Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Всем большое спасибо. Этот портал - без всякого сомнения на сегодняшний день - уникальный в своем роде. Как здорово, что есть такие нужные интернет сайты. Интернет сайт многообразен в пользовании. На нем полезно отдыхать - просто и быстро.

Как много актуальной информации. Огромнейшее Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - Вы действительно умнички.

Доброе утро!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Про затвердження Положення про порядок розрахунку, нарахування і сплати зборів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Фонд гарантування вкладів фізичних осібВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ФОНДУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

РІШЕННЯ

  1. 02.07.2012  № 1
  2. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 липня 2012 р. за № 1273/21585

    Про затвердження Положення про порядок розрахунку, нарахування і сплати зборів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

    Відповідно до пункту 10 частини першої статті 12( 4452-17 ), пункту 13 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»( 4452-17 ) виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ВИРІШИЛА:

    1. Затвердити Положення про порядок розрахунку, нарахування і сплати зборів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що додається.

    2. Визнати таким, що втратило чинність, рішення адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 14 січня 2002 року № 1( z0118-02 ) «Про затвердження Положення про порядок нарахування і сплати зборів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб», зареєстроване в Міністерстві юстиції України 08 лютого 2002 року за № 118/6406 (із змінами).

    3. Бухгалтерії разом з юридичним відділом забезпечити подання цього рішення до Міністерства юстиції України для державної реєстрації.

    4. Це рішення набирає чинності з 01 жовтня 2012 року, але не раніше дня офіційного опублікування.

    5. Відділу зв’язків з громадськістю та міжнародними організаціями забезпечити розміщення цього рішення на офіційній сторінці Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в мережі Інтернет після його державної реєстрації.

    Директор — розпорядник

    О.І. Шарова

    ЗАТВЕРДЖЕНО Рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 02.07.2012  № 1

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 липня 2012 р. за № 1273/21585

    ПОЛОЖЕННЯ про порядок розрахунку, нарахування і сплати зборів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

    І. Загальні положення

    1. Це Положення розроблено відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»( 4452-17 ) (далі — Закон) і визначає порядок розрахунку, нарахування і сплати банками зборів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі — Фонд).

    2. У цьому Положенні терміни вживаються у такому значенні:

    вклад — кошти в готівковій або безготівковій формі у валюті України або в іноземній валюті, які залучені банком від вкладника (або які надійшли для вкладника) на умовах договору банківського вкладу (депозиту), банківського рахунку або шляхом видачі іменного депозитного сертифіката, включаючи нараховані відсотки на такі кошти;

    вкладник — фізична особа (крім фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності), яка уклала або на користь якої укладено договір банківського вкладу (депозиту), банківського рахунку або яка є власником іменного депозитного сертифіката;

    перехідний банк — банк, який створено у процесі виведення неплатоспроможного банку з ринку, номінальним власником і управителем акцій якого є Фонд до дня продажу цього банку інвестору;

    учасник Фонду — банк, який отримав банківську ліцензію, на підставі якої банк має право здійснювати банківську діяльність шляхом надання банківських послуг.

    3. Це Положення встановлює порядок визначення бази нарахування зборів та їх суми, розрахункового періоду їх сплати.

    4. Дія цього Положення поширюється на всіх учасників Фонду, які відповідно до статті 17 Закону( 4452-17 ) зобов’язані сплачувати збори до Фонду,  крім публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України».

    ІІ. Порядок розрахунку, нарахування та сплати початкового збору

    1. Розмір початкового збору становить 1 відсоток від статутного капіталу банку, крім випадків, передбачених законом.

    2. Протягом десяти календарних днів з дня одержання банківської ліцензії учасник Фонду надає розрахунок суми початкового збору, що підлягає сплаті до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі — розрахунок початкового збору), за формою, наведеною у додатку 1 до цього Положення.

    Розрахована сума початкового збору округлюється з точністю до копійок за арифметичними правилами.

    Розрахунок початкового збору подається в паперовому вигляді і завіряється  підписами керівника і головного бухгалтера банку та скріплюється відбитком печатки банку.

    3. Початковий збір сплачується протягом тридцяти календарних днів з дня одержання банківської ліцензії.

    4. Учасник Фонду, створений в результаті реорганізації, звільняється від сплати початкового збору в разі сплати початкового збору до Фонду банками, які реорганізувалися, та набуває усіх прав і обов'язків щодо участі у Фонді.

    5. Перехідний банк звільняється від сплати початкового збору до Фонду.

    ІІІ. Порядок розрахунку, нарахування та сплати регулярного збору за базовою річною ставкою

    1. Розрахунок та нарахування регулярного збору здійснюються учасниками Фонду станом на кінець останнього робочого дня звітного кварталу за базовою річною ставкою, яка становить 0,5 відсотка бази нарахування за вкладами в національній валюті та 0,8 відсотка бази нарахування за вкладами в іноземній валюті.

    2. База нарахування для розрахунку регулярного збору (далі — база нарахування) визначається як середньозважена за розрахунковий період сума щоденних балансових залишків на рахунках з обліку вкладів та відсотків за ними.

    3. Розрахунковим періодом для визначення бази нарахування є звітний квартал поточного року.

    4. База нарахування обчислюється окремо за вкладами в національній валюті та вкладами в іноземній валюті.

    4.1. База нарахування за вкладами в національній валюті обчислюється за такою формулою:

    ,

  3. де
  4. Бг

    -

  5. база нарахування за вкладами в національній валюті за розрахунковий період;
  6. Si

    -

    сума щоденних балансових залишків на рахунках з обліку вкладів та відсотків за ними в національній валюті станом на i-й день у розрахунковому періоді;

    i

    -

  7. день у розрахунковому періоді;
  8. n

    -

  9. кількість календарних днів у розрахунковому періоді.
  10. Розрахована база нарахування за вкладами в національній валюті округлюється з точністю до копійок за арифметичними правилами.

    4.2. База нарахування за вкладами в іноземній валюті обчислюється за такою формулою:

    ,

  11. де
  12. Бв

    -

  13. база нарахування за вкладами в іноземній валюті за розрахунковий період;
  14. Li

    -

    сума щоденних балансових залишків на рахунках з обліку вкладів та відсотків за ними в іноземній валюті станом на i-й день у розрахунковому періоді;

    i

    -

  15. день у розрахунковому періоді;
  16. n

    -

  17. кількість календарних днів у розрахунковому періоді.
  18. Щоденні балансові залишки на рахунках з обліку вкладів та відсотків за ними в іноземній валюті визначаються в національній валюті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, встановленим Національним банком України на день такого визначення.

    Розрахована база нарахування за вкладами в іноземній валюті округлюється з точністю до копійок за арифметичними правилами.

    5. Регулярний збір за звітний квартал обчислюється за такою формулою:

    ,

  19. де
  20. РЗ

    -

  21. сума регулярного збору за звітний квартал;
  22. Бг

    -

  23. база нарахування за вкладами в національній валюті за розрахунковий період;
  24. Бв

    -

  25. база нарахування за вкладами в іноземній валюті за розрахунковий період;
  26. С1

    -

  27. базова річна ставка регулярного збору за вкладами в національній валюті у відсотках;
  28. С2

    -

  29. базова ставка регулярного збору за вкладами в іноземній валюті у відсотках;
  30. n

    -

  31. кількість календарних днів у звітному кварталі;
  32. К

    -

  33. кількість календарних днів у поточному році.
  34. Розрахована сума регулярного збору округлюється з точністю до копійок за арифметичними правилами.

    6. У строк до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом, учасник Фонду надає розрахунок суми регулярного збору, що підлягає сплаті до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі — розрахунок регулярного збору), за формою, наведеною у додатку 2 до цього Положення.

    Якщо останній день строку подання розрахунку регулярного збору припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, то останнім днем подання розрахунку вважається перший після нього робочий день.

    Розрахунок регулярного збору подається в електронному вигляді відповідно до Правил надання звітності учасниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб( z1269-12 ), затверджених рішенням виконавчої дирекції Фонду від 09 липня 2012 року № 4, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 27 липня 2012 року за № 1269/21581.

    7. Сплата регулярного збору до Фонду здійснюється щокварталу рівними частками до 15 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

    Поділ суми регулярного збору на рівні частки здійснюється учасником самостійно на власний розсуд.

    Якщо останній день строку сплати регулярного збору припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, то останнім днем сплати вважається перший після нього робочий день.

    8. У разі прийняття Національним банком України рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку такий банк зобов’язаний у день прийняття зазначеного рішення здійснити розрахунок та нарахування регулярного збору.

    У цьому випадку розрахунковим періодом для визначення бази нарахування та розрахунку регулярного збору є період з дня, наступного за днем закінчення останнього розрахункового періоду, до дня, що передує прийняттю такого рішення.

    Банк зобов’язаний протягом 15 календарних днів після прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку надати розрахунок регулярного збору за розрахунковий період та сплатити збір.

    9. Для новостворених банків першим розрахунковим періодом для визначення бази нарахування та розрахунку регулярного збору є період з дня одержання банківської ліцензії до дня закінчення звітного календарного кварталу, в якому така ліцензія була отримана.

    У разі відсутності у новоствореного банку залишків на рахунках з обліку вкладів та відсотків за ними розрахунок регулярного збору подається відповідно до пункту 6 цього розділу.

    10. При реорганізації учасників Фонду шляхом злиття, приєднання або перетворення правонаступник набуває всіх прав і обов’язків учасника, що реорганізувався. Правонаступник — учасник Фонду повинен здійснити розрахунок та нарахування регулярного збору.

    При обчисленні бази нарахування за розрахунковий період правонаступник повинен врахувати щоденні балансові залишки на рахунках з обліку вкладів та відсотків за ними учасника Фонду, що реорганізувався.

    11. Перехідний банк звільняється від сплати регулярного збору. Після продажу перехідного банку інвестору цей банк сплачує регулярні збори на загальних підставах.

    IV. Порядок розрахунку, нарахування та сплати спеціального збору

    1. Фонд має право прийняти рішення про встановлення спеціального збору до Фонду у разі, якщо:

    поточні доходи Фонду є недостатніми для виконання ним у повному обсязі своїх зобов’язань щодо виплати відшкодування за вкладами та/або щодо обслуговування та погашення залучених кредитів;

    недостатність поточних доходів Фонду — обсяг коштів Фонду є нижчим за 2,5 відсотка від суми гарантованих Фондом коштів вкладників у межах суми відшкодування з урахуванням суми зборів з учасників Фонду, які мають надійти протягом наступного кварталу.

    2. Запровадження спеціального збору, його розмір та строк сплати встановлюються рішенням виконавчої дирекції Фонду і затверджуються адміністративною радою Фонду.

    Затверджене рішення протягом трьох робочих днів доводиться до відома учасників Фонду.

    3. Учасник Фонду зобов’язаний здійснити сплату спеціального збору протягом строку, встановленого у рішенні виконавчої дирекції Фонду.

    4. Загальний розмір спеціального збору, сплаченого учасником Фонду протягом року, не повинен перевищувати розміру регулярного збору з такого учасника Фонду, сплаченого ним за попередній рік.

    V. Контроль за розрахунком та сплатою зборів учасниками Фонду

    1. Контроль за розрахунком та сплатою зборів учасниками Фонду здійснюється дистанційно та шляхом проведення перевірок виконання учасниками Фонду зобов’язань у зв’язку з участю в системі гарантування вкладів фізичних осіб.

    Дистанційний контроль полягає в перевірці повноти та своєчасності сплати зборів шляхом звіряння сум зборів, що надійшли на рахунок Фонду, з даними звітів, наданих учасниками відповідно до цього Положення.

    2. У разі несвоєчасної або неповної сплати зборів учасниками Фонду Фонд виставляє учаснику Фонду вимогу про сплату зборів та пені.

    3. У випадку несплати учасником Фонду зборів та пені Фонд має право звернутися до суду з позовом про стягнення з учасника Фонду своєчасно не сплачених сум зборів до Фонду та нарахованої пені.

    У випадку несплати учасником Фонду зборів та пені протягом одного місяця з дня сплати, встановленого Законом( 4452-17 ), Фонд має право звернутися до Національного банку України з вимогою про безспірне списання своєчасно несплачених сум зборів до Фонду та нарахованої пені.

    Заступник головного бухгалтера

    Ю. О. Малахова

    Додаток 1 до Положення про порядок розрахунку, нарахування і сплати зборів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

    Найменування банку

    Код за ЄДРПОУ

    Дата подання розрахунку

    РОЗРАХУНОК суми початкового збору, що підлягає сплаті до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

    Дата отримання та номер ліцензії

    Сума зареєстрованого статутного капіталу банку, грн

    Сума початкового збору, грн

    1

    2

    3

    Керівник банку

    ___________________ (підпис)

    ______________________________ (прізвище, ініціали)

    Головний бухгалтер

    ___________________ (підпис)

    ______________________________ (прізвище, ініціали)

    м. п.

    Додаток 2 до Положення про порядок розрахунку, нарахування і сплати зборів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

    Найменування банку

    Код за ЄДРПОУ

    Дата подання розрахунку

    РОЗРАХУНОК суми регулярного збору, що підлягає сплаті до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за _________ квартал _________ року

    База нарахування*, грн

    Річна базова ставка збору, грн

    Кількість календарних днів у звітному кварталі

    Кількість календарних днів у поточному році

    Сума регулярного збору, грн

  35. за вкладами в національній валюті
  36. за вкладами в іноземній валюті
  37. за вкладами в національній валюті
  38. за вкладами в іноземній валюті
  39. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    __________ * База нарахування визначається на підставі даних таблиці щоденних залишків на рахунках з обліку вкладів та відсотків за ними.

    Таблиця щоденних залишків на рахунках з обліку вкладів та відсотків за ними

    Дата в розрахунковому періоді

    Сума залишків на рахунках з обліку вкладів та відсотків за ними, грн

  40. національна валюта
  41. іноземна валюта

    Всього за розрахунковий період:

    Керівник банку

    ___________________ (підпис)

    ______________________________ (прізвище, ініціали)

    Головний бухгалтер

    ___________________ (підпис)

    ______________________________ (прізвище, ініціали)

    м. п.

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Глава держави доручив Уряду внести зміни до бюджету для належного фінансування видатків на оплату праці працівників апаратів судів

    Враховуючи неодноразові звернення Державної судової адміністрації України до Президента України Віктора Януковича щодо критичної ситуації із фінансування видатків на оплату праці працівників ...

    Про призначення Жураківського В.О. першим заступником генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України, Кабінет Міністрів України

    Про призначення Жураківського В. О. першим заступником генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України Призначити Жураківського Віталія Олександровича першим заступником генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України.

    Писанки від сумчан

    Готуючись до Великоднього свята, цими днями юні жителі обласного центру взялися розмальовувати 5 тисяч писанок, які місто одержало за тогорічну перемогу у всеукраїнському проекті Парад вишиванок.

    Про новий склад Тернопільської обласної виборчої комісії, Центральна виборча комісія

    Про новий склад Тернопільської обласної виборчої комісії Розглянувши подання зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій політичних партій щодо кандидатур до складу Тернопільської обласної виборчої комісії, відповідно до статті 3, частини другої статті 13, статті 21, частин першої — четвертої, десятої — п’ятнадцятої статті 22, частини шостої статті 29 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів"( 2487-17 ), постанови Центральної виборчої комісії від 11 лютого 2013 року № 28( v0028359-13 ) "Про деякі питання організації роботи Тернопільської обласної виборчої комісії", керуючись статтями 11 — 13 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:





    Юридическая практика:
    Про визнання права власності на житловий будинок ...

    Про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування Юрист по спадщині надала допомогу у судовій справі про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування

    Про визнання права власності на спадкове майно ...

    Про визнання права власності на спадкове майно за законом Громадянка звернулася до юриста по спадковим справам з метою отримати допомогу у вирішенні питання про визнання права власності ...

    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення ...

    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення частини спадкового майна та про визнання права власності на спадкове майно Нотаріальне оформлення спадщини часто заходить у глухий кут через різні перешкоди та фактори. Однією із таких перешкод може ...


    Консультации по наследству:
    Як отримати автомобіль в спадщину за заповітом

    Живу в цілком забезпеченій сім'ї з батьками. У нас є будинок, ділянка і машина. Як правильно скласти моїм батькам заповіт ...

    Коли оскаржити заповіт досить просто

    У мене виникла ситуація, коли без допомоги кваліфікованого адвоката зі спадкових питань не обійтися. Вже не раз до Вас звертаюся ...

    Як виграти суд про спадщину?

    Здрастуйте! Допоможіть виграти суд у спадковій справі! Для мене, я так розумію, треба знайти хорошого юриста по спадковим ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca