Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Огромное количество необходимой информации.

Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Ваш интернет портал -,действительно, сейчас - единственный в своем роде. Хорошо, что есть такие полезные порталы. Этот интернет портал очень удобен в использовании. На нем здорово работать - просто, удобно,быстро.

Доброй ночи!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Телешпаргалка для тат і мам

    Телешпаргалка для тат і мамНОУ-ХАУ

    Незабаром в Україні з’явиться система телевізійних позначок для захисту юних глядачів від шкідливої інформації

    Якось в автобусі випадково почула розмову двох школярів років десяти. Один із них розповідав, що дивився вчора по телевізору. «Справжній фільм жахів. Школярі, трохи старші за нас, поїхали відпочивати за місто і зупинилися переночувати в покинутому будинку з привидами. А вночі привиди їх усіх повбивали: одну дівчину задушили, другу — налякали до смерті, а хлопчину взагалі розрізали на шматки! Кров, нутрощі… я навіть інколи очі заплющував. Наснилося, що одним із тих школярів був я сам, — круто! Правда, прокинувся від власного крику і налякав батьків. Але їм сказав, що мені наснилася… контрольна з математики». Другий хлопчина уважно й зацікавлено слухав, а потім запитав назву фільму і сказав, що обов’язково знайде його в Інтернеті й подивиться. Мене ж найбільше цікавило, де були батьки хлопчика і чому дозволили йому дивитися фільм.

    Як уберегти неповнолітніх від шкідливої інформації, що може зашкодити психіці? З цим та іншими запитаннями вирішила звернутися до фахівця.

    Телевізор як рідна людина

    — У наш час так званого комп’ютерного буму вважається, що телебачення поступово відходить на другий план. Але це не зовсім так. Адже, погодьтеся, комп’ютер є не в кожній родині, а ось телевізор — практично скрізь. І дивитися його щодня — звичка дорослих, підлітків і навіть зовсім маленьких дітей, — зауважила заступник директора з наукової роботи, завідувачка лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук Любов Найдьонова.

    Наші дослідження доводять, що більшості батьків не байдуже, яку саме інформацію отримують їхні нащадки щодня з блакитного екрана. З плином часу змінюється й телеконтент. На відміну від того, що показували років 10—15 тому, нині телебачення рясніє рекламою та комерційними програмами, які дітям не завжди слід дивитися. Але методи цензури, які діяли раніше, вже неактуальні. Тому Нацрада з питань телебачення і радіомовлення два роки тому розпочала проект, мета якого — удосконалити стосунки між державою, телевиробниками і глядачами. І головне тут — захистити дітей та підлітків від інформації, яка може завдати шкоди їхньому психічному здоров’ю.

    Адже не секрет, що телевізор у багатьох сім’ях — як член родини. Не дивина, коли мама годує кількамісячне маля під звуки телепрограми або фільму, і дитина вже у такому віці на них реагує. А в два роки такий телевундеркінд не затинаючись процитує чи не всі рекламні ролики, які чує десятки разів на день.

    Трохи подорослішавши, дитина починає з екрана телевізора вивчати поведінку дорослих, адже сама прагне бути такою. І не завжди обирає інформацію собі за віком. Можливо, проблема в тому, що нині на вітчизняному телебаченні замало програм, орієнтованих саме на дітей та підлітків. А отже споживають, що є. Тож годі дивуватися, що в міжособистісних стосунках підлітки копіюють кримінальні моделі поведінки на кшталт «головне — це сила та авторитарність, слабкого треба принижувати і цькувати» тощо з популярних нині серіалів.

    Маленькі глядачі ще не розуміють, що жахіття на телеекрані — лише спецефекти. Фото з сайту vitbichi.by

    Контролювати повинні батьки

    На думку фахівця, саме батьки мають правильно зорганізувати взаємодію своїх нащадків з медіа?простором. Адже якщо просто заборонити сину чи доньці взагалі дивитися телевізор або окремі програми, вони можуть знайти цю інформацію в інших джерелах: Інтернеті, на відеоносіях тощо. А отже, слід розвивати в неповнолітнього власний медіа-імунітет. Наприклад, поговорити з дитиною і пояснити, чому їй не можна дивитися ту чи ту передачу або фільм. Але ж як самим батькам дізнатися, коли на екрані може з’явитися шкідлива для дитини інформація?

    Для цього фахівці Нацради вивчали досвід інших європейських країн. Так, у Голландії ще 2000 року був створений окремий інститут, який розробив концепцію захисту дітей в інформаційному суспільстві через маркування шкідливої для них інформації системою позначок. З того часу її активно впроваджують у багатьох країнах. Систему не копіюють, її тільки беруть за основу. А далі в кожній країні розробляють власні позначки. Суть у тому, що лише кинувши оком на екран, батьки одразу можуть зрозуміти, чи містить фільм або передача інформаційний ризик для неповнолітнього. І, не чекаючи, доки інформація з’явиться на екрані, перемкнути канал або відволікти дитину.

    Власна система

    В Україні розробили власну систему позначок, заздалегідь вивчивши думки понад 2 тисяч батьків дітей різного віку з усіх регіонів держави. Зібрали багато цікавої інформації. Так, 67% опитаних тат і мам вважають сучасну телепродукцію небезпечною для синів і дочок. Понад 80% батьків турбує вплив телебачення на дітей. Вони повідомили, що 79% неповнолітніх дивляться телевізор щодня, 14% — щотижня, 1,7% — не частіше ніж раз на місяць, і тільки 2,5% дітей та підлітків вмикають телевізор рідше або взагалі його не дивляться.

    За день діти дивляться на екран у середньому 2,5 години, або 17 годин на тиждень. Підлітки — по 20 годин на тиждень.

    Дослідження також довело, що у 45% опитаних родин існують певні правила перегляду телепередач. Але лише в 11% сімей ці правила поширені на всіх членів родини, а в 34% — лише на дітей. У 46% сімей таких правил взагалі немає.

    Ризики

    Чим конкретно ризикує дитина, дивлячись фільм чи телепередачу, не належну їй за віком? Фахівці окреслили це так.

    Для малюків (до 7 років) — це ризик вразливості. Дитина ще не усвідомлює, що в кіно, наприклад, нікого насправді не б’ють чи не вбивають, а пожежі, виверження вулканів та інші катаклізми — переважно (якщо фільм не документальний) лише спецефекти. Тому маленький глядач може дуже злякатися. Картина певного жахіття ще довго зберігатиметься в пам’яті і пригнічуватиме психіку. А ще, не зовсім розуміючи в такому віці, що добре, а що погано, хлопчики й дівчатка можуть повторювати лайливі слова або копіювати поведінку героїв — наприклад, гратися в бійки.

    Після 7 років дитина вже краще розрізняє реальність і фантазію. Але з’являється інша небезпека — так званий синдром споживацької поведінки. Все, що рекламують по телевізору, дитина одразу ж хоче мати в себе. І батьки день у день чують оте постійне «Купи!» (солодощі, іграшки тощо). Адже саме в цьому віці дитина навчається азам споживання, починає розуміти, чому одне їй подобається, а інше — ні. Та, погодьтеся, реклама буває різною. І жартома в ній можуть пропагувати не зовсім коректні речі, а 8—9-річні можуть просто не зрозуміти жарту.

    У 12 років підліток також часто копіює побачене на екрані, але вже не як окремі фрази і дії, а як модель поведінки, взаємодії з іншими людьми. І, на жаль, сучасні серіали дають їм для цього не найкращі зразки. Адже що зазвичай показують? «Будь жорстоким — і тебе боятимуться та поважатимуть; завжди правий той, хто вдарив першим; принижуй інших або принизять тебе» тощо. А ще начебто круті герої повсякчас брутально лаються, вживають алкоголь чи наркотики, б’ються. І якщо саме так вчиняють дорослі люди на екрані, а дитина в такому віці дуже прагне стати дорослою, не дивина, що вона починає поводитися саме так.

    Брак соціального досвіду в певних питаннях навіть у 16 років може наражати неповнолітнього на неправильне сприйняття інформації. Наприклад, щодо сексуального досвіду. Більшість підлітків його ще не мають, а тому всотують інформацію з можливих джерел, у тому числі і з телебачення. Тож слід захищати навіть так званих дорослих дітей від негативного контенту, який пропагує небажані зразки поведінки. Опитування довело, що 91% батьків підлітків віком від 15 до 17 років переживають, що сини і дочки можуть побачити по телевізору сцени сексуального насилля.

    Позначки

    Передивившись короткометражні сюжети за групами ризиків, батьки і діти самі пропонували, яким би знаком вони відобразили на екрані певний ризик. Опитані оптимальною вважають кількість до 7 позначок. Звісно, усі вони одночасно на екрані не з’являтимуться. Їх буде 3—4 на один фільм чи передачу: обмеження за віком, а також зауваження, що саме ризикованого для психіки неповнолітнього побачили експерти в цьому телеконтенті.

    Нацрада з питань телебачення і радіомовлення запропонувала з початку 2013 року державним обласним телекомпаніям почати використовувати їх як пілотний проект. Триватиме він протягом року. Також в Інтернеті створюється спеціальний сайт для батьків, на якому можна буде зробити запит на назву фільму або телепрограми і одразу побачити, неповнолітнім якого віку їх можна або не слід дивитися.

    А через рік після проведення пілоту знову планують провести опитування серед батьків і дітей, аби дізнатися, чи є система ефективною та чи слід її запроваджувати на всіх телеканалах України.

    І останнє питання, яке поставила фахівцю: якщо дитина побачить на екрані позначку, яка вказує, що їй не слід дивитися фільм або телепередачу, то чи не привабить це її ще більше до небажаного контенту?

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Кадрові питання

    Президент Українизвільнив: призначив:Кабінет Міністрів Українипризначив:

    Про систему офтальмологічної допомоги населенню України, Міністерство охорони здоров'я України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25 червня 2013 р. за № 1051/23583 Про систему офтальмологічної допомоги населенню України Відповідно до статей 8, 33 Основ законодавства України про охорону здоров'я ( 2801-12 ) та з метою розвитку і вдосконалення організації офтальмологічної допомоги населенню, попередження сліпоти та інвалідності, забезпечення функціонування мережі офтальмологічних стаціонарних та амбулаторних підрозділів як єдиної системи, що поєднана інформаційним, методичним, лікувально-діагностичним забезпеченням у наданні спеціалізованої медичної допомоги населенню України при захворюваннях та травмах органа зору, НАКАЗУЮ:

    Кобила на ім’я Адель

    Нова вистава в Луганському обласному українському академічному музично-драматичному театрі, як і премєра в Каннах іншої Аделі, вийшла трохи хуліганською. Тільки символ любові у пєсі драматурга ...





    Юридическая практика:
    Про усунення права на спадкування

    Про усунення права на спадкування Адвокату по спадковим правовідносинам потрібно було вирішити спірну ситуацію про усунення від права на спадкування сестер ...

    Про усунення від права на спадкування та надання ...

    Про усунення від права на спадкування та надання права на спадкування Особа може позбутися права успадковувати спадкове майно за законом, якщо довести, що дана особа відмовилась у наданні догляду ...

    Про стягнення витрат на поховання

    Про стягнення витрат на поховання До юристів по спадковим справам звернулася громадянка за допомогою у справі про стягнення витрат на поховання через суд


    Консультации по наследству:
    Як отримати спадщину в Україні і які потрібні документи у спадок?

    Мій батько недавно помер і залишив після себе велику спадщину, але я не можу її отримати, оскільки мені заважає його цивільна ...

    Якщо залишилася квартира після смерті

    Доброго дня, шановні консультанти з юридичних питань! Звертаюся до Вас за порадою, оскільки ви не перший раз мені допомагаєте, ...

    Юридичні послуги за правом представлення у спадщині

    У мене дуже складна ситуація, просто не знаю, що робити і як поступати. До Вас звертаюся в перший раз, але за порадами своїх ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca