Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Благодарим всех, от кого зависит продвижение этого интернет портала.

Этот интернет проект просто отпад. Благодарю. Действительно нужный и в тоже время функциональный сайт.

Хочется просто сказать спасибо!. Сегодня совершенно случайно набрел на этот портал, чему крепко рад! С удовольствием сошлюсь на Вас на своей страничке в блоге!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Про припинення підприємницької діяльності - Сумський окружний адміністративний суд - Є.Д. Кравченко

  1. СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
  2. ПОСТАНОВА
  3. І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 грудня 2014 р. 9:14 Справа №818/3515/14

Сумський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кравченка Є.Д., розглянувши в порядку скороченого провадження в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Сумській області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності,-

В С Т А Н О В И В:

Сумська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Сумській області (далі - позивач) звернулася до суду з позовною заявою, в якій просить припинити підприємницьку діяльність - фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (далі - відповідач), мотивуючи свої вимоги тим, що відповідач, всупереч вимог ст. 4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" (що діяв до 1 січня 2011 року), ст. 49 Податкового кодексу України, не подає до контролюючих органів декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів більше року, що є підставою для припинення підприємницької діяльності.

Відповідач, належним чином повідомлений про відкриття скороченого провадження (а.с.9) заперечення проти позову або заяви про визнання позову у встановлений строк до суду не подав.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що відповідач був зареєстрований як фізична особа-підприємець, що підтверджується витягом з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с. 4).

Відповідно до довідки Сумської ОДПІ відповідач з 10 лютого 2011 року не звітує про свою діяльність (а.с. 5).

Згідно довідки Сумської ОДПІ відповідач заборгованості зі сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) не має (а.с. 6).

Надаючи правову оцінку відносинам, що виникли між сторонами, суд виходить з наступного.

На підставі ч. 1 ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" від 25 червня 1991 року № 1251 (що діяв до 01 січня 2011 року) платник податків зобов'язаний подавати до податкової інспекції декларації, фінансову звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів (обов'язкових платежів).

Згідно п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до ч. 1 ст. 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15 травня 2003 року № 755 (далі - Закон № 755) державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця проводиться у разі постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Згідно ч. 2. ст. 46 Закону № 755 підставами для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця є: визнання фізичної особи-підприємця банкрутом; провадження нею підприємницької діяльності, що заборонена законом; неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до пп. 20.1.12 п. 20.1. ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Відповідно до ч. 1 ст. 256 КАС України постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження у адміністративних справах, передбачених пунктами 1, 3, 4 частини першої статті 183-2 цього Кодексу, виконуються негайно.

Враховуючи неподання відповідачем органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності більше року, відсутність у відповідача податкового боргу, а також право органів державної податкової служби на звернення до суду із адміністративним позовом про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Сумській області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності - задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

Копію постанови суду направити державному реєстратору за місцем реєстрації фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення підприємницької діяльності.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя (підпис) Є.Д. Кравченко

З оригіналом згідно

Суддя Є.Д. Кравченко

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

Вам будет интересно:

В єврозоні зменшується кількість безробітних

Безробіття в єврозоні нарешті спадає. Кількісний показник червня знизився вперше за останні понад два роки. Різниця проти травня мінус 24 тисячі людей.

Завдяки інспекторам ДАІ, поїздка молодого водія закінчилася вдало

17 січня, близько 15 години, патрулюючи автодорогу Мукачево - Івано-Франківськ Рогатин Львів інспектори ДПС ДАІ Василь Тиводар та Іван Мадай побачили обіч дороги схвильованого чоловіка, який ...

Изменения законодательства об утилизации автомобилей мера вынужденная, но не рыночная, – Ю.Воропаев

Как известно, не всегда новое синоним слова лучшее, особенно если речь идет о законодательных изменениях. Сейчас это особенно актуально для двух Законов: «Об утилизации транспортных средств», ...

В США потерпел крушение паром с тремястами пассажирами

Паром, подходивший к Манхэттену, врезался в причал. По предварительным данным полиции и спасателей, пострадали от 30 до 50 человек, один из пассажиров получил тяжелую травму головы. Причины аварии ...





Юридическая практика:
Про поділ спадкового майна

Про поділ спадкового майна Юристами було складено судовий позов в якому від суду вимагалося прийняти рішення про визнання права власності на частину ...

Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового ...

Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового майна Тільки в суді виноситься рішення про розділ спадкового майна або рішення про визнання прав власності на таке майно

Про визнання права власності на спадкове майно ...

Про визнання права власності на спадкове майно за заповітом При необхідності у визнанні права власності на спадкове майно за заповітом слід звертатись до юристів по спадковим справам. ...


Консультации по наследству:
Оформлення прав на спадщину земельної ділянки (паю)

Користуюся Вашими порадами вже не вперше і, чесно кажучи, вони мені сильно допомагають, коли справа доходить до судового розгляду. ...

Якщо викликають до суду за спадковою справою

Доброго часу доби. Моя проблема пов'язана зі спадком. Ми з дружиною живемо в Київській області. А батько дружини жив в Єврейській ...

Допоможемо оскаржити заповіт через суд

Добрий день, консультанти в питаннях спадкового права. Звертаюся до Вас, оскільки мені здається, ніхто більше не зможе допомогти, ...


Новости наследственных дел:
На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

Судья не может считаться независимым от политического .

Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


Рекомендации пользователей:
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca