Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит наполнение интернет сайта.

Благодарим всех, от кого зависит существование интернет портала.

Всем большое спасибо. Ваш сайт,без всякого сомнения, сейчас - неповторимый в своем роде. Здорово, что есть такие так необходимые всем интернет порталы. Портал весьма многофункционален в использовании. На нем полезно проводить отдых - просто, удобно,быстро.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Чи буде світовий перерозподіл газового ринку?

    Чи буде світовий перерозподіл газового ринку?

    Експерти передбачили, що в найближчі роки «Газпром» утратить своє лідерство

    Останнім часом російський «Газпром» істотно втрачає свої позиції. Таку думку в ході прес-конференції «РФ, Україна і газ: проблеми реальні і міфічні» висловив президент Київського міжнародного енергетичного клубу Олександр Тодійчук.

    Нині у російського газового монополіста є внутрішні проблеми, він переживає не найкращі часи, не модернізується і не реформується. А також втрачає ринки. Так, «Газпром» втратив перше місце у світі з продажу блакитного палива, пальму першості взяли США завдяки видобутку сланцевого газу. «Найближчим часом «Газпром» втратить лідерство і на європейському газовому ринку. Зокрема, російський монополіст може поступитися лідерством норвежцям, які щільно підійшли до «Газпрому» за обсягами продажу, оскільки у них кращі умови», — констатує Олександр Тодійчук. І додає, що нинішня найвища ціна на газ на сході Європи — «заслуга» «Газпрому». «Це тимчасова перемога», — переконаний експерт.

    У цьому сенсі цікаве запитання, коли «Газпром» поступиться лідерськими позиціями і на українському ринку. На думку експерта, процес уже триває. Рік у рік Україна споживає дедалі менше наддорогого російського газу. Крім того, хоч і дуже мляво, але газ в Україну надходить реверсними шляхами, відбувається поступове заміщення природного газу іншими видами палива, зокрема поновлюваними джерелами енергії. Високі ціни на російський газ мотивують до створення проектів з енергозбереження та енергоефективності.

    Так, за прогнозами експерта, протягом найближчих 1—2 років обсяг закупівель газу в «Газпрому» може впасти до позначки 15—17 мільярдів кубометрів на рік у разі, якщо «Газпром» залишатиметься на нинішніх позиціях.

    Україна повинна оперативно реагувати на зміни на газовому ринку, має прогнозувати й аналізувати ці процеси, зокрема за столом переговорів із «Газпромом». Експерти звертають увагу, що українська сторона фактично готова віддати власну газотранспортну систему в обмін на знижку в ціні на газ 250—260 доларів у той час, як середньострокові прогнози свідчать, що ця ціна з’явиться на ринку сама по собі, без будь-яких жертв.

    Також на прес-конференції йшлося про ймовірність «третьої газової війни». Враховуючи стиль і методи роботи «Газпрому», виключати таку можливість не варто. Так вважає директор енергетичних програм Центру «Номос» Михайло Гончар. Він додає, що поки існує «Газпром», існує й небезпека третьої або четвертої газової війни.

    Крім того, пан Гончар підкреслив, що «бажаний варіант російського газового монополіста «нуль транзиту через Україну» може перетворитися на варіант «нуль закупівель газу в Росії». Експерт пояснив: якщо Україна в умовах відсутності транзиту російського газу втратить до 3 мільярдів доларів, Росія через відсутність закупівель газу Україною втратить близько 14 мільярдів доларів. «Хто втратить більше?» — запитує експерт.

    З огляду на нові можливості реверсного постачання газу паралельно з тенденціями скорочення загального обсягу споживання газу в Україні такий сценарій не зовсім неймовірний. «Нині з’явилися абсолютно нові реалії: те, що відбувається у плані реверсних поставок, відображає абсолютно європейський підхід до питань енергетичної безпеки і не лише її», — сказав він. «Звичайно, я абстрагувався від деяких проблем, пов’язаних із чинним контрактом», — уточнив М. Гончар.

    У свою чергу Олександр Тодійчук, оцінюючи ймовірність нової «газової війни», зазначив, що росіяни — непередбачувані люди. «Не вкладаючи коштів у модернізацію, в розробку і пошук нових родовищ, втрачаючи ринки збуту газу, вони можуть через 7—10 років утрапити у прірву. В їхніх діях не вбачаю жодної логіки, тому ймовірність «газової війни» існує», — вважає експерт.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість, Міністерство доходів і зборів України

    Державна податкова служба України розглянула звернення редакції газети "Все про бухгалтерський облік" <...> щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість та повідомляє таке.

    Французские ультраправые подают в суд на Мадонну

    Руководство французской ультраправой партии «Национальный фронт» намерено подать в суд на Мадонну.

    В МВД поступило более 100 сообщений о Мазурке

    За последние две недели в МВД поступило более ста сообщений из разных регионов о том, что люди видели Ярослава Мазурка, подозреваемого в совершении убийства охранников в столичном ТРЦ "Караван". ...

    В Україні відновили роботу три з п’яти великих підприємств

    Зусилля Уряду України із реалізації антикризової програми щодо запуску п'яти великих підприємств, які призупинили свою роботу, вже забезпечили відновлення роботи трьох з них.





    Юридическая практика:
    Про усунення від права спадкування

    Про усунення від права спадкування За правовою допомогою до наших юристів звернувся громадянин, який просив правової допомоги у справі про усунення від права ...

    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення ...

    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення частини спадкового майна та про визнання права власності на спадкове майно Нотаріальне оформлення спадщини часто заходить у глухий кут через різні перешкоди та фактори. Однією із таких перешкод може ...

    Про визнання права власності на житловий будинок ...

    Про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування Юрист по спадщині надала допомогу у судовій справі про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування


    Консультации по наследству:
    Як усунути від спадщини неугодного спадкоємця

    Будь ласка, вирішіть мою проблему в усуненні від спадкування недостойного спадкоємця. Такими справами не всі кваліфіковані ...

    Як виграти суд про спадщину?

    Здрастуйте! Допоможіть виграти суд у спадковій справі! Для мене, я так розумію, треба знайти хорошого юриста по спадковим ...

    Нюанси вступу в спадщину на будинок і автомобіль, вклад у банку

    Доброго Вам дня. Звертаюся до Вас з великим проханням допомогти порадою юриста. Знаю, Ви добре розбираєтеся в юридичних питаннях ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca