інваліда.

    33. У підпункті 30.3 пункту 30 зазначається потреба інваліда в направленні на відновне санаторно-курортне лікування тощо. Ці заходи повинні бути занесені у повідомлення закладу охорони здоров’я про рішення МСЕК форми № 088/о( z0695-12 ).

    34. У підпункті 30.4 пункту 30 словами зазначається, яка група інвалідності встановлена, а для осіб, не визнаних інвалідами, ставиться запис "не встановлена".

    35. У підпункті 30.5 пункту 30 зазначається причина інвалідності (у деяких випадках може вказуватися дві причини, наприклад інвалідність з дитинства, пов’язана з впливом наслідків аварії на ЧАЕС, тощо).

    Якщо хворого визнано інвалідом, то в підпунктах 30.6-30.8 пункту 30 зазначаються: на який термін встановлена інвалідність, дата чергового переогляду та час настання інвалідності.

  15. 36. У пункті 31 зазначається ступінь втрати професійної працездатності у відсотках словами.
  16. 37. У пункті 32 зазначається потреба інваліда у медичній та соціальній допомозі.
  17. 38. У пункті 33 перераховуються всі документи, які були підставою для прийняття рішення МСЕК, вказуються назва установи, яка видала документ, дата і номер кожного документа, коротко викладається зміст тієї частини документа, яка стала основою для прийняття рішення про причину, час настання інвалідності, ступінь втрати працездатності тощо.

    39. У пункті 34 зазначається обґрунтування прийнятого рішення про групу, причину, час настання інвалідності, ступінь втрати професійної працездатності, потреба в додаткових видах допомоги в необхідних випадках з посиланням на відповідний пункт нормативно-правового акта.

  18. 40. У пункті 35 зазначається, обґрунтовано чи необґрунтовано направлено громадянина на МСЕК.
  19. 41. Пункт 36 заповнюється республіканською Автономної Республіки Крим, обласними, центральними міськими МСЕК за результатами перевірок.

  20. 42. Форма № 157/о підписується головою, членами МСЕК і засвідчується печаткою МСЕК.
  21. 43. Усі виправлення, доповнення, зміни, внесені у форму № 157/о, повинні бути обґрунтовані, підписані головою, членами МСЕК і завірені печаткою МСЕК.

  22. 44. Строк зберігання форми № 157/о — 50 років.
  23. Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги

    М. К. Хобзей

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    У Нью-Йорку знешкодили великий теракт

    Поліція США затримала зловмисника, який намагався підірвати будівлю Федерального резервного банку у Нью-Йорку.

    На Луганщині працівники ДАІ врятували життя пораненому чоловіку

    Увагу співробітників ДАІ, які здійснювали нагляд за дорожнім рухом в Краснодоні, привернув закривавлений чоловік, який стояв на узбіччі на вулиці Єрьоменка. Під'їхавши ближче, правоохоронці ...

    Розділ спадщини між спадкоємцями за заповітом

    Адвокатська допомога у справах по розділу спадкового майна між спадкоємцями за заповітом у добровільному та судовому порядку.

    Съезд судей продолжил свою работу

    XII внеочередной Съезд судей Украины продолжил свою работу в Киеве. Сегодня на съезде зарегистрировались 353 делегата.





    Юридическая практика:
    Про зміну черговості спадкування та визнання права ...

    Про зміну черговості спадкування та визнання права на спадкування Наш клієнт задоволений рішенням суду за апеляцією, яким виграно справу про зміну черговості спадкування та визнання права ...

    Про визнання права власності на спадкове майно ...

    Про визнання права власності на спадкове майно за законом Громадянка звернулася до юриста по спадковим справам з метою отримати допомогу у вирішенні питання про визнання права власності ...

    Про встановлення додаткового строку для прийняття ...

    Про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини У юридичній практиці юристів по спадковим справам часто зустрічаються справи пов'язані із оформлення спадщини, в яких спадкоємці ...


    Консультации по наследству:
    Консультація адвоката з оформлення спадщини

    Добрий день! Не так давно, всього близько 2 місяців тому, у мене помер дідусь, який мав власну квартиру. Саме з цієї причини ...

    Як отримати автомобіль в спадщину за заповітом

    Живу в цілком забезпеченій сім'ї з батьками. У нас є будинок, ділянка і машина. Як правильно скласти моїм батькам заповіт ...

    Розділ спадкової нерухомості після смерті

    Добрий день, шановні юристи по спадкових спорах! У мене виникла ситуація, з якою просто своїми знаннями, незважаючи на те, ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca