Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Ваш интернет проект - замечательный.

Как много нужной информации.

Для меня это была огромная находка! Третью неделю разбираюсь развлекаюсь учусь на ресурсе и валить отсюда не собираюсь. Интересно, здорово!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

З речами і дітьми — на вихід!

    З речами і дітьми — на вихід!

    У потягах провідники виганяють із вагонів батьків з малюками, якщо у дорослих немає оригіналів документів на синів і дочок

    Уже другий тиждень поспіль більшість засобів масової інформації рясніють повідомленнями про те, як батьків із малими дітьми, що прямують залізницею на відпочинок або у справах, провідники намагаються висадити з потягів, інколи навіть серед чистого поля. Причина — тато чи мама не можуть пред’явити оригінал свідоцтва про народження своєї дитини, аби довести її вік.

    Наприкінці червня одна з пасажирок потягу Харків—Херсон, яка їхала з півторарічним сином та трирічною дочкою, не змогла надати документи на дітей. А провідниця була невблаганна —до Херсона родина так і не доїхала. Жінка з дітьми змушена була вийти на одній із проміжних станцій, до якої за ними приїхав чоловік.

    Сама ж провідниця виправдовувалася тим, що діяла виключно за інструкцією. А точніше за Витягом з правил перевезення пасажирів та багажу, який керівництво Укрзалізниці роздало працівникам лише кілька тижнів тому і наказало суворо його дотримуватися. Згідно з ним, батьки повинні мати при собі і показати на вимогу провідника саме оригінал, а не копію свідоцтв про народження дітей.

    Схожий випадок стався і з пасажиркою іншого вагона цього ж потяга. У білетній касі її запевняли, що копії свідоцтва про народження дитини буде достатньо. Але в поїзді у неї почали вимагати оригінал. А коли дізналися, що його немає, також намагалися висадити, проте вона категорично відмовилася. А тому була змушена їхати всю дорогу у тамбурі з немовлям на руках.

    Випадки дійсно кричущі. Хто ж тут насправді винний, а хто правий?

    Коментуючи ситуацію на своїй Інтернет-сторінці у Фейсбуку, Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко нагадав, що відповідно до наказу Мінтрансу «Про затвердження Правил перевезення пасажирів, багажу та пошти залізничним транспортом України» зі змінами від 2008 року, пасажир, який перевозить дитину до 14 років, повинен мати документ, який підтверджує її вік, і надавати його контролюючим особам під час посадки в поїзд та на шляху прямування. Якщо вік дитини, що перевозиться без дитячого проїзного документа чи з ним, сумніву не викликає, перевірка документів, що підтверджує її вік, не здійснюється. Раніше цей документ запитували виключно для того, аби визначити, чи має дитина право на безкоштовний (до 6 років) або пільговий (після 6 років — за 50% вартості ) проїзд.

    Без метрики до вагону — зась. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

    У 2011 році речення «Якщо вік дитини, що перевозиться без дитячого проїзного документа чи за дитячим проїзним документом, сумніву не викликає, перевірка документів, що підтверджує її вік, не здійснюється» з наказу виключили. Тобто нині за будь-яких умов дорослий, який супроводжує дитину, повинен надати документ. До речі, йдеться про дорослого, але не обов’язково про члена сім’ї.

    Були внесені і зміни, згідно з якими пасажир, який супроводжує дитину, повинен мати оригінал документа, який підтверджує вік дитини (не обов’язково, але як правило, це свідоцтво про народження) і надавати його особам, які контролюють, під час посадки в поїзд та на шляху прямування.

    Проблема в тому, що мало хто з батьків взагалі має уявлення про необхідність возити із собою документи на дітей, адже широка роз’яснювальна кампанія не проводилася.

    Юрій Павленко зауважив, що за цими ж правилами висадка пасажирів на проміжній станції за відсутності документів на дитину не передбачена. Тому й викликають обурення дії провідників. Перевіряти наявність усіх необхідних документів вони мали б разом із квитками. А якщо вже пустили пасажирів до вагона та дозволили поїздку, то потім під час руху вже не мають права її переривати.

    Що ж до випадків, наведених вище, — нині на Укрзалізниці проводиться службове розслідування.

    «УК» звернувся за коментарем до Укрзалізниці. Проте у прес-службі нам повідомили, що це питання — у компетенції Головного пасажирського управління, координати якого надати відмовилися. Запропонували подати запит саме на прес-службу, який пообіцяли передати за належністю. На відповідь нам доведеться чекати щонайменше п’ять діб. У приймальні начальника цього управління свою компетентність щодо коментаря підтвердили, проте зауважили, що робити цього без дозволу від прес-служби не мають права.

    Тож ми направили офіційний запит до прес-служби Укрзалізниці і чекаємо на відповідь. Сподіваємося, що вже за кілька днів зможемо розповісти батькам в усіх подробицях, які саме документи на дітей вони повинні возити з собою, коли і на чию вимогу їх надавати, а також чи справді мають право провідники висаджувати мам із малими дітьми посеред поля, чи це прояв їхнього свавілля.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Про переведення суддів, Президент України

    Указ  Президента України Відповідно до статті 73 та частини першої статті 80 Закону України "Про судоустрій і статус суддів"( 2453-17 ) постановляю:

    Про новий склад Тернопільської обласної виборчої комісії, Центральна виборча комісія

    Про новий склад Тернопільської обласної виборчої комісії Розглянувши подання зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій політичних партій щодо кандидатур до складу Тернопільської обласної виборчої комісії, відповідно до статті 3, частини другої статті 13, статті 21, частин першої — четвертої, десятої — п’ятнадцятої статті 22, частини шостої статті 29 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів"( 2487-17 ), постанови Центральної виборчої комісії від 11 лютого 2013 року № 28( v0028359-13 ) "Про деякі питання організації роботи Тернопільської обласної виборчої комісії", керуючись статтями 11 — 13 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

    Про внесення зміни до Календарного плану заходів щодо проведення функціонального обстеження територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у 2013 році, Національне агентство України з питань державної служби

    Про внесення зміни до Календарного плану заходів щодо проведення функціонального обстеження територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у 2013 році

    Франція найтуристичніша країна світу

    Франція - найбільш популярна країна у світі для туристів. Минулого року країну відвідали 83 мільйони зарубіжних гостей.





    Юридическая практика:
    Про визнання права власності на спадкове майно ...

    Про визнання права власності на спадкове майно за заповітом При необхідності у визнанні права власності на спадкове майно за заповітом слід звертатись до юристів по спадковим справам. ...

    Про визнання заповіту недійсним та усунення від ...

    Про визнання заповіту недійсним та усунення від права на спадкування У своїй юридичній практиці адвокати по спадковим питанням зіткнулися із такою цікавою справою, коли клієнт просив допомогти ...

    Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового ...

    Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового майна Тільки в суді виноситься рішення про розділ спадкового майна або рішення про визнання прав власності на таке майно


    Консультации по наследству:
    Допоможемо отримати спадок, який належить за Законом

    Привіт усім! У мене дуже серйозне питання про спадкування майна, а саме житла від бабусі. Справа в тому, що недавно у мене ...

    Як виграти суд про спадщину?

    Здрастуйте! Допоможіть виграти суд у спадковій справі! Для мене, я так розумію, треба знайти хорошого юриста по спадковим ...

    Послуги з оформлення спадщини за дорученням

    Добрий день, шановні юристи по спадкових справах! Так вже вийшло, що я проживаю зараз в Росії, хоча народилася в Україні. ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca