Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Довольно уникальный, интересный и продуманный портал! Я хочу поддержать Вас финансово. Как это можно организовать?

Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Желаю материального благополучия и творческих успехов!

Влюбилась в Ваш сайт!!! Какие же Вы умнички!!! Очень хочется пожелать Вам творческих успехов, динамичного развития и материального благополучия!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Віктор СЕРПОКРИЛОВ: «Якщо звіт голови райдержадміністрації не збігається з реальним станом речей, він може й посади позбутися»

    Віктор СЕРПОКРИЛОВ: «Якщо звіт голови райдержадміністрації не збігається з реальним станом речей,  він може й посади позбутися»Перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Віктор СЕРПОКРИЛОВ

    Три роки тому керівництво Кіровоградщини поставило перед собою амбітне завдання перетворити область на одну з найсприятливіших для проживання в Україні, домогтися того, щоб за інтегрованими показниками соціально-економічного розвитку увійти до п’ятірки областей-лідерів. Для досягнення цієї мети створили обласну програму «Центральний регіон-2015». Чи вдалося реалізувати задумане, розповідає перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Віктор СЕРПОКРИЛОВ.

    Вікторе Миколайовичу, одразу напрошується запитання: чому програма називається «Центральний регіон»?

    — Назва програми відображає і нашу мету, і реалії. Гадаю, багато хто знає, що на Кіровоградщині в Добровеличківському районі розташований географічний центр України. Ми ж хочемо, щоб завдяки реалізації обласної програми Кіровоградська область посіла центральні позиції в Україні за темпами соціально-економічного розвитку. Наголошую: саме за темпами розвитку, а не за обсягом виробництва, адже усвідомлюємо, що тут нам важко конкурувати з іншими областями: щільність населення в краї вдвічі менша, ніж середня по країні. Загалом нині депопуляція — серед найгостріших проблем в області. Тож одним із головних завдань програми визначено створення нових робочих місць, підвищення рівня оплати праці через залучення інвестицій. У такий спосіб сподіваємося, з одного боку, зупинити відтік молоді, з другого — уможливити приплив робочої сили з інших областей.

    Для молоді важливо одразу після набуття фаху отримати робоче місце за місцем проживання. Фото Володимира ЗАЇКИ

    — Які галузі визначено пріоритетними для розвитку?

    — Насамперед сільськогосподарське виробництво і переробну промисловість, адже Кіровоградщина — переважно аграрний регіон. Наприклад, якщо Україна утримує 25% ринку олії у світі, то на частку Кіровоградщини припадає 15% вітчизняного ринку.

    Те, що ми на правильному шляху, підтверджують нещодавні результати: за п’ять місяців цього року в Кіровоградській області завдяки переробці продукції сільського господарства зафіксовано 114,1% приросту промислового виробництва, натомість по країні це показник становить лише 98,4%.

    Відновлення тваринництва — ще один пріоритет програми. Для цього будуватимемо в кожному районі молочнотоварні комплекси, найбільший з яких — в Олександрійському районі — вже введено в експлуатацію. Ще одна наша гордість — сучасний комплекс з вирощування свиней на 60 тисяч голів у Компаніївському районі.

    Утім, Кіровоградщина багата не лише зерном та м’ясом, а й корисними копалинами. Тому розвиток промисловості з використанням місцевої сировини також визначено як пріоритет програми. Потужні проекти з використанням природних ресурсів краю: відновлення Олександрійського буровугільного комплексу, будівництво заводу з виробництва ядерного палива в селищі Смоліне тощо. Розвиваємо й інші традиційні для області галузі машинобудування: виробництво сівалок, приладів захисту атомних електростанцій, низьковольтної апаратури.

    Окрім того, програма «Центральний регіон» містить понад 50 цільових підпрограм, які кореспондуються з основною програмою. Наприклад, ми розробили велику підпрограму з будівництва підприємств, які виробляють так зване паливо майбутнього — пелети, брикети тощо з відходів сільськогосподарської сировини, деревини. Поступово переводимо на цей вид палива заклади бюджетної сфери, зменшуючи витрати на енергоносії. Будівництво і ремонт доріг теж на першому місці.

    — За рахунок яких коштів здійснюєте всі ці проекти?

    — Передовсім це кошти інвесторів. Зазначу, що за роки реалізації програми обсяг інвестиційних вкладень в розвиток економічної й соціальної сфери Кіровоградщини був найбільшим за всі попередні роки. Водночас за темпом зростання інвестицій ми перевершили середньостатистичний по­казник по країні: у 2012 році маємо темп зростання 122%, тимчасом як по Україні він становить 108,5%. За темпами зростання обсягу прямих іноземних інвестицій торік ми випередили загальноукраїнські на 35% і посіли третє місце в країні. Для порівняння: в 2010 році були на 27-му.

    На завод з виробництва ядерного палива в селищі Смоліне плануємо залучити близько 2,5 мільярда доларів інвестицій. Інше джерело фінансування — держ­бюджет, кошти міжнародної технічної допомоги.

    Маємо цікаві ПРООНівські проекти, наприклад в рамках програми «Світла Кіровоградщина» — встановлення вуличного освітлення у сільській місцевості. Механізм такий: сільська громада створює ініціативну групу, яка розробляє проект та отримує грант. Щоправда, видатки він покриває частково, до його реалізації також долучаються кошти громади і з держ­бюджету.

    — Відомо, що кожна область має власну програму розвитку. Чим виокремлюється «Центральний регіон» від аналогічних проектів?

    — Оригінальність нашої програми — в її конкретиці та ініціативі знизу. За великим рахунком, її створили жителі області. Фактично кожен мав змогу висловити свої пропозиції на сільських сходах, під час соціологічних опитувань чи зустрічей з кандидатами в народні депутати, до місцевих рад, через «гарячу лінію» голови облдержадміністрації. Будівництво водогону, котельні чи ремонт школи тощо — ось про що говорили люди. Далі узгоджені в райрадах під час «круглих столів» пропозиції передавали до облради, де вони пройшли експертну оцінку науковців та їх затверджували рішенням облради. Аналогічні підпрограми затверджено на сесіях міських і районних рад.

    Програма дуже конкретна: в ній щодо кожної сільради розписано за роками об’єкти, які протягом п’яти років треба здати в експлуатацію із зазначенням вартості виконаних робіт. Тож вона якісна, і її можна реально виконувати. Але така конкретика накладає і високу відповідальність за її виконання. Тому, вважаємо, якщо люди її створили, то вони повинні впливати на її виконання.

    — У який спосіб?

    — Наприклад, кожен може зайти на сайт програми і в реальному часі подивитися, коли введено в експлуатацію той чи той об’єкт: завершення роботи автоматично позначається зеленим кольором, недотримання графіка — червоним. Окрім того, щомісяця в районах ми проводимо виїзні колегії облдержадміністрації за участі місцевих жителів та засобів масової інформації, де розглядаємо стан виконання програми на цій території. Перед засіданням робоча група облдержадміністрації виїжджає на місце і перевіряє, що зроблено. Якщо звіт голови райдержадміністрації не збігається з реальним станом речей, голова може й посади позбутися. Так було звільнено семеро голів райдержадміністрацій — за нерозуміння своєї ролі у виконанні програми. Співбесіди голови виконавчої влади області з районними керівниками — також одна із форм контролю над виконанням програми.

    — Що вдалося зробити за ці роки?

    — Окрім уже сказаного, хотів би відзначити результати, яких вдалося досягнути в галузі охорони здоров’я. За останні три роки в області видатки на заклади охорони здоров’я було подвоєно, тільки на капітальні вкладення спрямовано майже 300 мільйонів гривень (у попередні роки — 5-6 мільйонів).

    Найбільші реалізовані проекти — обласний перинатальний центр, обласний центр судинної патології, центр реабілітації онкохворих на базі обласного онкологічного диспансеру. Нарешті реконструйовано і введено в експлуатацію обласний музично-драматичний театр, який перед тим будували п’ять років.

    Проте найголовніше: нам вдалося реально підвищити споживчу активність населення: за рахунок зростання зарплат (маємо вищі, ніж у середньому по Україні, темпи зростання) та зниження цін на товари. Якщо торік у країні індекс споживчих цін був 100,4%, то в області — 99,9%, цього року співвідношення теж на нашу користь: 100,2 % до 99,3%.

    — За рахунок чого знижено ціни?

    — Тут кілька чинників, один з них — створення мережі соціальних магазинів, де продається тільки продукція кіровоградських підприємств: борошно, хліб, олія, макаронні вироби тощо. Ціни в них на 10—15% нижчі, ніж у супермаркетах: за рахунок того, що товар надходить безпосередньо від товаровиробника, а магазини звільнені від орендної плати.

    До речі, організація цих магазинів відбувається у рамках проекту «Купуй кіровоградське», який також є частиною програми «Центральний регіон». У свою чергу супермаркети змушені коригувати свою цінову політику. За рахунок цього ми і добилися найнижчого за останні п’ять років індексу споживчих цін.

    Сергій ДМИТРУК для «Урядового кур’єра»

    ДОСЬЄ «УК»

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Про затвердження рішення Ради Оптового ринку електричної енергії України від 25.12.2012 (підпункт 5.8 протоколу № 17), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про затвердження рішення Ради Оптового ринку електричної енергії України від 25.12.2012 (підпункт 5.8 протоколу № 17) Відповідно до Закону України "Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", згідно з положеннями Договору між Членами Оптового ринку електричної енергії України( n0001227-96 ) Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Закритим акціонерним товариством "ВІК Інвест", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Закритим акціонерним товариством "ВІК Інвест"

    Про затвердження Кошторису видатків на підготовку та проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року для потреб дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць, Центральна виборча комісія

    Про затвердження Кошторису видатків на підготовку та проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року для потреб дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць





    Юридическая практика:
    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення ...

    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення частини спадкового майна та про визнання права власності на спадкове майно Нотаріальне оформлення спадщини часто заходить у глухий кут через різні перешкоди та фактори. Однією із таких перешкод може ...

    Про усунення права на спадкування

    Про усунення права на спадкування Адвокату по спадковим правовідносинам потрібно було вирішити спірну ситуацію про усунення від права на спадкування сестер ...

    Про усунення від права спадкування

    Про усунення від права спадкування За правовою допомогою до наших юристів звернувся громадянин, який просив правової допомоги у справі про усунення від права ...


    Консультации по наследству:
    Юридичні послуги за правом представлення у спадщині

    У мене дуже складна ситуація, просто не знаю, що робити і як поступати. До Вас звертаюся в перший раз, але за порадами своїх ...

    Допомога в оформленні заповіту на родича

    За допомогою вашого сервісу багато моїх знайомих вирішили всі свої виникаючі проблеми, пов'язані зі спадковим правом. Допоможіть ...

    Нюанси вступу в спадщину на будинок і автомобіль, вклад у банку

    Доброго Вам дня. Звертаюся до Вас з великим проханням допомогти порадою юриста. Знаю, Ви добре розбираєтеся в юридичних питаннях ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca