Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Просто отличный сайт! Хорошенький интернет проектик! Классно! Всё очень удобно и легко. Спасибо за профессиональный ресурс!

Благодарим всех, от кого зависит наполнение этого интернет проекта.

Для меня это находка! Уже неделю зависаю у Вас на портале и уходить отсюда совсем не собираюсь. Интересно, здорово!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Музика надихала і фахівців, і дилетантів

    Музика надихала і фахівців, і дилетантів

    162 учасники із 16 країн світу завершили в Києві змагання на ІV Міжнародному музичному конкурсі імені Миколи Лисенка

    Чи не найзнаменитішою на конкурсі Лисенка була майже трьохсотлітня легендарна скрипка Гварнері дель Джезу, яку особливо «переслідували» в Колонному залі Національної філармонії телевізійники. А Роман Філіпов з Росії, якому випало щастя грати на ній на концерті-закритті, виконав цю місію блискуче.

    Якщо говорити про себе, неосвічену музично, то своє захоплення від класики, й у виконанні лисенківських конкурсантів також, найточніше можу передати словами Гійома Аполлінера: «Я нічого не вмію і тільки люблю»…

    А чим вона приваблює інших шанувальників-аматорів? Про це мені розповів інженер Віктор Ткачук: «Постійно ходжу на концерти у філармонію, консерваторію, в Національну оперу. Чому люблю музику? Бо з нею виріс у великому будинку в райцентрі Христинівка на Черкащині, в багатодітній родині. Змалку мене будили вранці мелодії: батько і старший брат грали майже на всіх струнних інструментах: скрипка, мандоліна, гітара, цимбали, хоч вони не музиканти.

    На конкурсі я ходив лише на фортепіанні прослуховування. Сподобався Рустам Мурадов з Росії. Але з усіх для мене найсильніший львів’янин Данило Саєнко. Він ще й так схожий зовні на мого старшого брата Клима, котрий, коли грає, так само віддається музиці».

    Викладачка менеджменту і маркетингу Наталія Сухіх переконувала: «Рустам Мурадов — людина №1 на конкурсі. Даремно йому не дали першу премію. Він зачарував увесь зал. Усі люди говорили, що в нього талант від Бога, цього навчити не можна».

    Про цього ж конкурсанта додала свою думку, вже фахову, піаністка Ольга Овєчкіна, аспірантка музичної академії імені П.І. Чайковського: «У Рустама Мурадова з Росії відчутні переваги над іншими: і звучанням, і глибиною осмислення. Це не тільки техніка, а й розуміння того, що він виконує і що хоче сказати. Він точно передає музичні образи. Навкруг нього особлива енергетика, коли він грає».

    Захоплений талантом Рустама Мурадова і учасник конкурсу з Києва, піаніст Олександр Самойлов: «На мою думку, це найяскравіша особистість з усіх фіналістів. Він має своє «я» і демонструє його публіці в кожній ноті. Але я трохи невдоволений результатами конкурсу. Як на мене, це безпрецедентний випадок, що до фіналу не потрапив жоден київський піаніст, а вони гідні цього».

    Львівський піаніст Данило Саєнко на моє запитання, чи влаштовує його четверта премія, відповів: «Абсолютно, я навіть не очікував її, це для мене максимум на цьому конкурсі. Тут просто цікаво послухати інших і багато чого для себе взяти від них. Для себе я відзначив Павла Качнова, Валентина Валентієва, звісно ж, Рустама Мурадова».

    Від славетного українця із США Олега Криси ексклюзивно почула: «Це високий рівень справді інтернаціонального конкурсу. Я дуже задоволений, що ми відкрили нові таланти: високопрофесійних скрипалів Філіпова, Да Сол Джонга, Куратомі, Корнєва і Максімова. Всі вони неповторні, дуже сильні і прекрасні індивідуальності. Це просто радість була — їх слухати».

    Професор музичної академії музикознавець пані Кіра Шамаєва була схвильована: «У 2010-му відзначали 200 років з дня народження Шопена, то по Інтернету всіх виконавців його музики бачили і слухали. У нас аж два ювілеї Лисенка: 170 років з дня його народження і 100 — після його кончини, та ще й 50 років конкурсу його імені. По-перше, не було реклами. Ні про кого з конкурсантів ніде не сказано, хто вони такі. По-друге, Лисенко не звучав на відкритті конкурсу. Чомусь зняли із програми його увертюру до опери «Тарас Бульба». А в залі сидів піаніст, який пропагує Лисенка по світу, лауреат Лисенківського конкурсу Олександр Козаренко, який два дні потому цілу годину геніально грав у музеї Лисенка. То щоб люди не почули таке у Колонному залі?»

    Важко не погодитися з пані Кірою. Але у концерті-закритті, дякувати Богові, звучали твори Миколи Віталійовича у виконанні конкурсантів, диригував оркестром праправнук композитора Микола Лисенко.

    Рапсодія «Думка-Шумка» на концерті-закритті ще раз засвідчила, чому Василь Заціха отримав приз «За краще виконання твору Миколи Лисенка». Фото з сайту day.kiev.ua

    «Відкриттям став китаєць: посередні дані — і вищий пілотаж!»

    Професор Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського, голова журі в номінації «Сольний спів» Марія СТЕФ’ЮК

    З визначною співачкою Марією Стеф’юк ми зустрілися, щоб обговорити підсумки конкурсу серед вокалістів.

    — Пані Маріє, дуже цікавий склад переможців-вокалістів — усі українці і один китаєць…

    — Значить, щось у нашому конкурсі не так, якщо приїжджають майже тільки з України.

    Але мене вразив юнак з Конго. Як він вивчив українську мову і як чудово виконував нею… Пан Стефан П’ятничко з журі сказав: «Так навіть українці не співають».

    Відкриттям став для нас китаєць Ду Фаньонг (він навчається в Одесі): маючи дуже посередні дані, всім показав, як треба співати. Коли виконував китайську пісню, я подумала: та що ж це таке, зараз заплачу… Не знаючи слів, зрозуміла, настільки велика в нього душа.

    — Тобто невизначне вокальне обдарування можна компенсувати…

    — Звичайно, майстерністю і душею. Треба любити все те, що хочеш сказати людям, а текст італійською, французькою чи німецькою мовою — з точністю до слова перекласти, щоб зрозуміти зміст. А дуже багато конкурсантів просто визубрили його і співали, не знаючи, про що. Тому і багатьох з тих, що мали прекрасні голоси, ми забракували.

    — Хто і чим найособливіший для вас із переможців?

    — З-поміж чоловіків — усе-таки китаєць. І не лише для мене, це відзначили в нашому журі всі. Він міг би отримати навіть першу премію, якби сильнішим був за вокалом. Ду Фаньонг камерний артист, а не оперний, але те, як співав, — вищий пілотаж!

    Дуже гарно співав Ігор Євдокименко, котрий отримав першу премію. Він працює в нашій Національній опері. До ідеального співу йому ще рости, але сам голос, феноменальної краси баритон, і така його експресивність…

    — На відміну від китайця, Ігор переважає вокалом?

    — То небо і земля. От якби китайцю додати голос Євдокименка, а Євдокименку… Але так не буває. Бог дає або те, або друге. А коли обдаровує всім цим у комплексі, маємо вже генія.

    — Що скажете про Ольгу Кульчинську, в якої теж перша премія?

    — Про неї мені незручно говорити, бо це моя учениця, вже четвертий рік.

    — Хочеться почути саме від вас.

    — Неймовірно працездатна людина, з великим інтелектом. Для мене дуже важливо, коли співак розумний, тоді легко працювати, він одразу все збагне. Ольга фанатично любить свою справу, я не пам’ятаю, щоб вона пропустила хоча б один мій урок.

    — Звідки ця дівчина?

    — З Рівного.

    — Чи здійснив хтось із переможців хоч маленьку революцію у вокальному мистецтві?

    — Гадаю, що ні. У всіх були однакові недоліки. По-перше, дуже важлива для співака інтонація, це ознака його високої культури. А багато конкурсантів інтонували погано. Співали, а не чути було, про що — погана дикція, яка мене дуже хвилювала. За увесь період мало хто виразно вимовляв слова. Це одна з великих проблем. І неправильний текст у багатьох, французький, італійський. Італійці в журі від такого просто вмирали…

    — Як реагували на українських конкурсантів у журі, особливо іноземці?

    — Вони знали, що Україна має чудові голоси, але щоб майже в кожного з конкурсантів… Ще не дуже навчені, школи не мають доброї, тренажу. Та італійці були в захваті, сказали, що просто через одного можна брати в будь-яку консерваторію світу.

    — Цікаво дізнатися про журі вашої номінації.

    — Це великі артисти, які співали в різних театрах Європи і світу. Прекрасна Вілма Верноччі, італійка, яка виступала з Паваротті, Каррерасом, Домінго. З Гугушвілі з Тбілісі я була в журі в Баку на конкурсі Бюль- Бюль Огли. Теймураз там вийшов на сцену і так фантастично заспівав Паяца (йому під сімдесят), що в залі казали: ось кому треба присудити Гран-прі.

    А хто не знає Сергія Лєфєркуса? Це знаменитий баритон, був одним з найкращих у світі Онєгіних, співав цю партію по всьому світу. Він з Петербурга, живе в Португалії.

    Людмила Шемчук колись працювала в нашому театрі. Так сталося, що її звільнили, сказали, що вона не підходить. Людмила поїхала в Мінськ, а потім її забрали в Большой театр, вона здобула першу премію на конкурсі імені П. Чайковського, а він дуже важкий. І пішла в світ. Співала з Домінго, Паваротті, в найкращих театрах світу. У Відні жила довго. Потім раптом, буває ж таке, приїхала додому й сказала собі: хочу бути тільки тут. Лишила все. У Відні має квартиру, в Москві, а живе в Донецьку десь на околиці, працює в театрі.

    — Це справді вчинок, особливо для сьогодення, коли всі прагнуть потрапити за кордон будь-яким чином.

    — Людмила надзвичайно цікава особистість. Нечасто буває, щоб артист гарно співав та ще й був хорошою людиною. А вона фантастичної доброти і неймовірної щедрості.

    Стефан П’ятничко, надзвичайний баритон, об’їздив увесь світ, працює у Львові і так само нікуди не хоче за кордон, хоч його запрошували до Італії, Франції.

    ЛАУРЕАТИ

    А тепер — концертувати!

    Перша премія, 20 тис. доларів: Олексій Шадрін (віолончель), Ольга Кульчинська та Ігор Євдокименко (сольний спів) — Україна. З-поміж скрипалів і піаністів вона не присуджена нікому.

    Друга премія, 14 тис. дол.: росіяни Рустам Мурадов (фортепіано), Роман Філіпов (скрипка), Антон Павловський (віолончель) та українські вокалісти Тамара Калінкіна і Валентин Дитюк.

    Третя премія, 8 тис. дол.: Сергій Кім (фортепіано) з Казахстану, Да Сол Джонг з Канади та Рьота Куратомі з Японії (скрипка), Максим Дєдіков (віолончель), Дарія Князєва і Андрій Гонюков (вокалісти) з України.

    Четверта премія, 5 тис. дол.: Данило Саєнко (фортепіано), Олександр Корнєв (скрипка), Артем Полуденний (віолончель), Іванна Лесик-Садівська (вокал) — Україна, Ду Фаньонг (вокал) — Китай.

    П’ята премія, 1,5 тис. дол.: піаністи Міші Козловські (Польща) та Валентин Валентієв (Україна), скрипаль Кіріл Максімов (Молдова), віолончелістка Ярослава Трофимчук та вокалісти Тетяна Ганіна і Андрій Стецький (Україна).

    Спеціальні призи — «За краще виконання твору Миколи Лисенка» — скрипалю Василю Зацісі, піаністу Данилу Саєнку, віолончелісту Олексію Шадріну та вокалістам Андрію Гонюкову і Ользі Кульчинській з України вручила онука Миколи Віталійовича, професор Національної музичної академії імені П.І. Чайковського Рада Остапівна Лисенко. А книгу-альбом «Світ Миколи Лисенка» всім переможцям подарував її співавтор Тарас Філенко (США).

    Вручаючи сертифікати на концертні ангажементи від 26 Всеукраїнського музичного фестивалю імені Анатолія Кос-Анатольського піаністу Валентину Валентієву, скрипалю Олександру Корнєву і віолончелісту Артему Полуденному (Україна), його художній керівник Олександр Козаренко зазначив: «Вони зможуть доторкнутися до Лисенкового рояля, що збережений у Коломиї, вийти на сцени у цьому місті та в Івано-Франківську, де тріумфували Соломія Крушельницька і Модест Менцинський».

    Росіянина Рустама Мурадова запрошено концертувати в Італію та в Польщу, де виступатимуть і українські скрипалі Орест Смовж та Олександр Корнєв, а польська скрипалька Пауліна Куса гратиме у Львові.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Про внесення змін у додаток до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26 червня 2013 року № 394, Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2013 р. за № 1736/24268 Про внесення змін у додаток до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26 червня 2013 року № 394

    Про затвердження Інформаційних карток адміністративних послуг, Міністерство доходів і зборів України

    Про затвердження Інформаційних карток адміністративних послуг Відповідно до частин першої( 5203-17 ) і другої статті 8 Закону України( 5203-17 ) від 6 вересня 2012 року № 5203-VI "Про адміністративні послуги", з метою забезпечення платників податків повною та достовірною інформацією про порядок надання адміністративних послуг НАКАЗУЮ:

    У кіоск — на самореєстрацію

    Приїздити в аеропорт за кілька годин до вильоту, стояти у черзі на реєстрацію це аксіома, до якої давно звикли пасажири. Нині можна значно скоротити передполітний час і не стояти в надокучливих ...

    Металопластикові махінації

    Набрав чинності вирок Київського районного суду міста Полтави, яким визнаний винним 26-річний приватний підприємець. За шахрайство його засудили до 1 року 6 місяців позбавлення волі.





    Юридическая практика:
    Про усунення від права на спадкування

    Про усунення від права на спадкування У житті бувають такі ситуації, коли при розподілі спадщини, на її частину бажають претендувати ті спадкоємці, які хочуть ...

    Про поділ спадкового майна, визнання права власності ...

    Про поділ спадкового майна, визнання права власності на спадкове майно Частки спадщини між спадкоємцями можуть бути, як рівними, так і не рівними, виходячи з декількох факторів, таких як заповіт ...

    Про визнання права власності на спадкове майно ...

    Про визнання права власності на спадкове майно за заповітом При необхідності у визнанні права власності на спадкове майно за заповітом слід звертатись до юристів по спадковим справам. ...


    Консультации по наследству:
    Оскарження і вступ у права спадкування через суд

    Здрастуйте. Звертаюся до Вас не в перший раз, спасибі, допомогли з питанням про бездіяльність нотаріуса та прийняття спадщини ...

    Відновлюємо термін вступу в спадщину

    Добрий день, консультанти. Мені дуже потрібна допомога адвоката у спадкових питаннях. Справа в тому, що звертаюся до Вас не ...

    Допоможемо отримати спадок, який належить за Законом

    Привіт усім! У мене дуже серйозне питання про спадкування майна, а саме житла від бабусі. Справа в тому, що недавно у мене ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca