Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Хочется просто сказать спасибо!. Сегодня совершенно случайно набрел на этот портал, чему крепко рад! С удовольствием сошлюсь на Вас на своей страничке в блоге!

Этот портал здоровский! работал на нем довольно чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот интернет проект ожидает светлое будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими трудами почаще! Действуйте!

Большущее спасибо. Очень благодарны! Ребята - Вы умнички.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Щодо внесених змін до Закону України МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 27.08.2012  № 3302-04/32330-12
  2. Щодо внесених змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель"

    Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на численні звернення суб'єктів сфери державних закупівель щодо застосування законодавства у сфері державних закупівель у зв'язку із внесенням змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель"( 2289-17 ) (далі — Закон) повідомляє.

    Щодо завершення процедур, розпочатих до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель"( 5044-17 )

    Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель"( 5044-17 ) від 04.07.2012 № 5044-VI, який набрав чинності 05.08.2012, внесено зміни до Закону( 2289-17 ).

    Відповідно до пункту 1 розділу II "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель"( 5044-17 ) цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Положення цього Закону про внесення змін до частини п'ятої статті 40 Закону України "Про здійснення державних закупівель"( 2289-17 ) можуть застосовуватися у разі укладення договорів про закупівлю до дня набрання чинності цим Законом.

    Відповідно до частини першої статті 58 Конституції України( 254к/96-ВР ) закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

    Частиною другою статті 5 Цивільного кодексу України( 435-15 ) передбачено, що акт цивільного законодавства не має зворотної дії у часі, крім випадків, коли він пом'якшує або скасовує цивільну відповідальність.

    При цьому у частині другій статті 4 Цивільного кодексу України ( 435-15 ) вказано, що актами цивільного законодавства, зокрема, є закони України.

    Разом з цим відповідно до Рішення Конституційного Суду України від 09.02.99 № 1-рп/99( v001p710-99 ) надання зворотної дії в часі нормативно-правовим актам може бути передбачено шляхом прямої вказівки про це в законі або в іншому нормативно-правовому акті.

    Ураховуючи, що така вказівка у Законі України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель"( 5044-17 ) відсутня, процедури закупівлі товарів, робіт і послуг, розпочаті до набрання чинності Законом, завершуються відповідно до порядку, що діяв до дня набрання чинності цим Законом.

    Щодо здійснення закупівель товарів, робіт і послуг підприємствами

    Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель"( 5044-17 ) від 08.07.2011 № 3681-VI, який набрав чинності 03.10.2011, внесені зміни до Закону( 2289-17 ) та виключені "кошти підприємств та їх об'єднань" із поняття "державні кошти".

    Так, згідно з частиною першою статті 2 Закону( 2289-17 ) цей Закон застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт та послуг, які повністю або частково здійснюються за рахунок державних коштів, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень (у будівництві — 300 тисяч гривень), а робіт — 1 мільйон гривень, крім закупівель за процедурою електронного реверсивного аукціону, умови застосування якої встановлені розділом VIII-1 цього Закону.

    Визначення понять "державні кошти", "замовники", "підприємства" та "розпорядник державних коштів" наведені у пунктах 4, 10, 21 та 27 частини першої статті 1 Закону ( 2289-17 ) відповідно.

    У свою чергу, з 05.08.2012 набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель"( 5044-17 ) від 04.07.2012 № 5044-VI, яким внесено зміни до Закону( 2289-17 ), зокрема абзаци другий — п'ятий частини першої статті 2 Закону замінено двома абзацами такого змісту: "Дія цього Закону поширюється на підприємства, визначені у пункті 21 частини першої статті 1 цього Закону, лише у разі здійснення ними закупівель за рахунок державних коштів, визначених у пункті 4 частини першої статті 1 цього Закону. Дія цього Закону не поширюється на випадки укладення трудових договорів".

    З огляду на викладене, у разі якщо замовник є підприємством у розумінні Закону( 2289-17 ) та здійснює закупівлі товарів, робіт і послуг не за рахунок державних коштів, визначених в пункті 4 частини першої статті 1 Закону, то на такі закупівлі дія Закону не поширюється.

    Директор Департаменту державних закупівель та державного замовлення

    Б. Горбанський

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Как оформить наследство: детальная процедура получения наследства

    Наследник должен следовать определенным правилам оформления наследства, даже если на его имя составлено завещание

    Розміщено рішення ради суддів загальних судів від 04 квітня 2013 року

    1.    Рішення ради суддів загальних судів від 04 квітня 2013 року № 21 «Про затвердження Положення про порядок розгляду звернень громадян і юридичних осіб радою суддів загальних ...

    Наследство, пропущен срок — что делать?

    Что делать, если пропущен срок вступления в наследство, возобновление сроков вступления в наследство через суд, помощь юриста в возобновлении сроков

    Минюст предлагает отменить бланки строгой отчетности

    Министерство юстиции предлагает отменить применение бланков строгого учета в Украине. С этой целью Министерством разработаны проекты законов "О внесении изменений в некоторые законодательные ...





    Юридическая практика:
    Про зміну черговості спадкування та визнання права ...

    Про зміну черговості спадкування та визнання права на спадкування Наш клієнт задоволений рішенням суду за апеляцією, яким виграно справу про зміну черговості спадкування та визнання права ...

    Про усунення права на спадкування

    Про усунення права на спадкування Адвокату по спадковим правовідносинам потрібно було вирішити спірну ситуацію про усунення від права на спадкування сестер ...

    Про усунення від права на спадкування

    Про усунення від права на спадкування У житті бувають такі ситуації, коли при розподілі спадщини, на її частину бажають претендувати ті спадкоємці, які хочуть ...


    Консультации по наследству:
    Оформлення спадщини після смерті батька

    У нашій родині сталося величезне горе. Крім того, що помер батько, так і ще почалися розборки з приводу спадщини батька. З'явилися ...

    Якщо викликають до суду за спадковою справою

    Доброго часу доби. Моя проблема пов'язана зі спадком. Ми з дружиною живемо в Київській області. А батько дружини жив в Єврейській ...

    Консультація про те, як подати позов до суду про прийняття спадщини

    Здрастуйте! Бачила не раз, що Ви допомагаєте у вирішенні юридичних проблем по спадку різного роду. Перейду відразу до своєї ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca