Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Огромное спасибо от кого зависит разработка этого портала.

Для меня это находка! Уже неделю зависаю у Вас на портале и уходить отсюда совсем не собираюсь. Интересно, здорово!

Здравствуйте!. Совершенно случайно набрел на этот интернет портал, чему сильно рад и доволен! С большим удовольствием размещу ссылку на своей страничке в интернете!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Підприємці не йдуть на компроміс

    Підприємці не йдуть на компроміс

    Міністерство фінансів запропонувало механізм боротьби з контрабандою

    Міністерство фінансів розробило законопроект про посилення контролю за обігом товарів іноземного виробництва. Документ спрямований на боротьбу з контрабандою. А оскільки переважна кількість товарів, які завозяться в Україну нелегально, реалізуються кінцевому споживачу за готівку здебільшого фізичними особами — платниками єдиного податку, то пропонується зобов’язати таких продавців застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі — РРО).

    Пройшло перше обговорення законопроекту. І після зустрічі з фахівцями міністерства більшість присутніх на заході представників об’єднань підприємців і податкових консультантів висловилися проти цього документа. Вони вважають норму щодо обов’язкового застосування РРО платниками єдиного податку невмотивованою. Адже такі платники працюють переважно на ринку, де немає умов для нормального функціонування касових апаратів. Крім того, підприємці змушені будуть вести бухгалтерський облік, тобто наймати відповідних спеціалістів. А це додаткові витрати.

    Такі заяви прокоментував «Урядовому кур’єру» директор департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Мінфіну Микола Чмерук. За його словами, нині міністерство за дорученням уряду опрацьовує законопроект з громадськими організаціями. Планується наступне обговорення, яке пройде за участю інших представників бізнес-кола. Під час першої зустрічі-діалогу всі підприємці погоджувалися з тим, що з контрабандою потрібно боротися, але запропонований міністерством механізм не схвалили. Водночас вони не озвучили й свого варіанту розв’язання проблеми. Лише зауважували, що потрібно підготувати більш системний документ, а саму проблему вбачають у роботі митниці, через яку йде «сірий» імпорт. Тобто, констатував Микола Чмерук, узгодженої позиції з цього питання поки що немає.

    «Сірому» імпорту оголосять війну. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

    Бізнес проти посилення контролю

    Заяви підприємців не дивують завідувача відділу податків і зборів Асоціації платників податків України Валентину Проніну. У своєму коментарі для «УК» вона зауважила: природно, що бізнес висловлюється проти законопроекту, адже пропонується посилити фіскальний контроль. І підприємці повинні будуть придбати додаткове обладнання (в середньому касовий апарат коштує 1500 гривень). Звісно, без РРО працювати легше: не потрібно щодня звітувати, а також платити штрафи в разі продажу товарів без застосування РРО.

    Одна річ, коли підприємець торгує і записує виручку в книгу доходів та витрат, але його чесність важко проконтролювати, каже вона. Інша річ, коли за допомогою касового апарата фіксується кожна операція. Тому позиція Мінфіну зрозуміла: потрібно боротися із «сірим» імпортом. Позитивні моменти законопроекту — уряд намагається захистити власного товаровиробника, перекривши контрабандні канали. Щоправда, виключно заходами, передбаченими в законопроекті, відновити виробництво в країні не вдасться. Але в поєднанні з іншими заходами вони будуть корисними. Тому Асоціація платників податків підтримує законопроект як один з методів боротьби з контрабандою, констатувала В. Проніна.

    Вона звернула увагу на те, що подібний законопроект подавався у парламент у листопаді минулого року. Втім, у ньому обов’язкове застосування РРО стосувалося меншого переліку імпортних високоліквідних і високорентабельних товарів. Новий законопроект також зобов’язує застосовувати касові апарати підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (платники податків першої—третьої груп) і сплачують єдиний податок. Але йдеться лише про тих, хто продає, наприклад, імпортну побутову та комп’ютерну техніку, ювелірні вироби (високорентабельні товари), а не канцелярське приладдя. Водночас, використовуючи РРО, вони залишатимуться на спрощеній системі оподаткування. Це свого роду компроміс, бо нині з РРО працюють підприємці, які платять податки на загальній основі.

    Ті, хто продає імпортні високорентабельні товари на ринку (наприклад, хутро, побутову техніку тощо), де немає умов для підключення касових апаратів до електричної мережі, можуть використовувати мобільні касові апарати, каже експерт.

    Що стосується звітності, то, за словами В. Проніної, йдеться не про класичний бухгалтерський, а додатковий облік. Тобто спеціально наймати бухгалтера не потрібно. Щоденні звіти може роздруковувати касир чи продавець, який нестиме відповідальність за правильність відображення всіх операцій на касовому апараті. Нині, якщо РРО не підключений до електронної системи передачі даних про готівкові операції на податкові сервери, то потрібно щодня роздруковувати звіти з касових апаратів, зберігати їх і щомісяця до 15 числа місяця, наступного за звітним, подавати в податкову інспекцію звіт про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок).

    Завідувач відділу податків і зборів Асоціації платників податків України нагадала, що відповідно до внесених змін до п. 7

    ст. 3 Закону України від 06.07.1995р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 1 січня 2013 року подання звітності про використання РРО до органів державної податкової служби в електронному вигляді стало обов’язковим для суб’єктів господарювання. А це вимагає придбання додаткових модемів або спеціальних касових апаратів. З 1 липня 2013 року до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції, за неподання до податкових органів звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, у електронному вигляді застосовуватимуться фінансові санкції у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 гривень).

    Ще однією причиною, яка викликає супротив підприємців, В. Проніна назвала те, що за порушення правил використання РРО передбачені штрафи. Наприклад, за виявлені контролерами факти продажу товарів без роздрукування касового чека до підприємця застосовуються такі штрафи: за порушення, вчинене вперше, — 1 гривня; вчинене вдруге — 100 відсотків вартості проданих з порушеннями товарів (послуг); за кожне наступне вчинене порушення — у п’ятикратному розмірі такої вартості.

    КОМПЕТЕНТНО

    Володимир КОТЕНКО, керівник податково-юридичної практики в України ТОВ «Ернст енд Янг»:

    — Законопроектом пропонується вести облік не лише доходів від продажу товарів іноземного виробництва, а й витрат на їхнє придбання. Підприємців — платників податків першої—третьої груп зобов’яжуть застосовувати РРО. Мета документа — протидіяти нелегальному ввезенню високорентабельних товарів.

    Нині офіційні імпортери та виробники скаржаться, що змушені витримувати несправедливу конкуренцію з боку тих, хто займається контрабандою і, звичайно, може пропонувати вигідніші умови придбання товарів для подальшого продажу. Тому пропозиція Мінфіну вмотивована.

    Я підтримую ідею використання розрахунково-касових апаратів якнайширшим колом платників податків, а також їх застосування у якнайширшому переліку операцій. Цей крок безумовно потрібний. Його не уникнути, якщо хочемо подолати тіньову економіку. І тих, кому нема чого приховувати, РРО лякати не повинні.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Сміттєзвалищ незабаром поменшає

    Україна вийшла на фінішну пряму в розвязанні проблеми утилізації сміття. Про це заявив голова Держінвестпроекту Владислав Каськів у звязку з рішенням уряду затвердити техніко-економічне обгрунтування ...

    В этом году начнется строительство метро на Троещину

    Киевская городская государственная администрация уверена в начале строительства метро на Троещину в 2013 году. Об этом в ходе бизнес-форума в Москве сказал заместитель директора департамента ...

    ВССУ дал разъяснения об обжаловании решений прокурора во время досудебного расследования

    Высший специализированный суд Украины по рассмотрению гражданских и уголовных дел издал информационное письмо от 9 ноября с. г. № 1640/0/4-12 относительно порядка обжалования решений, действий ...

    Велика справа розпочинається «солодко»

    Чергове наближення України до створення зони вільної торгівлі з ЄС (ЗВТ) сталося наприкінці першої декади грудня. Йдеться про домовленість щодо встановлення квоти між нашою державою та поважним ...





    Юридическая практика:
    Про усунення права на спадкування

    Про усунення права на спадкування Адвокату по спадковим правовідносинам потрібно було вирішити спірну ситуацію про усунення від права на спадкування сестер ...

    Про усунення перешкод у здійсненні права на спадкування ...

    Про усунення перешкод у здійсненні права на спадкування та визнання права власності в порядку спадкування за заповітом Починаючи процес нотаріального оформлення спадкового майна, громадяни часто зіштовхуються із перешкодами, які можна вирішити ...

    Про поділ спадкового майна, визнання права власності ...

    Про поділ спадкового майна, визнання права власності на спадкове майно Частки спадщини між спадкоємцями можуть бути, як рівними, так і не рівними, виходячи з декількох факторів, таких як заповіт ...


    Консультации по наследству:
    Відновлюємо термін вступу в спадщину

    Добрий день, консультанти. Мені дуже потрібна допомога адвоката у спадкових питаннях. Справа в тому, що звертаюся до Вас не ...

    Як оформити квартиру після вступу в спадщину

    Тільки недавно до Вас зверталася за порадою і Ви мені дуже допомогли, залишила свій позитивний відгук на форумі, тепер склалася ...

    Юридичні послуги за правом представлення у спадщині

    У мене дуже складна ситуація, просто не знаю, що робити і як поступати. До Вас звертаюся в перший раз, але за порадами своїх ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca