Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Доброй ночи!

Этот интернет проект классный! Пользовался довольно часто. Думаю, что этот интернет сайт ожидает хорошее будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими новыми работами чаще!

Огромнейшее спасибо. Очень благодарны! Ребята - умнички.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Про затвердження Порядку відчуження у процедурі санації майна боржника шляхом заміщення активів, Кабінет Міністрів УкраїниКАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

від 1 квітня 2013 р. № 244 Київ

    Про затвердження Порядку відчуження у процедурі санації майна боржника шляхом заміщення активів

    Відповідно до частини другої статті 34 Закону України ( 2343-12 ) "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" Кабінет Міністрів України постановляє:

    Затвердити Порядок відчуження у процедурі санації майна боржника шляхом заміщення активів, що додається.

    Прем'єр-міністр України

    М. АЗАРОВ

    Інд. 70

    ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2013 р. № 244

    ПОРЯДОК відчуження у процедурі санації майна боржника шляхом заміщення активів

    1. Цей Порядок визначає механізм відчуження у процедурі санації майна боржника шляхом заміщення активів (далі — відчуження майна).

    2. Здійснення відчуження майна, строки його здійснення, пооб’єктний перелік майна боржника, що передається новоутвореному господарському товариству, перелік зобов’язань поточних кредиторів, борги за якими переводяться разом з таким майном, перелік зобов’язань, права вимоги за якими відступаються, передбачаються планом санації.

    3. Заходи щодо забезпечення вимог кредиторів стосовно майна боржника, яке підлягає відчуженню згідно з планом санації, скасовуються ухвалою господарського суду.

    4. Відчуженню відповідно до цього Порядку можуть підлягати цілісний майновий комплекс боржника або визначена планом санації частина майна боржника з відповідною (пропорційною) частиною його зобов’язань (крім зобов’язань, що виникають за вимогами конкурсних кредиторів).

    У разі коли боржник є балансоутримувачем державного майна, яке не увійшло до статутного капіталу господарського товариства у процесі приватизації (корпоратизації), таке майно не підлягає відчуженню у процедурі санації.

    Під час визначення відповідної (пропорційної) частини зобов’язань поточних кредиторів, борги за якими переводяться на новоутворене господарське товариство, не враховується вартість:

    об’єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об’єктів комунальної інфраструктури, що належать боржнику;

  1. виключеного з обороту майна;
  2. державного майна, яке не увійшло до статутного капіталу господарського товариства у процесі приватизації (корпоратизації), але перебуває на його балансі.

    5. Керуючий санацією забезпечує визначення початкової вартості майна боржника, що відчужується, відповідно до законодавства про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність.

    Після визначення початкової вартості майна боржника забороняється вчиняти будь-які дії, спрямовані на зміну його вартості.

    6. У разі відчуження цілісного майнового комплексу в установленому порядку відчужуються всі види майна, призначеного для провадження підприємницької діяльності боржника, зокрема приміщення, споруди, обладнання, інвентар, сировина, продукція, права вимоги, права на знаки (позначення), що індивідуалізують боржника, його продукцію, роботи, послуги (фірмове найменування, знаки для товарів і послуг), інші права, які належать боржнику, крім прав і обов’язків, які не можуть бути передані іншим особам, та забезпечених речей боржника, щодо яких забезпеченими або іншими кредиторами прийнято рішення про їх виділ із майна боржника.

    7. Рішення щодо земельних ділянок, які є власністю боржника, надані йому в постійне чи тимчасове користування, зокрема на умовах оренди, приймається відповідно до Земельного кодексу України( 2768-14 ).

    8. Відступлення вимог та переведення боргу здійснюється незалежно від підстав їх виникнення.

    9. У разі відчуження частини майна кількість та обсяг його повинні бути такими, щоб боржник і новоутворене господарське товариство мали можливість провадження підприємницької діяльності.

    У разі відчуження частини майна припинення технологічного циклу виробництва не допускається.

    Відчуження частини майна не повинне обмежувати провадження боржником виробничої та іншої діяльності та/або відповідно до економічних, технічних чи інших показників подальше використання майна, що залишилося на балансі боржника, а також впливати на цілісність майнового комплексу боржника.

    10. Відчуження майна здійснюється шляхом утворення на базі майна боржника господарського товариства. Вид господарського товариства зазначається у плані санації.

    До статутного (складеного) капіталу господарського товариства передаються майнові активи (майно та майнові права), в тому числі відступаються права вимоги, а також переводяться борги за вимогами поточних кредиторів.

    11. З моменту затвердження плану санації до моменту утворення господарського товариства не допускається задоволення боржником поточних вимог, які визначені у плані санації як такі, що переводяться до новоутвореного господарського товариства у процесі заміщення активів.

    12. Розмір статутного (складеного) капіталу новоутвореного господарського товариства визначається як різниця між вартістю майнових активів та вартістю боргів за вимогами конкурсних кредиторів. Вартістю майнових активів є визначена відповідно до пункту 5 цього Порядку початкова вартість майна.

    13. Керуючий санацією не пізніше наступного робочого дня після державної реєстрації новоутвореного господарського товариства письмово повідомляє:

  3. боржників за зобов’язаннями, вимоги за якими відступлені, — про таке відступлення;
  4. поточних кредиторів за боргами, які переведені, — про таке переведення.
  5. 14. Утворення господарського товариства здійснюється керуючим санацією від імені боржника в порядку, встановленому законодавством, з урахуванням таких особливостей:

    документом, що засвідчує внесок у статутний (складений) капітал новоутвореного господарського товариства, є акт приймання-передачі, який підтверджує факт передачі цілісного майнового комплексу боржника або визначеної планом санації частини майна боржника до статутного (складеного) капіталу такого товариства;

    до моменту формування органів управління новоутвореного господарського товариства після продажу на аукціоні в порядку, встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"( 2343-12 ), часток (акцій) у його статутному (складеному) капіталі повноваження таких органів управління здійснює керуючий санацією.

    15. Після державної реєстрації новоутвореного господарського товариства керуючий санацією зобов’язаний:

    оформити акт приймання-передачі, який підтверджує факт передачі цілісного майнового комплексу боржника або визначеної планом санації частини майна боржника до статутного (складеного) капіталу такого товариства;

    забезпечити державну реєстрацію прав такого товариства на все майно або частину майна (у разі відчуження частини майна боржника шляхом заміщення активів), якщо такі права підлягають державній реєстрації.

    16. Усі трудові договори (контракти), укладені до дати відчуження майна, продовжують діяти. При цьому права та обов’язки роботодавця переходять до новоутвореного господарського товариства.

    У разі відчуження частини майна та передачі відповідної (пропорційної) частини його поточних зобов’язань шляхом заміщення активів трудові договори (контракти), укладені з працівниками, праця яких використовувалася у виробничих підрозділах, майно яких підлягає передачі новоутвореному господарському товариству, продовжують діяти, а права та обов’язки роботодавця переходять до такого товариства.

    17. Частки (акції) у статутному (складеному) капіталі новоутвореного господарського товариства включаються до складу майна боржника. Відчуження таких часток (акцій) здійснюється на аукціоні в порядку, встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"( 2343-12 ).

    18. Після вчинення дій, зазначених у пунктах 13-16 ( 244-2013-п ) цього Порядку, керуючий санацією від імені боржника як замовника укладає договір з організатором аукціону щодо продажу часток (акцій) новоутвореного господарського товариства та здійснює інші повноваження замовника аукціону.

    Розмір часток (акцій) новоутвореного господарського товариства, які виставляються на продаж на аукціоні, визначається залежно від їх початкової вартості. Якщо початкова вартість частини часток (акцій) є достатньою для задоволення вимог кредиторів боржника, на аукціон може бути виставлена відповідна частина належних боржнику часток (акцій) господарського товариства.

    19. Якщо боржник за рахунок суми, вирученої внаслідок продажу на аукціоні часток (акцій) новоутвореного господарського товариства, задовольняє вимоги кредиторів у повному обсязі, провадження у справі про банкрутство боржника відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"( 2343-12 ) підлягає припиненню господарським судом за заявою керуючого санацією.

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    НБУ признал неплатежеспособными два крупнейших по депозитам украинских банка

    Фонд гарантирования вкладов физических лиц с 21 ноября ввел временную администрацию во «Всеукраинский акционерный банк» («VAB Банк») на основании решения Национального банка Украины об отнесении банка к категории неплатежеспособных, сообщается на странице Национального банка Украины в социальной сети Facebook.

    Зампредседателя ВСЮ подал в отставку

    Заместитель главы Высшего совета юстиции, судья Высшего хозяйственного суда Украины Александр Удовиченко подал заявление о прекращении полномочий члена Высшего совета юстиции по собственному ...

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 142, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 142 Відповідно до законів України «Про засади функціонування ринку природного газу» ( 2467-17 ), «Про природні монополії»( 1682-14 ) та Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики», до Методики розрахунку тарифів на транспортування та постачання природного газу для підприємств з газопостачання та газифікації, затвердженої постановою НКРЕ від 04.09.2002 № 983( v0983227-02 ), та Процедури встановлення та перегляду НКРЕ тарифів на транспортування, розподіл, постачання природного газу, зберігання (закачування, зберігання та відбір) природного газу, транспортування нафти, нафтопродуктів, аміаку магістральними трубопроводами, затвердженої постановою НКРЕ від 25.06.2009 № 749 ( v0749227-09 ), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Про внесення змін до Інструкції з діловодства в господарських судах України, Державна судова адміністрація України

    Про внесення змін до Інструкції з діловодства в господарських судах України Відповідно до пункту 6 частини першої статті 146, частини п'ятої статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" ( 2453-17 ), Положення про Державну судову адміністрацію України( vr012414-10 ), затвердженого рішенням Ради суддів України від 22.10.2010 № 12, та з метою вдосконалення діловодства в господарських судах НАКАЗУЮ:





    Юридическая практика:
    Про поділ спадкового майна, визнання права власності ...

    Про поділ спадкового майна, визнання права власності на спадкове майно Частки спадщини між спадкоємцями можуть бути, як рівними, так і не рівними, виходячи з декількох факторів, таких як заповіт ...

    Про визнання дій нотаріуса неправомірними та зобов'язання ...

    Про визнання дій нотаріуса неправомірними та зобов'язання вчинення дій Нотаріусам заборонено безпідставно вводити людей в паніку відмовляючи у вчиненні нотаріальних дій

    Про визнання заповіту недійсним та усунення від ...

    Про визнання заповіту недійсним та усунення від права на спадкування У своїй юридичній практиці адвокати по спадковим питанням зіткнулися із такою цікавою справою, коли клієнт просив допомогти ...


    Консультации по наследству:
    Допоможемо оскаржити заповіт через суд

    Добрий день, консультанти в питаннях спадкового права. Звертаюся до Вас, оскільки мені здається, ніхто більше не зможе допомогти, ...

    Обов'язкова частка у спадщині та вступ у права за заповітом

    Оскільки я вже пенсіонерка і маю повнолітніх дітей, але не маю можливості купити їм квартири, хочу від Вас отримати пораду ...

    Як отримати спадщину в Україні і які потрібні документи у спадок?

    Мій батько недавно помер і залишив після себе велику спадщину, але я не можу її отримати, оскільки мені заважає його цивільна ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca