Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Большое Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - действительно молодцы.

Чувствуется такая редкая на сегодня забота о пользователях. Благодаря интересному сайту, наконец, надумался обзавестись безлимитом.

Этот интернет портал не просто лучший друг - ваш портал, - родственник для всех, кто живёт взглядами!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Володимир СЕМИНОЖЕНКО: «Уряд здійснює послідовну політику, спрямовану на підтримку високотехнологічних галузей»

    Володимир СЕМИНОЖЕНКО: «Уряд здійснює послідовну політику, спрямовану на підтримку високотехнологічних галузей»Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир СЕМИНОЖЕНКО

    Приблизно рік тому Верховна Рада України прийняла закони України «Про державну підтримку розвитку індустрії програмної продукції» та «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції». Цими законами IT-компанії були звільнені від сплати ПДВ на послуги в сфері інформатизації, а податок на прибуток був зафіксований на рівні 5%. Як такі дії законодавців позначаться на розвитку галузі? Про це розмірковує голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир СЕМИНОЖЕНКО.

    — Торік Верховна Рада України прийняла два закони, які надають індустрії програмної продукції низку податкових пільг. Чому саме IТ-компанії опинилися в привілейованому стані? Невже підтримка не потрібна іншим галузям?

    — Прийняті закони — принципові для галузі. Вони дали змогу нашим компаніям зберегти свої позиції на світовому ринку програмного забезпечення. Однак цього замало, якщо ми хочемо рухатися вперед. Українські IT-фахівці досі перебувають у нерівних умовах порівняно з їхніми закордонними колегами. Необхідно враховувати, що бізнес в IT-галузі переважним чином базується на інтелектуальному ресурсі. Однак працівникам неможливо платити високі зарплати, якщо майже 70% іде на податки. Згідно з експертними даними, 80% IТ-компаній при прийомі співробітників на роботу використовують схему з приватним підприємництвом, а 20% — оформлюють працівників у штат на мінімальну зарплату з виплатою мінімальних податків і соціальних платежів. Тому сьогодні вкрай важливо поширити особливості оподаткування на умови сплати податків фізичних осіб і сплати внесків до соціальних фондів. У парламенті вже зареєстровано новий законопроект № 2063 «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб’єктів програмної продукції», яким передбачено зниження ставки податку на доходи фізичних осіб до 5%, а також встановлення єдиного соціального внеску як частки від сукупної суми, що дорівнює двом мінімальним зарплатам.

    Новий законопроект пройшов широке обговорення в експертному середовищі і нещодавно став предметом дискусії на зустрічі Прем’єр-міністра з керівниками провідних IT-компаній. Учасники засідання були одностайні в тому, що ефект детінізації галузі та її активізація можливі тільки завдяки роботі всіх норм одночасно: єдиний соціальний внесок, прибутковий податок, податок на прибуток, ПДВ. Саме тому уряд наполягає на ухваленні законопроекту № 2063. Хочу окремо зауважити, що йдеться про пільги або привілеї. Мета змін законодавства — приведення економічних умов роботи вітчизняних компаній ІТ-індустрії у відповідність до умов, які сьогодні діють в країнах-конкурентах.

    — Як можете оцінити ефект від прийняття цих законів?

    — Після зниження податкового навантаження IT-компанії поступово будуть відмовлятися від використання «сірих» схем, що в перспективі дасть їм змогу створювати нові «легальні» робочі місця і активніше залучати інвестиції. Наш IT-бізнес отримає можливість частіше братися за проекти, які створюють «під ключ», замість того, щоб працювати на підряді в іноземців. Більше того — у нас реєструватимуться великі компанії, в тому числі закордонні.

    Кожен наступний рік кількість робочих місць буде збільшуватися на 35—40%, а темпи зростання галузі досягнуть 40—45%. Також щорічно країна буде отримувати приблизно три мільярди гривень додаткових надходжень від експорту.

    За п’ять років чинності нових правил оподаткування бюджет отримає приблизно на 6 мільярдів гривень більше завдяки надходженню єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Ще на чотири мільярди гривень бюджет поповниться завдяки надходженням від податку на прибуток фізичних осіб.

    За таких умов частка IT-індустрії у ВВП уже до 2015 року може досягти 2—3%. Це принципово важливо для структурної модернізації нашої економіки й активізації економічного розвитку в умовах світової кризи.

    — Скільки приблизно компаній зможуть скористатися податковими пільгами?

    — Я сказав би, що ними зможуть скористатися всі. Сьогодні зареєстрованих компаній майже дві тисячі.

    — Закони критикують представники тих IТ-компаній, які займаються розробкою ПЗ на аутсорсингу, адже їхні основні замовники перебувають за кордоном, а отже, ці компанії і без того звільнені від сплати ПДВ. А таких компаній у нас дуже багато. Що ви можете відповісти на цю критику?

    — Ваше твердження не зовсім правильне. Компанії, які працюють на аутсорсингу, були звільнені від експортного ПДВ після прийняття Податкового кодексу України. А це підтверджує той факт, що уряд здійснює послідовну політику, спрямовану на підтримку та активізацію розвитку високотехнологічних галузей. При цьому йдеться не тільки про кількісні показники, а й про якість зростання. Розвиток високотехнологічних секторів, в першу чергу IT, зробить нашу економіку менш чутливою до кон’юнктурних коливань на світових ринках, від чого сьогодні потерпають сировинні економіки. А після прийняття законопроекту № 2063 оподатковування таких компаній стане більш сприятливим.

    — Не таємниця, що чимало IТ-компаній вважають за краще сьогодні не декларувати прибуток. У підсумку на них не будуть поширені пільги з податку на прибуток. Як вийти з цього замкненого кола? Чи достатньо вже ухвалених пільг, щоб компаніям було вигідно вийти з тіні і працювати легально?

    — Ви абсолютно правильно зауважили щодо замкненого кола. Саме для того, щоб IT-компанії вийшли з тіні, потрібно прийняти законопроект № 2063. Тоді їм буде вигідно декларувати прибуток, щоб скористатися передбаченими законопроектом стимулами.

    — На ваш погляд, чи має шанс цей законопроект отримати схвалення Верховної Ради?

    — Повинен отримати. Сьогодні уряд активно працює над Програмою активізації економічного розвитку. Її головна мета — сформувати серйозні стимули для розвитку найбільш перспективних напрямків економічної діяльності, які зможуть дати відчутний соціальний ефект і стати локомотивами розвитку інших секторів промисловості. Безумовно, одна з таких сфер — індустрія програмної продукції. Тому, маючи на увазі створення конкурентних умов для IT-галузі, ми працюємо над підвищенням ефективності всієї української економіки.

    — Чи нададуть Держінформнауки функції з відбору суб’єктів індустрії програмної продукції, на які будуть поширені пільги? Чому цим повинні займатися ви, а не, скажімо, нещодавно утворене Міністерство доходів і зборів?

    — Нічого такого новим законопроектом не передбачено. «Відбір», як ви кажете, суб’єктів індустрії програмної продукції, які зможуть скористатися спеціальним режимом оподаткування, і надалі здійснюватимуть згідно з чинним законодавством: відповідно до критеріїв, прописаних у Податковому кодексі України.

    Наталя ЛІЩИНСЬКА для «Урядового кур’єра»

    ДОСЬЄ «УК»

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Про внесення змін до Розмірів плати за надання платних послуг Лівобережним відділом державної реєстрації шлюбів міста Києва з державним Центром розвитку сім’ї, Міністерство юстиції України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 8 серпня 2012 р. за № 1348/21660 Про внесення змін до Розмірів плати за надання платних послуг Лівобережним відділом державної реєстрації шлюбів міста Києва з державним Центром розвитку сім’ї

    За прикладом «Свеми»

    На останній сесії депутати Тростянецької міської радизатвердили концепцію створення індустріального (промислового) парку. Так якісно нове промислове формування Тростянець стане другим у Сумській ...

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послугНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

    Л-й В. М. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (далі — Комісія), в межах компетенції повідомляє наступне.

    Президент став «артеківцем»

    Віктор Янукович взяв участь в урочистій церемонії відкриття конкурсу молодих виконавців Дитяча Нова хвиля 2012, який відбувається в Міжнародному дитячому центрі Артек.





    Юридическая практика:
    Про усунення від права на спадкування

    Про усунення від права на спадкування У житті бувають такі ситуації, коли при розподілі спадщини, на її частину бажають претендувати ті спадкоємці, які хочуть ...

    Розподіл спадкового майна

    Розподіл спадкового майна Юрист професійно надала допомогу в розподілі спадку громадян, що звернулися до неї

    Про встановлення додаткового строку для прийняття ...

    Про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини У юридичній практиці юристів по спадковим справам часто зустрічаються справи пов'язані із оформлення спадщини, в яких спадкоємці ...


    Консультации по наследству:
    Оформлення спадщини після смерті батька

    У нашій родині сталося величезне горе. Крім того, що помер батько, так і ще почалися розборки з приводу спадщини батька. З'явилися ...

    Чи можна оформити заповіт не на родича?

    Доброго дня, адвокати із питань спадщини! Мене цікавить питання про те, як скласти правильно заповіт не на родича? Мені вже ...

    Порядок вступу та відмова від спадщини

    У мене склалася дуже складна ситуація, тому всі свої надії я покладаю на Вас, шановні адвокати по спадкових справах, адже ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca