Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Сайт - супер так много чего здесь любопытного и необходимого. Желаю вам держаться так же высоко и в будующем и всего самого... в Вашей работе!

Вы супер!!! Все что вы делаете для пользователей очень важно!!!

Благодарим всех, от кого зависит продвижение этого интернет портала.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

А скільки успадкували чеснот?

    А скільки успадкували чеснот?

    Свавілля в Музеї трипільської культури зводить нанівець наш родовий кровний зв’язок із цивілізованими предками

    Родичі далеких у часі трипільців по материнській лінії —55% українців. Це, за словами відомого археолога Михайла Відейка, підтверджують проаналізовані ДНК, де закодовані всі наші предки.

    Але кровна споконвічна спорідненість із ними, високоцивілізованими в європейському просторі кількох тисячоліть тому, — ніщо, коли вона не помножена на такого ж рівня успадковані помисли і вчинки. А як вирахувати, скільки відсотків у кожному їхніх чеснот?

    Наші трипільські пращури навіщось змінювали свої двоповерхові оселі з очеретяним дахом кожні 50—70 років. Спалювали їх, перш ніж залишити обжиті дворища і побудуватися на новому місці. Та це не було моторошним видовищем, як згарища у селах після фашистських окупантів, як спорожнілі хати з обдертими стінами і вибитими очима-вікнами у Чорнобильській зоні чи на так званих «неперспективних» сучасних українських територіях.

    Дві тисячі років не змінювалася традиція прощання трипільців зі своєю попередньою домівкою, яку вони хоч і знищували, та не вихолощували з неї людський дух: запаcаючи наостанок будинок їжею, залишаючи в ньому посуд.

    Дім-іграшка: щоб уявили справжній

    Знаменита трипільська кераміка — їхній предметний привіт нам, нащадкам, переданий через археологів. Дослідник Трипільської цивілізації упродовж понад 30 років Володимир Круц засвідчив у пресі, що її представники подбали й про те, щоб і кілька тисячоліть потому майбутні покоління уявили, якими були їхні житла перед спаленням: за іграшковими глиняними копіями в мініатюрі, де всередині виліплено все хатнє начиння і навіть господиню в домашніх турботах.

    7 тисяч років трипільським поселенням на Черкащині, одне з них, у селі Тальянки, — найбільше у світі. А найперше, про яке дізнався світ завдяки київському краєзнавцеві Вікентію Хвойці, котрий знайшов його, відкривши трипільську археологічну культуру, — в Обухівському районі на Київщині. Поблизу цього місця — приватний Музей трипільської культури, якому 7 років. Його створили четверо громадян незалежної України — кожен своїм внеском. Дві тисячі предметів трипільської доби колекціонера Олександра Поліщука обжили будинок, який купив для музею в обухівця будівельник Володимир Лазоренко. Народний художник України Анатолій Гайдамака — розробник музейної експозиції й дизайну. «Прадавню Аратту — Україну» додав до назви закладу археолог Юрій Шилов, який вважає, що в ІV тисячолітті до нової ери на території України була первісна держава: Аратта — країна сонця. Об’єднані «ідеологічними гаслами розбудови української нації», чотири засновники музею, присвяченого «родинному етапу розвитку українського етносу» — Трипільській цивілізації з найпершими у світі сваргою, колесом і одомашненим конем, звісно ж, були однодумцями й характеризували один одного не так, як нині.

    Від гідних однодумців — до ницих ворогів?

    Після того, як добродій Володимир Лазоренко, отримавши в Українському фонді культури, де він член правління, Міжнародну премію імені Володимира Винниченка за вагомі внески в національну культуру й багаторічну доброчинність 19 липня, вже 21 вчинив рейдерське захоплення співвласного музею. Щоправда, для нього вже колишнього. Бо похапцем заявив того дня ошелешеному колективу, що продав будівлю закладу Володимирові Мельничуку — очільникові «Науково-виробничого об’єднання «Археологічна спадщина і сучасність». А озброєна охорона нового власника закрила музей, вигнавши його працівників на вулицю.

    Відтоді Олександр Поліщук, який «своє звання заслуженого працівника культури отримав за те, що музей зробив», причиною, за якою нагородили Володимира Лазоренка премією Винниченка, пояснює «забезпечення матеріальним ресурсом фуршетів в Українському фонді культури», а його «найбільшим меценатським подвигом» вважає, що той «свого часу викупив будинок для музею за дуже смішні гроші». Вчорашній і теперішній власники музейного приміщення прес-конференції, так як пан Олександр Поліщук, чомусь ще не скликали, на дзвінки з «Урядового кур’єра» не відгукнулися. Але декому із журналістів таки вдалося почути з вуст Володимира Лазоренка коротку фразу про трипільську колекцію Олександра Поліщука, яка виставково помандрувала світом і застрахована, за оцінкою фахівців Національного історичного музею, 5 мільйонами доларів, — що «то його прикриття було все». Володимир Мельничук, за словами Олександра Поліщука, відгукнувся про неї так: «У вас тут, мабуть, одні муляжі і взагалі це все чорна археологія». А вже як співвіднести 400 тисяч гривень, за які нібито проданий музейний будинок, і 250 тисяч євро, якими незалежні експерти оцінили вартість мистецьких робіт Анатолія Гайдамаки з його оформлення? І як це оформлення відокремити від стін?

    Олександр Поліщук повідомив на прес-конференції про звернення з приводу зухвалої й несподіваної рейдерської акції, до якої «влада жодного стосунку не має», а має колишній співзасновник, до Генпрокурора й керівника Адміністрації Президента України та про судове розв’язання цієї радикальної ситуації. У повітрі витають припущення щодо 40 соток землі, на яких розташований музей в мальовничому куточку за 8 метрів від берега Дніпра: кому ж дістанеться в підсумку цей ласий шматок території і на що вона перетвориться.

    Володимир Мельничук обіцяє облаштувати в купленій споруді новий музей. А голова Піклувальної ради Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» Ігор Дідковський, який із 22 липня долучився до опікунства й закладу-вигнанця, запевнив: «Ми виграємо всі суди, поставимо свою охорону й до Дня Незалежності України відкриємо Музей трипільської культури «Прадавня Аратта — Україна» в селі Трипілля, повернутий громаді».

    24 серпня вже зовсім недалеко. За цей час встигнемо знайти для себе відповідь: чому за понад два десятиліття незалежності злочинність «цивілізувалася» в державі від рекетирства до рейдерства, і коли стануть неприступними мурами закони, які захищатимуть від свавілля і державні музеї, і приватні? Встигнемо подумки порівняти два будинки: двоповерховий під очеретяною черепицею з епохи предків-трипільців, який упродовж тисячоліть передає нам свої керамічні подарунки навіть із попелищ; і сучасний, присвячений пам’яті про них, у який чотири засновники музею увійшли 7 років тому гідними соратниками-однодумцями, а тепер стали ворогами.…

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Про призначення Євдокимова В.В. заступником голови правління Державної іпотечної установи, Кабінет Міністрів України

    Про призначення Євдокимова В. В. заступником голови правління Державної іпотечної установи Призначити Євдокимова Василя Вікторовича заступником голови правління Державної іпотечної установи.

    Про затвердження галузевої Концепції розвитку неперервної педагогічної освіти, Міністерство освіти і науки України

    Про затвердження галузевої Концепції розвитку неперервної педагогічної освіти З метою забезпечення розвитку неперервної педагогічної освіти в Україні та на виконання Указу Президента України від 25 червня 2013 року № 344( 344/2013 ) "Про Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року" НАКАЗУЮ:

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 135, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 135 Відповідно до Законів України «Про засади функціонування ринку природного газу» ( 2467-17 ), «Про природні монополії»( 1682-14 ) та Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики», відповідно до Методики розрахунку тарифів на транспортування та постачання природного газу для підприємств з газопостачання та газифікації( v0983227-02 ), затвердженої постановою НКРЕ від 04.09.2002 № 983, та Процедури встановлення та перегляду НКРЕ тарифів на транспортування, розподіл, постачання природного газу( v0749227-09 ), зберігання (закачування, зберігання та відбір) природного газу, транспортування нафти, нафтопродуктів, аміаку магістральними трубопроводами, затвердженої постановою НКРЕ від 25.06.2009 № 749, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Про декларування зміни оптово-відпускних цін на вироби медичного призначення станом на 11 жовтня 2012 року та внесення їх до реєстру, Міністерство охорони здоров'я України

    Про декларування зміни оптово-відпускних цін на вироби медичного призначення станом на 11 жовтня 2012 року та внесення їх до реєстру Відповідно до пункту 7 Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, порядок внесення до нього змін( z1638-12 ), затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 7 вересня 2012 року № 705, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 24 вересня 2012 року за № 1638/21950, НАКАЗУЮ:





    Юридическая практика:
    Про встановлення додаткового строку для прийняття ...

    Про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини У юридичній практиці юристів по спадковим справам часто зустрічаються справи пов'язані із оформлення спадщини, в яких спадкоємці ...

    Розподіл спадкового майна

    Розподіл спадкового майна Юрист професійно надала допомогу в розподілі спадку громадян, що звернулися до неї

    Про визнання заповіту недійсним та усунення від ...

    Про визнання заповіту недійсним та усунення від права на спадкування У своїй юридичній практиці адвокати по спадковим питанням зіткнулися із такою цікавою справою, коли клієнт просив допомогти ...


    Консультации по наследству:
    Оскарження і вступ у права спадкування через суд

    Здрастуйте. Звертаюся до Вас не в перший раз, спасибі, допомогли з питанням про бездіяльність нотаріуса та прийняття спадщини ...

    Юридичні послуги за правом представлення у спадщині

    У мене дуже складна ситуація, просто не знаю, що робити і як поступати. До Вас звертаюся в перший раз, але за порадами своїх ...

    Допомога в оформленні заповіту на родича

    За допомогою вашого сервісу багато моїх знайомих вирішили всі свої виникаючі проблеми, пов'язані зі спадковим правом. Допоможіть ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca