Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Большущее спасибо. Очень благодарны! Ребята - Вы умнички.

Хочется просто сказать спасибо!. Сегодня совершенно случайно набрел на этот портал, чему крепко рад! С удовольствием сошлюсь на Вас на своей страничке в блоге!

Для меня это была просто большая находка! Вторую неделю сижу здесь на интернет портале и валить отсюда не собираюсь.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Хто отримає квартиру з ремонтом?

    Хто отримає квартиру з ремонтом?

    Програма оренди з викупом не передбачає першого внеску

    Державна іпотечна установа анонсує запуск ще однієї державної житлової програми — оренди квартир з правом викупу під 3% річних. Щоправда, самої програми ще немає — є лише проект відповідної постанови Кабінету Міністрів. Як зазначив голова правління Державної іпотечної установи Валентин Рибачук, цей проект уже пройшов погодження у всіх профільних структурах, і нині Мінфін має подати його на затвердження Кабміну. Посадовець сподівається, що цю постанову уряд ухвалить ще до початку грудня.

    На думку експертів, пропозиція держави є досить цікавою та вигідною для ринку. Фото Володимира ЗАЇКИ

    Таким чином, у країні запрацює ще одна державна житлова програма. Хоч їх і нині діє чимало. Впроваджуючи їх, урядовці орієнтуються тільки на квартири, які пропонуються на первинному ринку. Тобто вирішили вбити двох зайців одним пострілом: і допомогти людям, які мріють про власний куточок, але не мають коштів для придбання його за ринковими цінами, і підтримати будівельну галузь. Адже, за словами В. Рибачука, нині побудувати дім нескладно — набагато важче продати квартири. А така галузь, як будівництво, тягне за собою низку інших, суміжних галузей, отже, від неї в економіці залежить багато. А ще будівництво традиційно потребує значної кількості робочої сили, тож дає роботу й заробіток людям.

    Утім, уже діючі житлові програми йдуть не так жваво, як хотілось би. Одна сторона проблеми — зарплата в конвертах, яка автоматично виключає тих, хто її отримує, зі списку претендентів на власні квадратні метри. Інша — необхідність сплати першого внеску навіть з «білою», але невеликою зарплатою. Далеко не у всіх, хто не має грошей на квартири за комерційними цінами, вони знаходяться й на доступне житло. Навіть попри те, що ці люди стоять на квартирній черзі.

    Тож, можливо, для них програма оренди з викупом стане справді рятівним кругом? Адже вона не передбачає першого внеску. Натомість у ній закладено, за словами Валентина Рибачука, що державна іпотечна установа викуповуватиме помешкання у будівельників і здаватиме їх в оренду. Банки до цього процесу не залучатимуть. На першому етапі ДІУ викуповуватиме квартири за рахунок коштів, отриманих від випуску облігацій, а також коштів свого статутного капіталу. «А потім будемо звертатися по допомогу до держави. Потрібно ретельно відпрацювати механізми, щоб людям було зручно брати участь у програмі», — зауважив Валентин Рибачук. Квартира перейде у власність мешканця після того, як буде внесено останній платіж. У цій програмі зможуть брати участь усі, хто перебуває на квартирному обліку. Але пріоритет надаватимуть працівникам бюджетної сфери.

    Притому це вже будуть квартири з мінімальним ремонтом, тобто такі, в які можна заносити меблі й жити. Втім, саме це повідомлення голови правління ДІУ викликало певне здивування. Адже будівельники зазвичай віддають майбутнім мешканцям лише голі стіни, а вже облаштування квартири — справа самих новоселів. У тому числі й тих, хто купує житло за підтримки державних житлових програм. А хто ж у цьому випадку робитиме ремонт? Валентин Рибачук зауважив, що будівельники. Якщо вони зацікавлені в реалізації цих квартир, будуть змушені потурбуватися про необхідний ремонт у квартирі. Звичайно ж, це додатковий плюс до привабливості такої програми. «Я певен, що ринок під наші вимоги підлаштується», — зауважив голова правління ДІУ.

    Посадовець підрахував, що нині будівельники можуть запропонувати за програмою оренди з викупом 14 тисяч квартир, зі ступенем готовності 90%. За розрахунками Державної іпотечної установи, при оренді з правом викупу квартири, наприклад, площею 50 м2 у столиці України, щомісяця потрібно буде сплачувати 2,6 тис. грн. І, звичайно ж, платити за житлово-комунальні послуги.

    Якщо ця програма запрацює, можливо, вона трохи вгамує «апетити» тих власників квартир, які нині здають їх в оренду. Адже не секрет, що нині потрібно мати досить солідні заробітки, щоб «потягти» таку оренду. Її вартість підрахував голова комітету статистики і аналітики Ліги експертів України Андрій Гусельников. Він зауважив, що оренда найдешевшої квартири в Києві — на Лівому березі — коштує 3900 грн на місяць. Тож, на думку експерта, пропозиція держави щодо оренди житла з викупом буде досить цікавою і вигідною для ринку.

    Все це добре, однак ми поки що говоримо тільки про перспективу. Посадовці мають надію, що нова програма запрацює вже в наступному році.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Про надання права першого та другого підписів на документах Міненерговугілля, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України

    Про надання права першого та другого підписів на документах Міненерговугілля З метою визначення права першого та другого підписів на документах Міненерговугілля та відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 22 червня 2012 року № 758( z1206-12 ) "Про затвердження Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України" НАКАЗУЮ:

    В.Ярема сократил штатную численность руководящего состава центрального аппарата Генпрокуратуры

    Во исполнение требований Законов Украины «О Государственном бюджете на 2014 год», «О предотвращении финансовой катастрофы и создания предпосылок для экономического роста на Украине», с целью ...

    У соцмережах українці скаржаться на ожеледицю

    Українські користувачі соціальних мереж скаржаться на труднощі з пересуванням у зв'язку з ожеледицею. Свої коментарі вони позначають за допомогою однойменного хештега.

    Про офіційні (облікові) курси банківських металів, Національний банк України

    Національний банк України 24.12.2012 встановлює офіційні (облікові) курси банківських металів Код цифровий Код літерний Кількість унцій Назва Облікові курси





    Юридическая практика:
    Розподіл спадкового майна

    Розподіл спадкового майна Юрист професійно надала допомогу в розподілі спадку громадян, що звернулися до неї

    Про стягнення витрат на поховання

    Про стягнення витрат на поховання До юристів по спадковим справам звернулася громадянка за допомогою у справі про стягнення витрат на поховання через суд

    Про визнання права власності на спадкове майно ...

    Про визнання права власності на спадкове майно за заповітом При необхідності у визнанні права власності на спадкове майно за заповітом слід звертатись до юристів по спадковим справам. ...


    Консультации по наследству:
    Допомога в оформленні заповіту на родича

    За допомогою вашого сервісу багато моїх знайомих вирішили всі свої виникаючі проблеми, пов'язані зі спадковим правом. Допоможіть ...

    Порядок вступу та відмова від спадщини

    У мене склалася дуже складна ситуація, тому всі свої надії я покладаю на Вас, шановні адвокати по спадкових справах, адже ...

    Оскарження і вступ у права спадкування через суд

    Здрастуйте. Звертаюся до Вас не в перший раз, спасибі, допомогли з питанням про бездіяльність нотаріуса та прийняття спадщини ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca