Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Огромнейшее спасибо. Очень благодарны! Ребята - умнички.

Огромное количество полезной информации.

Как много актуальной информации. Огромнейшее Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - Вы действительно умнички.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Ремесло їсти не просить, а хліб дає

    Ремесло їсти не просить, а хліб дає

    Сучасні робітники повинні мати не лише золоті руки, а й глибокі знання

    «Хто не навчиться тримати комп’ютерну мишку, той триматиме кермо або лопату», — прочитала якось в одній з газет. Дивне переконання! Але якщо всі вмостяться перед моніторами, кому тоді орати, сіяти, будувати, майструвати? Та й хто сказав, що простому робітнику зась до Інтернету? Навпаки: професійно-технічним кадрам треба встигати за розвитком сучасних технологій, аби не сталося так, що сьогодні ти суперовий фахівець, а завтра — «гальмо прогресу».

    Перевчитися ніколи не пізно

    На Чернігівщині викладачі й майстри закладів професійно-технічної освіти за домовленістю з підприємствами, яким постачають молоді кадри, відвідують виробництво і знайомляться з останніми технічними новинками, секрети опанування якими передають своїм учням.

    — Чим новіше обладнання ми купуємо, тим серйозніші вимоги до молодих робітників: вони повинні мати грунтовну технічну базу, знати комп’ютер та вміти добре мізкувати, — каже керівник Чернігівського автозаводу Валерій Купцов. — Ми потроху нарощуємо обсяги і, звісно, набираємо кадри. Тож і замислюємося про те, що буде далі.

    — Будь-яке обладнання нічого не варте без фахівців, які працюють на ньому, — впевнена директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. — Тому особливу увагу приділяємо навчанню професіоналів, особливо в таких галузях, як металообробка, транспорт, сфера послуг, будівництво.

    Тож обирати фах із цього переліку орієнтують не лише школярів, а й людей старшого покоління: щорічно за направленнями служби зайнятості випускають не менш як 20 перенавчених у закладах професійно-технічної освіти навчальних груп. Коло професій, які можуть запропонувати безробітним, постійно розширюється.

    Кому цікаво вчитись, той із задоволенням працюватиме. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

    Чи завжди досвід — передовий…

    Попри все, підприємства та організації наразі відчувають гостру потребу саме у кваліфікованій робочій силі. При цьому не всі керівники приділяють належну увагу професійному розвитку персоналу всередині колективу, а хочуть наймати на роботу готових кваліфікованих молодих робітників. Сьогодні статистика з цього питання невтішна.

    — Чисельність працівників, яких ми навчаємо новим професіям та підвищуємо їх кваліфікацію, щорічно не перевищує 7—8% облікової чисельності штатних працівників, зайнятих на великих і середніх підприємствах, — зазначає начальник головного управління праці та соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації Лариса Юрченко. — Така ситуація пов’язана передусім з фінансовою неспроможністю окремих роботодавців, браком навчально-програмних та методичних матеріалів щодо організації самого процесу навчання та… недостатнім рівнем кваліфікації майстрів, які мали б передавати досвід.

    Якщо, приміром, 1993 року обсяги підготовки працівників, які опанували нові професії на виробництві, становили 22700 чоловік, то 2003-го це вже 4900, а 2010 року — лише 1900 чоловік.

    Але приємно, що торік намітилися позитивні тенденції. Нині навчання здійснюється за індивідуальною формою під керівництвом майстрів на 26 промислових підприємствах Чернігівщини. Створені та працюють атестаційно-кваліфікаційні комісії.

    Від’ємний результат — теж результат

    І все-таки, з огляду на несприятливу демографічну ситуацію, внаслідок якої спостерігається значне постаріння кадрів (Чернігівщина має один з найвищих показників демографічного навантаження на працездатне населення), актуальним завданням лишається правильна профорієнтація молодих людей.

    — Якщо говорити про модернізацію освіти в Україні, то одним з найефективніших її напрямків є профільне навчання. Воно передбачає врахування нахилів і здібностей учнів та створює умови для того, щоб вони мали можливість обрати те, що їм підходить, — розповідає методист профільного навчання і профорієнтації Степанівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату, котрий функціонує в Менському районі і обслуговує 12 шкіл, Микола Шестаковський. — Багато школярів саме в нас починають усвідомлювати, чого їм хочеться в житті. Приміром, у нас запроваджено курс, що готує молодших медичних сестер. І ось маємо результати, які хтось може назвати негативними, а я вважаю, що це позитив: кілька дівчат відмовилися від нього. Вони вчасно збагнули, що то не їхнє покликання.

    Роботу навчально-виробничого комбінату побудовано так, що для кожної школи визначено певний день, упродовж якого старшокласники розширюють і поглиблюють тут зміст профільних предметів. Переважно це технологічні напрямки з варіаціями. Але є й інші спецкурси: природничо-математичного, художньо-естетичного, гуманітарного спрямування.

    Від віртуальної фірми — до реальної

    — Ми можемо давати робітничі спеціальності як учням, так і незайнятому населенню, котре одержує перепідготовку за погодженням з центром зайнятості, — продовжує Микола Шестаковський. — Це водій кількох категорій, тракторист, касир, оператор комп’ютерного набору, секретар, фахівець з євроремонту, молодша медична сестра. Є ще спецкурси: дизайн, вишивка та дизайн сучасного одягу і предметів побуту, психологія, побудова кар’єри та деякі інші.

    Одне слово, міжшкільний навчально-виробничий комбінат дає молодому поколінню найголовніше: можливість глибоко вивчити себе і свої здібності, а потім узгодити їх із майбутнім фахом та його затребуваністю на ринку праці.

    КОМПЕТЕНТНО

    Віктор ТКАНКО, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації:

    — Завдання перед професійно-технічними закладами області сформовані відповідно до Національної стратегії розвитку освіти на 2012—2021 роки. Це розроблення та впровадження державних стандартів профтехосвіти з конкретних професій, оптимізація мережі навчальних закладів із врахуванням демографічних прогнозів, регіональної специфіки та потреб у праці, удосконалення системи підвищення кваліфікації робітників.

    Анатолій ЗАЛІСЬКИЙ, начальник управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації:

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    У Єгипті почалися масові арешти «Братів-мусульман»

    Прокуратура Єгипту видала ордер на арешт духовного лідера руху Братів-мусульман Мохамеда Баді. Його звинувачують у підбурюванні до кровопролиття через інцидент, що стався 8 липня: внаслідок сутички ...

    До уваги мешканців Донецької області!

    На Донеччині, в районі села Карлівка Марїнського району, пошкоджено магістральний канал звязку Укртелекому. У звязку з цим, у центрах надання послуг ДАІ Донецької області неможливо провести ...

    Украиной будет подготовлен юрпакет по возвращению Крыма, - Администрация Президента

    Украина готовит юридический пакет относительно возвращения Крыма. Об этом на брифинге заявил заместитель главы Администрации Президента Украины Валерий Чалый.

    висунутих Українською партією "Зелена планета", в одномандатних виборчих округах, Центральна виборча комісія

    Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, висунутих Українською партією "Зелена планета", в одномандатних виборчих округах До Центральної виборчої комісії 9, 11 та 13 серпня 2012 року надійшли заяви Української партії "Зелена планета" разом з іншими документами щодо реєстрації кандидатів у народні депутати України, висунутих 5 серпня 2012 року на V позачерговому з’їзді цієї партії, в одномандатних виборчих округах.





    Юридическая практика:
    Про поділ спадкового майна

    Про поділ спадкового майна Юристами було складено судовий позов в якому від суду вимагалося прийняти рішення про визнання права власності на частину ...

    Розподіл спадкового майна

    Розподіл спадкового майна Юрист професійно надала допомогу в розподілі спадку громадян, що звернулися до неї

    Про усунення перешкод у здійсненні права на спадкування ...

    Про усунення перешкод у здійсненні права на спадкування та визнання права власності в порядку спадкування за заповітом Починаючи процес нотаріального оформлення спадкового майна, громадяни часто зіштовхуються із перешкодами, які можна вирішити ...


    Консультации по наследству:
    Як отримати спадщину в Україні і які потрібні документи у спадок?

    Мій батько недавно помер і залишив після себе велику спадщину, але я не можу її отримати, оскільки мені заважає його цивільна ...

    Як усунути від спадщини неугодного спадкоємця

    Будь ласка, вирішіть мою проблему в усуненні від спадкування недостойного спадкоємця. Такими справами не всі кваліфіковані ...

    Допоможемо оскаржити заповіт через суд

    Добрий день, консультанти в питаннях спадкового права. Звертаюся до Вас, оскільки мені здається, ніхто більше не зможе допомогти, ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca