Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Довольно уникальный, интересный и продуманный портал! Я хочу поддержать Вас финансово. Как это можно организовать?

Этот сайт классный! работал на нем очень чуть ли не по три раза на день. Этот портал ожидает светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими трудами чаще! Действуйте!

Благодарим всех за качественную работу. Ваш интернет сайт,без всякого сомнения, на данный момент - единственный в своем роде. Хорошо, что есть такие так необходимые всем интернет сайты. Интернет портал достаточно многообразен в использовании. На нем удобно проводить отдых - просто и быстро.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Ошукані за власним бажанням

    Ошукані за власним бажанням

    Фінансові піраміди в Україні виникають через невдосконалене законодавство

    Нова історія з «дітищем» Сергія Мавроді — це вже навіть не дежа вю, а якась патологія наших співвітчизників бути черговий раз обманутими. У так званій афері МММ — 2011 брали участь понад 2 млн українців. І це при тому, що «батько» фінансової піраміди з усіх телеканалів попереджав про її можливий крах у будь-яку хвилину. Це був свого роду юридичний запобіжник, аби його не можна було притягнути до відповідальності, переконані фахівці. Сьогодні вітчизняні правоохоронні органи намагаються підвести МММ — 2011 під статті «шахрайство» чи «фіктивне підприємство». У Росії, де нових ошуканих майже 35 млн людей, уже знайшли такий механізм. А що маємо ми у цій царині?

    Чому піраміди ростуть як гриби після дощу

    За оцінками екс-заступника міністра фінансів Олександра Савченка, серед вітчизняних фінансових компаній приблизно половина так чи інакше мають ознаки фінансових пірамід. На думку президента Українського аналітичного центру Олександра Охрименка, нині в країні ідеальні умови для їх створення. «Зазвичай фінансові піраміди знаходять своїх шанувальників в умовах нестабільної фінансової ситуації в країні. Люди просто не знають, як заробити і як зберегти гроші. Втрачається віра у традиційні види інвестування, і в цьому разі будь-яка, навіть найбезглуздіша, авантюра здається виходом із ситуації», — пояснив він.

    Наявність чималої кількості злочинних фінансових схем підтвердив і заступник начальника департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю Анатолій Шкабєрін. Як він пояснив журналістам, фінансові піраміди — це і банки, які лопнули з вкладами людей, і страхові спілки, що не виконали своєї обіцянки. Ми попереджаємо людей: не лізьте туди, вас обмануть. Але вони все одно вкладають гроші, і їх знову обманюють. Водночас боротися з ними не можуть ні комбанки, ні держава, бо в Україні немає належної законодавчої бази. Нині лише розробляють закон про заборону фінансових пірамід. Ми направили у Нацкомфінпослуг свої рекомендації та пропозиції. От коли буде закон, тоді й буде кримінальна відповідальність».

    У коментарі для преси колишній підполковник УБОЗ Микола Рощин, автор книги про фінансові піраміди «Український лохотрон», сказав, що прийняття закону про фінансові піраміди є єдиним реальним способом боротьби з фінансовими шахраями. «Довести вину фінансового шахрая буває дуже складно. Багато організаторів фінансових пірамід в 1990-х роках так і не понесли заслуженої кари. Тому потрібен закон про фінансові піраміди», — зазначає М. Рощин.

    Як з’ясувалось, чимало країн пройшли свій шлях боротьби з фінансовими пірамідами. Там, де вони сильно «наслідили», їх заборонили законодавчо. Зокрема, у США, Канаді, європейських країнах, Бразилії, Австралії, Китаї. Наприклад, в Америці кілька аферистів отримали від 14 до 110 років ув’язнення. Найбільший строк «припав» на долю Алена Стенфорда, який обдурив приватних інвесторів, котрі довірили йому свої гроші, на понад $7 млрд.

    За фінансову аферу — позбавлення волі

    Щодо України, то Нацкомфінпослуг у своєму законопроекті «Про внесення змін до Кримінального кодексу (щодо заборони створення пірамідальних схем)» теж передбачив позбавлення волі за фінансове обдурювання людей. Зокрема, пропонується змінити статтю 190-1 ККУ і ввести покарання за створення, сприяння діяльності, пропонування участі і рекламування фінансових пірамід — громадськими роботами до 240 годин, виправними — до двох років або обмеженням волі на термін до трьох років. У разі повторного скоєння злочину або за попередньою змовою осіб покарання буде суворішим: виправні роботи на термін від одного до двох років, обмеження волі до п’яти років або позбавлення волі до трьох років.

    Крім цього, на розгляді Верховної Ради перебуває законопроект, покликаний ліквідувати всі фінансові піраміди у країні. Пропонує їх заборонити екс-міністр економіки бютівець Сергій Терьохін. Після того, як його матері запропонували приєднатись до МММ, він і розробив законопроект, який унеможливить функціонування пірамід, — це документ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних грошей і запобігання створенню фінансових пірамід». За його словами, в українському праві бракує визначення фінансової піраміди, а також немає визначення «електронних грошей», за допомогою яких організатори та учасники фінансових пірамід здійснюють грошові операції. «Мій законопроект дає визначення цим поняттям і встановлює відповідальність за створення фінансової піраміди», — пояснює у своїх коментарях Сергій Терьохін. Згідно з цим законопроектом, фінансова піраміда — це метод залучення та використання особою фінансового активу вкладника, за яким збереження його реальної вартості або виплата доходу, або його повернення забезпечуються повністю чи частково за рахунок джерел, не пов’язаних з розподілом чистих активів, страхових чи інших нерозкритих резервів, сформованих зазначеною особою відповідно до законодавства. Діяльність, спрямована на створення і ведення фінансових пірамід, у тому числі з використанням е-грошей, заборонена в Україні та прирівнюється до шахрайства з фінансовими ресурсами. Також законопроект врегулює фінансові відносини, пов’язані з використанням електронних грошей.

    Бій з тінню

    Поки ж владні установи мудрують, як у правовому руслі убезпечити людей від фінансових пірамід, фахівці банківського ринку намагаються самотужки боротися з компаніями-пірамідами на кшталт МММ. Зокрема, вони ввели блокаду онлайн-платежів МММ -2011, пославшись на наявність ознаки фінансових афер. Деякі фінустанови значно збільшили вартість переказу грошей для партнерів МММ. Щоправда, серйозного впливу це не дало — ефект цікавості переміг.

    Крім того, банкіри нині розробляють навчальну програму «фінансової грамотності українців». На їхнє переконання, в МММ-афери потрапляють люди, які не обізнані в фінансових питаннях або ті, хто хоче отримати «легкі» гроші, тобто гравці. Щоб люди не потрапляли на цей гачок, і запроваджується програма.

    Боротьба з фінансовими пірамідами насамперед вимагає фінансової грамотності населення. Про це сказав директор юридичного департаменту НБУ Віктор Новиков.

    «Найефективніше тут — не заборони чи покарання, а профілактика і запобігання, як і в медицині. Ми повинні розвивати фінансову грамотність з найменших років, зі школи», — констатував юрист НБУ. Додавши, що не треба змішувати поняття «піраміди» і законні інститути спільного інвестування, що існують в Україні та інших країнах уже багато років. Розмежування цих понять дуже важливе для поліпшення захисту споживачів фінансових послуг.

    ОФІЦІЙНО

    Нацкомісія з регулювання ринків фінансових послуг затвердила доопрацьований проект закону «Про заборону фінансових пірамід в Україні». Про це повідомляє прес-служба відомства. Відповідно до законопроекту особи, які сприяють організації піраміди, несуть відповідальність поряд з організаторами. Під цю категорію потрапляють громадяни, які надають організаторам піраміди приміщення, транспортні й технічні засоби або яке-небудь інше майно, а також навмисне рекламують фінансову піраміду і допомагають залучати активи. За створення або сприяння у створенні піраміди передбачається штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів (1700—3400 гривень) або обмеження волі на термін від 1 до 3 років. За повторну організацію шахрайської схеми введено покарання у вигляді 3—5 років обмеження або позбавлення волі. Якщо ж такі схеми здійснюються у великих розмірах з використанням інформаційних систем та електронно-обчислювальної техніки, покаранням буде позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна. Особи, які сприяли організації піраміди, можуть уникнути кримінальної відповідальності, якщо добровільно повідомлять про злочин.

    КОМПЕТЕНТНО

    Тетяна БЄЛАВІНА, старший науковий співробітник лабораторії психології мас та спільнот Інституту соціальної та політичної психології НАН України:

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    В Киеве проходит круглый стол «Перспективы арендного землепользования в АПК»

    Сегодня, в 10:00 в пресс-центре «ЛИГАБизнесИнформ» начал работу круглый стол «Перспективы арендного землепользования в АПК».

    «Зеніт» відправив у космос супутник зв’язку

    Російсько-українська ракета-носій Зеніт-3SL з європейським супутником звязку Eutelsat-70B стартувала з плавучої пускової платформи Одіссей в екваторіальній частині Тихого океану.

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 23.12.2011 № 40, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 23.12.2011 № 40 Відповідно до Закону України „Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) „Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству внутрішніх справ на 2012 рік, Кабінет Міністрів України

    Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству внутрішніх справ на 2012 рік 1. Відповідно до частини восьмої статті 23 Бюджетного кодексу України( 2456-17 ) здійснити в межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству внутрішніх справ на 2012 рік у загальному фонді державного бюджету( 4282-17 ), перерозподіл видатків споживання в сумі 19200 тис. гривень шляхом зменшення їх обсягу за програмою 1001080 "Підготовка кадрів для органів внутрішніх справ вищими закладами освіти III і IV рівнів акредитації" (оплата праці) і збільшення їх обсягу за програмою 1003020 "Участь внутрішніх військ в охороні громадського порядку та боротьбі із злочинністю, охорона арештованих, засуджених та охорона особливо важливих об'єктів" (оплата праці — 12900 тис. гривень).





    Юридическая практика:
    Про визнання права на спадкове майно в порядку ...

    Про визнання права на спадкове майно в порядку спадкової трансмісії Якщо спадкоємець майна за заповітом помер і не встиг її прийняти, не зміг провести нотаріальне оформлення після відкриття ...

    Про усунення права на спадкування

    Про усунення права на спадкування Адвокату по спадковим правовідносинам потрібно було вирішити спірну ситуацію про усунення від права на спадкування сестер ...

    Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового ...

    Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового майна Тільки в суді виноситься рішення про розділ спадкового майна або рішення про визнання прав власності на таке майно


    Консультации по наследству:
    Консультація про те, як подати позов до суду про прийняття спадщини

    Здрастуйте! Бачила не раз, що Ви допомагаєте у вирішенні юридичних проблем по спадку різного роду. Перейду відразу до своєї ...

    Допоможемо оскаржити заповіт через суд

    Добрий день, консультанти в питаннях спадкового права. Звертаюся до Вас, оскільки мені здається, ніхто більше не зможе допомогти, ...

    Оскарження і вступ у права спадкування через суд

    Здрастуйте. Звертаюся до Вас не в перший раз, спасибі, допомогли з питанням про бездіяльність нотаріуса та прийняття спадщини ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca