Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Просто отличный сайт! Хорошенький интернет сайтик! Классно! Всё доступно и легко. Спасибо за профессиональный интернет сайт!

Этот сайт классный! работал на нем очень чуть ли не по три раза на день. Этот портал ожидает светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими трудами чаще! Действуйте!

Благодарим всех, от кого зависит существование интернет портала.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Діна ПІМАХОВА: «Обмін паспортів на біометричні — право, а не обов’язок»

    Діна ПІМАХОВА: «Обмін паспортів на біометричні — право, а не обов’язок»Директор департаменту паспортної роботи та громадянства Державної міграційної служби України Діна ПІМАХОВА

    Схоже, пристрасті навколо набрання чинності Законом «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її соціальний статус», більш відомим, як закон про біометричні паспорти, стихають. Тим паче, що країна, так би мовити, одномоментно не переходить на біометрію — процес поступового впровадження в практику документів з безконтактним електронним носієм біометричних даних його власника лише розпочинається. Попереду ще розробка, а потім ухвалення низки підзаконних нормативно-правових актів, без яких біометрична паспортизація населення не можлива. Скажімо, потрібно ще визначити технічні описи документів і порядок їх оформлення та видачі, провести тендер для визначення підприємства — виробника бланків документів тощо.

    Паралельно триватиме розбудова інфраструктури Державної міграційної служби і облаштування всіх її 679 територіальних підрозділів потрібним для оформлення і видачі біометричних документів обладнанням. Лише після завершення всієї цієї роботи ДМС розпочне видавати нові біометричні паспорти, передбачені законом, розповіла перед початком «прямої лінії» з нашими читачами директор департаменту паспортної роботи та громадянства Державної міграційної служби України Діна ПІМАХОВА.

    — Отже, зараз якось особливо перейматися біометрією людям не варто?

    — Поки що залишаються чинними положення про паспорт громадянина України та паспорт для виїзду за кордон, затверджені постановою Верховної Ради від 26 червня 1992 року. До завершення підготовки щодо впровадження нових документів Державна міграційна служба видаватиме громадянам паспорти зразка 2007 року. Хочу звернути увагу й на таке: зазначений закон жодним чином не обмежує в часі обмін раніше отриманих документів на документи нового зразка. Усі видані паспорти громадянам залишаються чинними безстроково і обмінювати їх на біометричні — це право, але не обов’язок громадян України. Так само і з паспортами для виїзду за кордон: ці документи залишаються чинними у повному обсязі до зазначеної в паспорті кінцевої дати його дії. З ними можна й надалі виїжджати за кордон, отримувати візи тощо. Іншими словами, громадяни, які вже подали чи подаватимуть до моменту початку оформлення біометричних документів заяви для отримання внутрішніх і закордонних паспортів, одержать документи старого зразка.

    Валентин ДОБРОВОЛЬСКИЙ, м. Харків:

    — Першопричиною ухвалення цього закону називали вимоги Євросоюзу забезпечити українців біометричними паспортами для виїзду за кордон. Але законодавці вирішили змінити форму всіх персональних документів у країні. З чим це пов’язано?

    — Закон передбачає створення Єдиного державного демографічного реєстру — електронної бази даних, призначеної для збереження, захисту, опрацювання і використання інформації про жителів України та про видані їм документи. Передбачається, що всі документи видаватимуть громадянам на базі даних Єдиного реєстру. Це дасть змогу в майбутньому істотно скоротити процес їх отримання громадянами.

    Крім того, нові документи будуть більш захищеними від підробок і дадуть змогу ідентифікувати особу, навіть коли схожість за фотографією викликає сумніви.

    — Але ж багато хто побоюється, що, маючи доступ, можна буде «скачувати» всю інформацію про людину — її податки, контакти з правоохоронними органами, навіть записи з медичних карток.

    — У законі зазначено, що держава бере на себе відповідальність щодо захисту зібраної в Єдиному реєстрі інформації від незаконної чи навіть випадкової втрати, підробок чи несанкціонованого доступу. Особам, які працюватимуть з базами даних, категорично заборонено використовувати будь-які відомості поза вимогами законодавства.

    Окрім того, до Єдиного реєстру відповідно до закону обов’язково вноситимуть лише інформацію про вже видані документи. Тобто всю інформацію, що міститься в таких документах. І лише за заявою особи туди може вноситися додаткова, так би мовити, змінна інформація, передбачена законом, — про сімейний стан, дітей, місце проживання тощо.

    Паспортні дані проконтролює електроніка. Фото УНIAН

    Олександр, м. Немирів Вінницької області:

    — Чув, ніби з нового року всі документи — паспорти, водійські посвідчення, військові квитки — видаватимуть у вигляді пластикової картки. Але я ніде не зустрічав їх точного опису. Який вигляд матимуть нові документи?

    — У межах своєї компетенції можу говорити лише про паспорти. З нового року і ще якийсь час, доки триватиме підготовка до оформлення і видачі біометричних документів, чинними залишатимуться паспорти, умовно кажучи, старого зразка у вигляді добре знайомих усім книжечок. Просто з 1 січня 2013 року їх видаватиме Державна міграційна служба. Нові ж внутрішні й закордонні паспорти ми будемо готові видавати лише після завершення підготовчого процесу. Коли розпочнеться цей процес, повідомимо окремо.

    До речі, паспорт для виїзду за кордон фактично не зміниться, у ньому лише з’явиться той самий безконтактний електронний чип. Пластикові картки з електронним носієм біометричних даних власника замінять тільки внутрішні паспорти громадян України.

    — Які саме персональні дані внесуть у новий паспорт?

    — Ім’я, стать, громадянство, дату народження, номер запису в реєстрі, дати видачі документа і закінчення терміну його дії, місце народження і оцифровані зображення обличчя та підпису власника. Окрім того, за письмовою заявою самого громадянина чи його батьків (якщо йдеться про дітей до 16 років), у паспорт може бути внесена додаткова інформація. Усі ці дані, а також оцифровані відбитки пальців міститимуться на електронному носієві.

    Марія, м. Тернопіль:

    — Мій брат їздить на заробітки в Київ. Чула, що з наступного року змінюється порядок реєстрації місця проживання. Чи потрібно буде реєструватися в Києві, аби працевлаштуватися?

    — Якщо ваш брат громадянин України, він, згідно із законом про свободу пересування і вільне місце проживання, повинен бути зареєстрований за місцем свого постійного проживання. Цього достатньо, і в разі виїзду на заробітки реєструватися за місцем роботи не потрібно. При цьому місцем постійного проживання вважається місце, де особа проживає шість і більше місяців на рік.

    — Ще одне: з якого віку видаватимуть внутрішній біометричний паспорт?

    — Відповідно до ст. 21 закону, про який ідеться, паспорти громадянина України видаватимуть від народження терміном на десять років. Конкретніший опис цього документа, який вигляд він матиме і які додаткові дані до нього внесуть, буде визначено постановами уряду.

    — А свідоцтво про народження видаватимуть одночасно із внутрішнім паспортом?

    — Свідоцтва виписують органи реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції, а не міграційна служба. Поки що ці документи, відповідно до законодавства, видають.

    Володимир ЗАКЛЮЖНИЙ, Одеська область:

    — Скільки коштуватиме закордонний паспорт із так званими біометричними даними і скільки він коштує зараз?

    — Сьогодні сказати, скільки коштуватиме новий паспорт для виїзду за кордон, важко, оскільки Кабінет Міністрів ще не затвердив технічний опис цього документа. Платежі, які необхідно сплатити під час оформлення чинного нині закордонного паспорта, залежать від терміну його видачі: якщо ви не поспішаєте і можете почекати 30 днів, сплачуєте 170 грн держмита, 120 грн за бланк і 87 грн 15 коп. за адміністративні послуги. Коли ж бажаєте отримати паспорт за десять днів, платежі зростуть удвічі.

    Ніна Юхимівна, селище Чорнухи Полтавської області:

    — Якщо людина за релігійними переконаннями проти біометричних паспортів, як можна це підтвердити?

    — Закон передбачає, що особи з релігійними переконаннями матимуть змогу відмовитися від внесення своїх даних на електронний носій інформації, що буде вмонтований у паспорт. Як саме, зараз сказати не можу, бо правила, порядок видачі й документування осіб цієї категорії буде визначено окремою постановою Кабінету Міністрів, проект якої ще напрацьовується. Після ухвалення документ оприлюднять, щоб громадяни могли скористатися цим правом.

    — А чи не буде так, що власника такого паспорта без електронного носія з біометричними даними просто не пропустять на кордоні?

    — Ні. На сьогодні Європейський Союз не висуває якихось обов’язкових вимог щодо наявності біометричних даних у паспортах. Це просто одна з умов для спрощення візового режиму. Питання в тому, що з біометричними документами нам буде набагато простіше вести переговори з багатьма країнами про спрощення візових формальностей чи навіть скасування віз. Якщо такий режим буде введено, громадяни з біометричними паспортами матимуть право перетинати кордон без віз, а ті, хто відмовиться від біометрії, отримуватимуть їх у загальному порядку, як тепер.

    Олег, м. Київ:

    — Наскільки зміниться порядок видачі закордонного паспорта з 1 січня наступного року і чи можна буде його отримати не за місцем прописки, а там, де живеш і працюєш зараз?

    — Порядок видачі паспорта для виїзду за кордон фактично не змінюється. Просто структури, які цим займаються до початку нового року, перейдуть у підпорядкування Державної міграційної служби і працюватимуть за тими самими адресами і за звичним розпорядком роботи. Отримати ж закордонний паспорт громадяни мають право незалежно від місця реєстрації.

    «Пряму лінію» підготував і провів Олександр БІТТНЕР, «Урядовий кур’єр»

    ДОСЬЄ «УК»

    Діна ПІМАХОВА. Працює в органах державної виконавчої влади з 1999 року. Має дві вищі освіти за спеціальностями «Правознавство» та «Державне управління у сфері національної безпеки». З березня 2011 року — директор департаменту паспортної роботи та громадянства Державної міграційної служби України.

    ПРЕС-ЦЕНТР «УК»

    З питань органiзацiї та проведення «прямих лiнiй» i «круглих столiв» «Урядового кур’єра» звертатись до керiвника прес-центру Анни ШИКАНОВОЇ за електронною адресою: imrich@ukcc.com.ua.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Губить людей не пиво…

    Адміністрація пансіонату в селі Привітне, що поблизу Алушти, вирішила за рахунок незаконного видобутку прісних підземних вод забезпечити готельний комплекс живильною вологою.

    Чи поділяться комунальники зі споживачами?

    Національна комісія з регулювання сфери комунальних послуг запропонувала нову методику розрахунку тарифів на водопостачання та водовідведення. Розробник методики, директор департаменту стратегічного ...

    В Минюсте обсудили вопросы привлечения помощи со стороны Европейского союза

    В Министерстве юстиции Украины состоялась встреча с экспертами Представительства Европейского Союза на Украине во главе с руководителем программ сотрудничества представительства ЕС на Украине ...

    Про внесення зміни до розпорядження Національної комісії регулювання електроенергетики України від 29.03.2007 № 26-р, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення зміни до розпорядження Національної комісії регулювання електроенергетики України від 29.03.2007 № 26-р Відповідно до Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики( 1059/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 23 листопада 2011 року № 1059, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ВИРІШИЛА:





    Юридическая практика:
    Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового ...

    Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового майна Тільки в суді виноситься рішення про розділ спадкового майна або рішення про визнання прав власності на таке майно

    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення ...

    Про встановлення факту прийняття спадщини, виділення частини спадкового майна та про визнання права власності на спадкове майно Нотаріальне оформлення спадщини часто заходить у глухий кут через різні перешкоди та фактори. Однією із таких перешкод може ...

    Про визнання права власності на спадкове майно ...

    Про визнання права власності на спадкове майно за законом Громадянка звернулася до юриста по спадковим справам з метою отримати допомогу у вирішенні питання про визнання права власності ...


    Консультации по наследству:
    Розділ спадкової нерухомості після смерті

    Добрий день, шановні юристи по спадкових спорах! У мене виникла ситуація, з якою просто своїми знаннями, незважаючи на те, ...

    Як виграти суд про спадщину?

    Здрастуйте! Допоможіть виграти суд у спадковій справі! Для мене, я так розумію, треба знайти хорошого юриста по спадковим ...

    Розділ спадщини між спадкоємцями за заповітом

    Доброго дня, адвокати та юристи сайту! Я вже користувався вашою адвокатською допомогою і Ви завжди давали мені грамотні юридичні ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca