Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Желаю материального благополучия и творческих успехов!

Всем большое спасибо. Ваш сайт,без всякого сомнения, сейчас - неповторимый в своем роде. Здорово, что есть такие так необходимые всем интернет порталы. Портал весьма многофункционален в использовании. На нем полезно проводить отдых - просто, удобно,быстро.

Весьма оригинальный, актуальный и абсолютно не похожий на существующие интернет портал! Я хочу отблагодарить вас материально. Как это можно сделать?
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Про затвердження Типових нормативів для розробки штатів (штатних розписів) вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та військових ліцеїв, Міністерство оборони УкраїниМІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  1. 26.07.2013 № 521/1041
  2. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15 серпня 2013 р. за № 1406/23938

    Про затвердження Типових нормативів для розробки штатів (штатних розписів) вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та військових ліцеїв

    Відповідно до Указу Президента України від 06 квітня 2011 року № 406( 406/2011 ) "Про Положення про Міністерство оборони України та Положення про Генеральний штаб Збройних Сил України" та з метою забезпечення розробки штатів (штатних розписів) вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та військових ліцеїв НАКАЗУЄМО:

    1. Затвердити Типові нормативи для розробки штатів (штатних розписів) вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та військових ліцеїв, що додаються.

    2. Керівникам структурних підрозділів апарату Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, командувачам видів Збройних Сил України, яким підпорядковані вищі військові навчальні заклади, військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів, військові ліцеї:

    до 30 серпня 2013 року встановленим порядком опрацювати та подати до Генерального штабу Збройних Сил України (через Головне управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України) пропозиції щодо внесення змін до штатів (штатних розписів) підпорядкованих вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та військових ліцеїв відповідно до вимог Типових нормативів для розробки штатів (штатних розписів) вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та військових ліцеїв;

    щороку до 15 березня на підставі замовлення на підготовку військових фахівців подавати до Генерального штабу Збройних Сил України (через Головне управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України) пропозиції щодо внесення змін до штатів (штатних розписів) підпорядкованих вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів.

    3. Начальнику Генерального штабу — Головнокомандувачу Збройних Сил України щороку на підставі затверджених Міністром оборони України та Міністром освіти і науки України планів прийому слухачів, курсантів та студентів для підготовки військових фахівців за відповідними рівнями військової освіти та відповідних пропозицій керівників структурних підрозділів апарату Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, командувачів видів Збройних Сил України, яким підпорядковані вищі військові навчальні заклади, військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів, встановленим порядком розробляти проект спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України щодо внесення змін до штатів (штатних розписів) вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів відповідно до показників замовлення на підготовку військових фахівців.

    4. Керівникам структурних підрозділів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, які є головними розробниками наказів, директив Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, якими визначаються структура та чисельність окремих підрозділів, посад вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, до 30 серпня 2013 року переопрацювати відповідно до вимог Типових нормативів для розробки штатів (штатних розписів) вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та військових ліцеїв та подати на затвердження проекти наказів, директив Міністерства оборони України.

    5. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

    Міністр оборони України

    П. В.Лебедєв

    Міністр освіти і науки України

    Д. В.Табачник

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства оборони України Міністерства освіти і науки України 26.07.2013  № 521/1041

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15 серпня 2013 р. за № 1406/23938

    ТИПОВІ НОРМАТИВИ для розробки штатів (штатних розписів) вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та військових ліцеїв

    I. Загальні положення

    1.1. Ці Типові нормативи визначають структуру та чисельність підрозділів вищих військових навчальних закладів (далі — ВВНЗ), військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів (далі — ВНП ВНЗ) та військових ліцеїв (далі — ВЛ) і призначені для використання під час розробки штатів (штатних розписів) та переліків змін до них.

    Структура та чисельність навчального закладу розвідувального органу Міністерства оборони України визначаються згідно з чинним законодавством.

    Національний університет оборони України імені Івана Черняховського утримується на штаті, який визначається відповідним наказом Міністерства оборони України.

    1.2. ВВНЗ, ВНП ВНЗ та ВЛ розробляють проекти штатів (штатних розписів) та переліки змін до штатів відповідно до цих Типових нормативів.

    1.3. Відповідно до існуючих напрямів освітньої діяльності діють ВВНЗ, ВНП ВНЗ та загальноосвітні навчальні заклади таких типів:

    ВВНЗ:

  3. військовий університет;
  4. військова академія;
  5. військовий інститут;
  6. військовий інститут як структурний підрозділ військового університету та військової академії;
  7. військовий коледж;
  8. військовий коледж як структурний підрозділ військового університету, військової академії та військового інституту;

    ВНП ВНЗ:

  9. військовий інститут (філія) як структурний підрозділ вищого навчального закладу;
  10. факультет військової підготовки вищого навчального закладу;
  11. кафедра військової підготовки вищого навчального закладу;
  12. військовий коледж як структурний підрозділ військового інституту вищого навчального закладу;
  13. військовий коледж як структурний підрозділ вищого навчального закладу;
  14. загальноосвітній навчальний заклад:
  15. військовий ліцей;
  16. навчально-оздоровчий комплекс як структурний підрозділ військового ліцею (далі — НОК).
  17. 1.4. Склад наукових (науково-дослідних) підрозділів та інших підрозділів ВВНЗ та ВНП ВНЗ (науково-дослідних лабораторій, навчальних (навчально-наукових) підрозділів з мовної підготовки, центрів імітаційного моделювання, лабораторій технічних засобів навчання, інформаційно-обчислювальних центрів, підрозділів забезпечення навчального процесу тощо) визначається конкретно для кожного військового навчального закладу залежно від завдань, які покладено на ВВНЗ, ВНП ВНЗ.

    Загальна чисельність штатних посад постійного складу, які комплектуються військовослужбовцями, для ВВНЗ та ВНП ВНЗ не повинна перевищувати 40% без врахування посад підрозділів забезпечення навчального процесу.

    1.5. Чисельність науково-педагогічних працівників (далі — НПП) ВВНЗ та ВНП ВНЗ III і IV рівнів акредитації визначається відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 2002 року № 1134 ( 1134-2002-п ) "Про затвердження нормативів чисельності студентів (курсантів), аспірантів (ад’юнктів), докторантів, здобувачів наукового ступеня кандидата наук, слухачів, інтернів, клінічних ординаторів на одну штатну посаду науково-педагогічного працівника у вищих навчальних закладах III і IV рівнів акредитації та вищих навчальних закладах післядипломної освіти державної форми власності" (із змінами).

    Чисельність педагогічних працівників ВВНЗ та ВНП ВНЗ I і ІІ рівнів акредитації, які здійснюють підготовку молодших спеціалістів, визначається відповідно до вимог наказу Міністерства оборони України та Міністерства освіти і науки України від 08 травня 2002 року № 155/291 ( z0452-02 ) "Про затвердження Інструкції з планування та обліку діяльності науково-педагогічних (педагогічних) працівників вищих військових навчальних закладів (військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, навчальних центрів Збройних Сил України)", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 травня 2002 року за № 452/6740 (із змінами).

    Чисельність посад НПП ВВНЗ та ВНП ВНЗ, які комплектуються військовослужбовцями, не повинна перевищувати 50% від загальної чисельності посад НПП.

    Нормативна чисельність студентів, які проходять підготовку за програмою офіцерів запасу (крім медичної служби), на одну штатну посаду НПП у ВВНЗ та ВНП ВНЗ III і IV рівнів акредитації — 28.

    Нормативна чисельність студентів, які проходять підготовку за програмою офіцерів запасу медичної служби, на одну штатну посаду НПП на кафедрах медицини катастроф та військової медицини вищих навчальних закладів III і IV рівнів акредитації — 112.

    Розрахунок чисельності науково-педагогічних (педагогічних) працівників ВВНЗ та ВНП ВНЗ на навчальний рік щороку до 01 березня погоджується з Департаментом військової освіти та науки Міністерства оборони України, Головним управлінням оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України (далі — ЗСУ) та затверджується начальником, якому підпорядкований ВВНЗ або ВНП ВНЗ.

    Форма відомості щодо розрахунку чисельності науково-педагогічних працівників ВВНЗ та ВНП ВНЗ III і IV рівнів акредитації на навчальний рік наведена в додатку 1 до цих Типових нормативів.

    1.6. Порядок утримання підрозділів та посад для організації та проведення військової підготовки студентів за програмою офіцерів запасу:

    1.6.1. Військова підготовка студентів за програмою офіцерів запасу здійснюється за державним замовленням за рахунок коштів Державного бюджету України.

    Для організації та проведення зазначеної підготовки у ВВНЗ та ВНП ВНЗ передбачено утримання за штатом (штатним розписом) підрозділів та посад постійного складу в межах норм, визначених цими Типовими нормами, а також у межах ліміту чисельності, встановленого на відповідний рік.

    Штатні розписи погоджуються Департаментом військової освіти та науки Міністерства оборони України, Департаментом фінансів Міністерства оборони України, Головним управлінням оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ та затверджуються керівником органу військового управління, якому безпосередньо підпорядковані ВВНЗ та ВНП ВНЗ.

    1.7. ВВНЗ та ВНП ВНЗ, що здійснюють військову підготовку за державним замовленням за рахунок коштів Державного бюджету України та військову підготовку студентів за програмою офіцерів запасу за рахунок коштів фізичних осіб:

    1.7.1. Для організації та проведення військової підготовки студентів за програмою офіцерів запасу за рахунок коштів фізичних осіб передбачено утримання підрозділів та посад виключно працівників (невійськовослужбовців) за додатковим штатним розписом, який утримується за рахунок коштів, отриманих за надання освітніх послуг. Забороняється утримання підрозділів та посад, що безпосередньо забезпечують підготовку студентів за програмою офіцерів запасу, за рахунок коштів фізичних осіб за штатом та штатним розписом, що складається відповідно до ліміту чисельності, встановленого на відповідний рік.

    1.7.2. Додатковий штатний розпис ВВНЗ погоджується Департаментом фінансів Міністерства оборони України та затверджується Департаментом військової освіти та науки Міністерства оборони України.

    1.7.3. Додатковий штатний розпис ВНП ВНЗ погоджується з Департаментом військової освіти та науки Міністерства оборони України та затверджується ректором ВНЗ, на базі військового навчального підрозділу якого здійснюється військова підготовка.

    1.8. ВНП ВНЗ, що здійснюють виключно військову підготовку студентів за програмою офіцерів запасу за рахунок коштів фізичних осіб:

    1.8.1. Для організації та проведення зазначеної підготовки передбачається в межах ліміту чисельності, встановленого на відповідний рік утримання за штатним розписом, не більше трьох посад виключно працівників (невійськовослужбовців), у тому числі: керівника ВНП ВНЗ, посадової особи для забезпечення обліку, експлуатації, збереження, обслуговування і ремонту озброєння та військової техніки ВНП ВНЗ, а також за потреби працівника режимно-секретного органу. Такий штатний розпис погоджується Департаментом військової освіти та науки Міністерства оборони України, Департаментом фінансів Міністерства оборони України, Головним управлінням оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ та затверджується керівником органу військового управління, якому підпорядкований ВНП ВНЗ.

    1.8.2. Крім того, складається додатковий штатний розпис ВНП ВНЗ, який утримується за рахунок коштів, отриманих за надання освітніх послуг, в якому визначаються решта посад для забезпечення організації та проведення військової підготовки студентів за програмою підготовки офіцерів запасу. Додатковий штатний розпис ВНП ВНЗ погоджується з Департаментом військової освіти та науки Міністерства оборони України та затверджується ректором ВНЗ, на базі якого здійснюється військова підготовка.

    1.9. Зазначені у Типових нормативах структурні підрозділи, посади та їх кількість є максимальними і включаються до штатів ВВНЗ, ВНП ВНЗ, ВЛ та НОК лише після визначення чисельності особового складу відповідними спільними директивами Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ про проведення організаційних заходів.

    1.10. До складу тих, хто навчається у ВВНЗ та ВНП ВНЗ, входять:

  18. штатні — курсанти, слухачі, ад’юнкти, докторанти очної форми навчання;
  19. інші категорії, що не входять у штатну чисельність змінного складу, — студенти, які навчаються за схемою підготовки студент — курсант, слухачі курсів (приведених до річного строку навчання), слухачі, ад’юнкти, докторанти за заочною формою навчання (чотири слухачі, ад’юнкти, докторанти за заочною формою навчання прирівнюються до одного слухача, ад’юнкта, докторанта денної форми навчання), військовослужбовці військової служби за контрактом, які не мають офіцерських звань та навчаються для здобуття базової вищої освіти (чотири військовослужбовці військової служби за контрактом прирівнюються до одного курсанта), студенти, які навчаються за програмою офіцерів запасу за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених на утримання ЗСУ (сім студентів прирівнюються до одного курсанта).

    Чисельність студентів, які навчаються за схемою підготовки студент — курсант, не враховується під час розробки штатів (штатних розписів) підрозділів тилового забезпечення ВВНЗ та ВНП ВНЗ, а також під час визначення посад бухгалтерів розрахунково-касового відділення (групи) фінансово-економічної служби у ВНП ВНЗ.

    1.11. Для відокремних навчальних підрозділів ВВНЗ та ВНП ВНЗ, що утримуються на одному штаті з ВВНЗ (ВНП ВНЗ) та дислокуються в іншому населеному пункті, можуть під час розробки штату застосовуватися норми, визначені для ВНП ВНЗ, при цьому чисельність особового складу такого відокремленого навчального підрозділу не враховується під час визначення показників постійного складу ВВНЗ та ВНП ВНЗ, що дислокуються на основних фондах.

    У ВВНЗ, ВНП ВНЗ та підпорядкованих їм структурних підрозділах, що утримуються на різних штатах, проте дислокуються на єдиних фондах, може утримуватись один забезпечувальний (довольчий) підрозділ, під час розрахунку чисельності посад такого підрозділу враховується загальна чисельність особового складу, який він забезпечує.

    ІІ. Типові нормативи для розробки розділу штату "Управління"

    2.1. Структурні підрозділи у розділі штату "Управління" ВВНЗ, ВНП ВНЗ та ВЛ наведені в додатку 2 до цих Типових нормативів.

    У штатах ВВНЗ та ВНП ВНЗ, що здійснюють підготовку курсантів за спеціальностями льотної експлуатації, може утримуватися структурний підрозділ "штаб".

    2.2. Командування:

    2.2.1. Командування ВВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  20. до 300
  21. до 400
  22. до 600
  23. до 1000
  24. до 1200
  25. до 1500
  26. понад 1500
  27. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    1

    Заступник начальника ВВНЗ (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    1

    2

    Заступник начальника ВВНЗ з навчальної та наукової роботи (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    3

    Заступник начальника ВВНЗ з навчальної та наукової роботи — начальник навчального відділення (офіцер)

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    4

    Заступник начальника ВВНЗ з навчальної та наукової роботи — начальник навчальної частини (офіцер)

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    5

    Заступник начальника ВВНЗ по роботі з особовим складом — начальник відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    6

    Заступник начальника ВВНЗ по роботі з особовим складом — начальник відділення (офіцер)

    -

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    7

    Заступник начальника ВВНЗ по роботі з особовим складом — начальник групи (офіцер)

    1

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    8

    Заступник начальника ВВНЗ з озброєння — начальник озброєння (офіцер)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    9

    Заступник начальника ВВНЗ з озброєння — начальник технічної частини (офіцер)

    -

    -

    1

    -

    -

    -

    -

  28. 10
  29. Заступник начальника ВВНЗ з тилу — начальник тилу (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    1

  30. 11
  31. Заступник начальника ВВНЗ з матеріально-технічного забезпечення — начальник відділення (групи) (офіцер)

    1

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    До складу командування ВВНЗ можливе введення посад заступника начальника ВВНЗ з навчальної роботи (офіцер) та заступника начальника ВВНЗ з наукової роботи (офіцер) замість посади заступника начальника ВВНЗ з навчальної та наукової роботи (офіцер) за умови, якщо науковий (науково-дослідний) центр (інститут) утримується структурним підрозділом на штаті ВВНЗ із штатною чисельністю наукових працівників понад 100 посад.

    2.2.2. Командування ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  32. до 100
  33. до 200
  34. до 300
  35. до 400
  36. до 600
  37. до 1 000
  38. понад 1 000
  39. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    1

    Заступник начальника ВНП ВНЗ (офіцер)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    2

    Заступник начальника ВНП ВНЗ з навчальної та наукової роботи (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    3

    Заступник начальника ВНП ВНЗ з навчальної та наукової роботи — начальник навчального відділення (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    -

    -

    -

    4

    Заступник начальника ВНП ВНЗ з навчальної та наукової роботи — начальник навчальної частини (офіцер)

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    5

    Заступник начальника ВНП ВНЗ з навчальної роботи — начальник навчальної частини (офіцер)

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    6

    Заступник начальника ВНП ВНЗ по роботі з особовим складом — начальник відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    7

    Заступник начальника ВНП ВНЗ по роботі з особовим складом — начальник відділення (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    -

    -

    8

    Заступник начальника ВНП ВНЗ по роботі з особовим складом — начальник групи (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    -

    -

    -

    9

    Заступник начальника ВНП ВНЗ з озброєння — начальник озброєння (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    1

  40. 10
  41. Заступник начальника ВНП ВНЗ з тилу — начальник тилу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    1

  42. 11
  43. Заступник начальника ВНП ВНЗ з матеріально-технічного забезпечення — начальник відділення (групи) (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    -

    -

    -

  44. 12
  45. Помічник начальника ВНП ВНЗ з матеріально-технічного забезпечення (офіцер)

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    До складу командування ВНП ВНЗ можливе введення посад заступника начальника ВНП ВНЗ з навчальної роботи (офіцер) та заступника начальника ВНП ВНЗ з наукової роботи (офіцер) замість посади заступника начальника ВНП ВНЗ з навчальної та наукової роботи (офіцер) за умови, якщо науковий (науково-дослідний) центр (інститут) утримується структурним підрозділом на штаті ВНП ВНЗ із штатною чисельністю наукових працівників понад 100 посад.

    2.2.3. Командування ВЛ та НОК:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається (ліцеїсти)

  46. до 200
  47. до 300
  48. понад 300
  49. 1

    Заступник начальника ВЛ (НОК) з навчальної роботи — начальник навчальної частини (офіцер)

    1

    1

    1

    2

    Заступник начальника ВЛ (НОК) по роботі з особовим складом — начальник відділення (офіцер)

    -

    -

    1

    3

    Заступник начальника ВЛ (НОК) по роботі з особовим складом — начальник групи (офіцер)

    1

    1

    -

    4

    Заступник начальника ВЛ (НОК) з матеріально-технічного забезпечення — начальник відділення (офіцер)

    -

    -

    1

    5

    Заступник начальника ВЛ (НОК) з матеріально-технічного забезпечення — начальник групи (офіцер)

    -

    1

    -

    6

    Помічник начальника ВЛ (НОК) з матеріально-технічного забезпечення (офіцер)

    1

    -

    -

    Якщо у складі ВЛ передбачено утримання НОК, дозволено утримувати посаду начальника НОК в порядку суміщення із посадою заступника начальника ВЛ.

    2.3. Навчальний відділ, навчальне відділення, навчальна частина:

    2.3.1. Навчальний відділ, навчальне відділення, навчальна частина ВВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  50. до 300
  51. до 400
  52. до 600
  53. до 1000
  54. до 1200
  55. до 1500
  56. понад 1500
  57. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    1

    Начальник відділу (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    2

    Заступник начальника відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    3

    Старший помічник начальника навчального відділу (офіцер)

    -

    -

    1

    2

    2

    2

    3

    4

    Старший помічник начальника навчального відділу (психофізіолог) (офіцер)

    -

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    5

    Старший помічник начальника відділення (офіцер)

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    6

    Помічник начальника відділу (офіцер)

    -

    -

    1

    2

    2

    2

    3

    7

    Помічник начальника відділення (офіцер)

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    8

    Старший помічник начальника частини (офіцер)

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    9

    Помічник начальника частини (офіцер)

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    -

  58. 10
  59. Психолог (працівник ЗСУ)

    1

    1

    -

    -

    -

    -

    -

  60. 11
  61. Учений секретар (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    1

  62. 12
  63. Диспетчер (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    1

  64. 13
  65. Діловод (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    2

    3

    3

    Навчально-методичний кабінет

    1

    Завідувач кабінету (працівник ЗСУ)

    1

    1

    1

    1

    1

    1

    1

    2

    Методист (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    2

    Група (психолого-педагогічного забезпечення підготовки військових фахівців)

    1

    Начальник групи (психофізіолог) (офіцер або працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    2

    Психолог (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    2

    Вказані нормативи наведені для ВВНЗ, що здійснюють підготовку за двома спеціальностями. На кожні три додаткові спеціальності можуть додатково вводитися посади одного старшого помічника та помічника начальника навчального відділу (навчального відділення, частини).

    У складі навчального відділу (відділення, частини) може додатково вводитися посада помічника начальника навчального відділу у випадках, якщо на курсах підвищення кваліфікації офіцерського складу та курсах іноземних мов навчається більше 60 слухачів, приведених до річного строку навчання.

    2.3.2. Навчальний відділ, навчальне відділення, навчальна частина ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  66. до 100
  67. до 200
  68. до 300
  69. до 400
  70. до 600
  71. до 1 000
  72. понад 1 000
  73. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    1

    Начальник відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    2

    Заступник начальника відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    3

    Старший помічник начальника відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    2

    2

    4

    Помічник начальника навчального відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    2

    2

    5

    Старший помічник начальника відділення (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    -

    -

    -

    6

    Старший помічник начальника відділення (психофізіолог) (офіцер)

    -

    -

    -

    1

    -

    -

    -

    7

    Помічник начальника відділення (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    -

    -

    -

    8

    Старший помічник начальника частини (офіцер)

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    9

    Помічник начальника частини (офіцер)

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    -

  74. 10
  75. Учений секретар (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    1

  76. 11
  77. Психолог (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    -

    -

    -

  78. 12
  79. Диспетчер (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    1

  80. 13
  81. Діловод (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    2

    Навчально-методичний кабінет

    1

    Завідувач кабінету (працівник ЗСУ)

    1

    1

    1

    1

    1

    1

    1

    2

    Методист (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    Група (психолого-педагогічного забезпечення підготовки військових фахівців)

    1

    Начальник групи (психофізіолог) (офіцер або працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    2

    Психолог (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    Вказані нормативи наведені для ВНП ВВНЗ, що здійснюють підготовку за двома спеціальностями. На кожні три додаткові спеціальності можуть додатково вводитися посади одного старшого помічника та помічника начальника навчального відділу (навчального відділення, частини).

    У складі навчального відділу (відділення, частини) може додатково вводитися посада помічника начальника навчального відділу у випадках, якщо на курсах підвищення кваліфікації офіцерського складу та курсах іноземних мов навчається більше 60 слухачів, приведених до річного строку навчання.

    2.3.3. Навчальна частина ВЛ та НОК:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається (ліцеїсти)

  82. до 200
  83. до 300
  84. понад 300
  85. 1

    2

    3

    4

    5

    1

    Заступник начальника частини (офіцер)

    -

    -

    1

    2

    Старший помічник начальника частини (офіцер)

    -

    -

    1

    3

    Помічник начальника частини (психофізіолог) (офіцер)

    1

    1

    -

    4

    Помічник начальника частини (офіцер)

    -

    -

    1

    Навчально-методичний кабінет

    1

    Завідувач кабінету (працівник ЗСУ)

    1

    1

    1

    2

    Методист (працівник ЗСУ)

    -

    1

    2

    Група (психолого-педагогічного забезпечення навчального процесу)

    1

    Начальник групи (психофізіолог) (офіцер або працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    2

    Психолог (офіцер, працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    2.4. Науково-організаційний відділ (відділення) ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  86. до 300
  87. до 400
  88. до 600
  89. до 1000
  90. до 1200
  91. до 1500
  92. понад 1 500
  93. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    1

    Начальник відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    2

    Заступник начальника відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    3

    Начальник відділення (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    -

    4

    Старший помічник начальника відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    5

    Помічник начальника відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    6

    Старший помічник начальника відділення (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    -

    7

    Помічник начальника відділення (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    -

    8

    Провідний науковий співробітник (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    9

    Старший науковий співробітник (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    1

  94. 10
  95. Науковий співробітник (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    1

  96. 11
  97. Молодший науковий співробітник (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    Науково-організаційний відділ ВВНЗ та ВНП ВНЗ створюється за умови, якщо науковий (науково-дослідний) центр (інститут) чисельністю понад 100 посад наукових працівників є структурним підрозділом ВВНЗ, ВНП ВНЗ та утримується на одному штаті, або при чисельності тих, хто навчається, понад 1500 осіб. У такому разі науково-організаційний відділ (відділення) в науковому центрі не створюється.

    Посади докторантів та ад’юнктів вводяться за умови наявності очних докторантур та ад’юнктур, що відкриті у ВВНЗ та ВНП ВНЗ, згідно з чинним законодавством.

    2.5. Відділ (відділення, група) захисту інформації:

    2.5.1. Відділ (відділення, група) ВВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Чисельність посад особового складу, якому надається допуск до державної таємниці згідно з номенклатурою посад

  98. до 300
  99. до 600
  100. до 1 000
  101. до 1 500
  102. до 2 000
  103. понад 2 000
  104. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    Відділ (відділення, група)

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    1

    Начальник відділу — помічник начальника ВВНЗ (помічник начальника штабу) (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    2

    Начальник відділення — помічник начальника ВВНЗ (помічник начальника штабу) (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    -

    3

    Начальник групи — помічник начальника ВВНЗ (помічник начальника штабу) (офіцер)

    1

    1

    -

    -

    -

    -

    4

    Старший офіцер (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    5

    Офіцер (офіцер)

    1

    1

    1

    1

    1

    1

    6

    Старший спеціаліст (військовослужбовець військової служби за контрактом)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    7

    Спеціаліст (військовослужбовець військової служби за контрактом)

    -

    -

    1

    1

    2

    2

    Відділення (група) секретного документального забезпечення

    1

    Начальник відділення секретного документального забезпечення (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    2

    Начальник групи секретного документального забезпечення (офіцер)

    -

    -

    -

    1

    1

    -

    3

    Начальник групи секретного документального забезпечення (військовослужбовець військової служби за контрактом)

    -

    -

    1

    -

    -

    -

    4

    Діловод (працівник ЗСУ)

    1

    1

    2

    2

    3

    3

    5

    Оператор комп’ютерного набору (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    2

    2

    3

    Секретна бібліотека

    1

    Завідувач бібліотеки (працівник ЗСУ)

    1

    1

    1

    1

    1

    1

    2

    Провідний бібліотекар (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    3

    Бібліотекар (працівник ЗСУ)

    1

    2

    4

    5

    5

    7

    4

    Бібліограф (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    Склад схем та топографічних карт

    1

    Завідувач складу (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    2

    Діловод (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2.5.2. Відділення (група) захисту інформації ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Чисельність посад особового складу, якому надається допуск до державної таємниці згідно з номенклатурою посад

  105. до 100
  106. до 400
  107. до 600
  108. до 1 000
  109. до 1 500
  110. понад 1 500
  111. 2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    Відділення (група) захисту інформації

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    1

    Начальник відділення — помічник начальника ВНП ВНЗ (помічник начальника штабу) (офіцер)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    2

    Начальник групи — помічник начальника ВНП ВНЗ (помічник начальника штабу) (офіцер)

    1

    1

    1

    -

    -

    -

    3

    Старший офіцер (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    4

    Офіцер (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    5

    Старший спеціаліст (військовослужбовець військової служби за контрактом)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    6

    Спеціаліст (військовослужбовець військової служби за контрактом)

    -

    -

    -

    1

    2

    2

    Група секретного документального забезпечення

    1

    Начальник групи секретного документального забезпечення (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    Начальник групи секретного документального забезпечення (військовослужбовець військової служби за контрактом)

    -

    -

    -

    1

    -

    -

    3

    Діловод (працівник ЗСУ)

    1

    1

    1

    2

    2

    3

    4

    Оператор комп’ютерного набору (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    2

    2

    Секретна бібліотека

    1

    Завідувач бібліотеки (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    2

    Провідний бібліотекар (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    3

    Бібліотекар (працівник ЗСУ)

    -

    1

    2

    4

    5

    5

    4

    Бібліограф (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    Склад схем та топографічних карт

    1

    Завідувач складу (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    2

    Діловод (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2.5.3. Група секретного документального забезпечення ВЛ та НОК:

    № з/п

    Посада

    Чисельність посад особового складу, якому надається допуск до державної таємниці згідно з номенклатурою посад

  112. до 100
  113. до 200
  114. понад 200
  115. 1

    Начальник групи (секретної частини) (працівник ЗСУ)

    1

    1

    1

    2

    Діловод (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    2.6. Відділ по роботі з особовим складом (відділення, група):

    2.6.1. Відділ по роботі з особовим складом (відділення, група) ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  116. до 100
  117. до 200
  118. до 400
  119. до 600
  120. до 1000
  121. до 1500
  122. понад 1 500
  123. 1

    Заступник начальника відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    Старший офіцер (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    3

    Офіцер (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    2

    2

    3

    4

    Психолог (працівник ЗСУ)

    1

    1

    1

    2

    2

    2

    2

    5

    Методист (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    2.6.2. Відділення по роботі з особовим складом (група) ВЛ та НОК:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається (ліцеїсти)

  124. до 200
  125. до 300
  126. понад 300
  127. 1

    Офіцер (офіцер)

    -

    -

    1

    2

    Психолог (працівник ЗСУ)

    1

    2

    2

    3

    Методист (працівник ЗСУ)

    1

    1

    1

    2.7. Відділ особового складу та стройовий (відділення особового складу та стройове):

    2.7.1. Відділ особового складу та стройовий (відділення особового складу та стройове) ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Штатна чисельність військовослужбовців та працівників

  128. до 50
  129. до 200
  130. до 500
  131. до 1000
  132. до 1200
  133. до 1500
  134. понад 1500
  135. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    1

    Начальник відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    Начальник відділення (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    -

    -

    3

    Заступник начальника відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    4

    Старший офіцер (з обліку особового складу) (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    5

    Офіцер (з обліку особового складу) (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    6

    Старший офіцер (зі стройової частини) (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    7

    Офіцер (зі стройової частини) (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    2

    2

    2

    8

    Відповідальний виконавець (військовослужбовець військової служби за контрактом)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    2

    9

    Інспектор з кадрів (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    -

  136. 10
  137. Діловод (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    1

    2

    2

  138. 11
  139. Оператор комп’ютерного набору (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    2

    Чисельність штатних посад фахівців з обліку особового складу відділу (відділення) визначається з розрахунку:

    1: 350 осіб постійного складу (генералів, офіцерів, військовослужбовців військової служби за контрактом);

  140. 1: 750 осіб штатного змінного складу.
  141. Інспектор з кадрів включається до штату за наявності не менше 200 штатних посад працівників ЗСУ, у подальшому на кожних 350 штатних посад працівників ЗСУ включається одна посада інспектора з кадрів.

    Співвідношення старших офіцерів до офіцерів встановлюється 1 : 2.

    2.7.2. Відділення (група) особового складу та стройове ВЛ та НОК:

    № з/п

    Посада

    Штатна чисельність військо-вослужбовців та працівників

  142. до 100
  143. до 200
  144. понад 200
  145. 1

    Начальник відділення (офіцер)

    -

    -

    1

    2

    Начальник групи (офіцер)

    -

    1

    -

    3

    Старший офіцер (офіцер)

    -

    -

    -

    4

    Офіцер (офіцер)

    -

    -

    1

    5

    Відповідальний виконавець (військово-службовець військової служби за контрактом)

    1

    -

    -

    6

    Інспектор з кадрів (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    7

    Діловод (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    Чисельність штатних посад по роботі з особовим складом відділення (групи) визначається з розрахунку:

    1: 350 осіб постійного складу (генералів, офіцерів, військовослужбовців військової служби за контрактом);

  146. 1: 750 осіб змінного складу;
  147. інспектор з кадрів включається до штату за наявності не менше 200 штатних посад працівників ЗСУ, у подальшому на кожних 350 штатних посад працівників ЗСУ включається одна посада інспектора з кадрів.

    Співвідношення старших офіцерів до офіцерів встановлюється 1 : 2.

    2.8. Фінансово-економічна(е) служба (відділення):

    2.8.1. Фінансово-економічна служба ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Штатна чисельність військовослужбовців та працівників

  148. до 100
  149. до 200
  150. до 400
  151. до 800
  152. до 1 200
  153. до 1 600
  154. до 2 200
  155. до 2 800
  156. понад 2 800
  157. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

  158. 10
  159. 11
  160. Фінансово-економічна служба

    1

    Помічник начальника ВВНЗ — начальник служби (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    1

    1

    1

    2

    Заступник начальника служби (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    3

    Бухгалтер (працівник ЗСУ)

    1

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    Розрахунково-касове (а) відділення (група)

    1

    Начальник (завідувач) відділення (групи) (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    Бухгалтер (працівник ЗСУ)

    -

    -

    2

    2

    2

    3

    3

    4

    6

    Відділення (група) бухгалтерського обліку

    1

    Начальник (завідувач) відділення (групи) (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    Бухгалтер (матеріального обліку) (працівник ЗСУ)

    -

    -

    3

    5

    6

    6

    8

    9

  161. 12
  162. 2.8.2. Фінансово-економічне (а) відділення (група) ВЛ та НОК:

    № з/п

    Посада

    Штатна чисельність військово-службовців, працівників та ліцеїстів

  163. до 200
  164. до 400
  165. до 600
  166. понад 600
  167. 1

    Начальник відділення (працівник ЗСУ)

    1

    1

    1

    1

    2

    Бухгалтер (працівник ЗСУ)

    1

    2

    3

    4

    2.9. Група військово-технічної інформації ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  168. до 400
  169. до 600
  170. до 1 000
  171. понад 1 000
  172. 1

    Начальник групи (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    2

    Перекладач (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    2

    3

    Редактор (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    2.10. Редакційно-видавничий відділ (відділення, група) ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  173. до 300
  174. до 400
  175. до 800
  176. до 1 000
  177. до 1 500
  178. понад 1 500
  179. 1

    Начальник відділу (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    2

    Начальник відділення (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    -

    -

    -

    3

    Начальник групи (працівник ЗСУ)

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    4

    Редактор (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    2

    2

    3

    5

    Технічний редактор (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    6

    Коректор (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    1

    2

    7

    Художник-оформлювач (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    8

    Бухгалтер (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    9

    Діловод (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

  180. 10
  181. Оператор комп’ютерного набору (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    За умови відсутності штатного підрозділу "друкарня", що утримується за штатом або штатним розписом, редакційно-видавничий відділ (відділення, група) не створюється.

    2.11. Юридична група (юрисконсульт):

    2.11.1. Юридична група (юрисконсульт) ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  182. до 400
  183. до 1 000
  184. до 1 500
  185. понад 1 500
  186. 1

    Помічник начальника з правової роботи — начальник групи (офіцер) або начальник групи (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    2

    Помічник начальника з правової роботи (офіцер) або юрисконсульт (працівник ЗСУ)

    -

    1

    -

    -

    3

    Юрисконсульт (працівник ЗСУ)

    1

    -

    1

    1

    2.11.2. Юрисконсульт ВЛ та НОК:

    Посада

    Кількість тих, хто навчається (ліцеїсти)

  187. до 200
  188. до 400
  189. до 600
  190. більше 600
  191. Юрисконсульт (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    2.12. Окремі служби:

    у багатопрофільних ВВНЗ та ВНП ВНЗ, що здійснюють підготовку курсантів за спеціальностями матеріально-технічного, оперативного забезпечення та зв’язку, дозволяється утримувати посаду відповідного начальника служби без суміщення з посадою старшого викладача. За необхідності до штату ВВНЗ та ВНП ВНЗ можуть включатися посади інших начальників служб, що не визначені Типовими нормативами, у порядку суміщення із посадою старшого викладача.

    2.12.1. Служба радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  192. до 100
  193. до 400
  194. до 800
  195. до 1 000
  196. до 1 500
  197. понад 1 500
  198. 1

    Начальник служби радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    Старший викладач — начальник служби радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    -

    -

    2.12.2. Інженерна служба ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  199. до 100
  200. до 400
  201. до 800
  202. до 1 000
  203. до 1 500
  204. понад 1 500
  205. 1

    Начальник інженерної служби (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    Старший викладач — начальник інженерної служби (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    -

    -

    3

    Енергетик (офіцер або працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    2.12.3. Служба зв’язку ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  206. до 100
  207. до 400
  208. до 800
  209. до 1 000
  210. до 1 500
  211. понад 1 500
  212. 1

    Начальник зв’язку (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    Старший викладач — начальник зв’язку (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    -

    -

    3

    Помічник начальника зв’язку (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    2.12.4. Служба пожежної безпеки ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  213. до 100
  214. до 400
  215. до 800
  216. до 1 000
  217. до 1 500
  218. понад 1 500
  219. 1

    Начальник служби пожежної безпеки (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    Старший викладач — начальник служби пожежної безпеки (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    -

    -

    3

    Інспектор (з пожежного нагляду) (працівник ЗСУ)

    1

    -

    -

    -

    -

    -

    2.12.5. Склад та чисельність служби охорони праці ВВНЗ та ВНП ВНЗ визначаються відповідно до вимог наказу Міністра оборони України від 19 вересня 1996 року № 264( z0580-96 ) "Про затвердження Положення про службу охорони праці у Збройних Силах України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 жовтня 1996 року за № 580/1605 (із змінами).

    2.12.6. Медична служба ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  220. до 100
  221. до 400
  222. до 800
  223. до 1 000
  224. до 1 500
  225. понад 1 500
  226. 1

    Начальник служби (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    2

    Начальник служби — начальник медичного пункту (офіцер) або начальник медичного пункту — лікар (працівник ЗСУ)

    1

    1

    -

    -

    -

    -

    3

    Медичний статистик (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    -

    1

    2.12.7. Медична служба ВЛ та НОК:

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  227. до 200
  228. до 400
  229. до 600
  230. Начальник служби — начальник медичного пункту (офіцер) або начальник медичного пункту — лікар (працівник ЗСУ)

    1

    1

    1

    2.13. Організаційно-мобілізаційне відділення створюється у ВВНЗ та ВНП ВНЗ за наявності мобілізаційного завдання на розгортання формувань, якщо приписано із запасу не менше 2 000 осіб, а також при чисельності ВВНЗ (ВНП ВНЗ) із підпорядкованими військовими частинами понад 2500 посад:

  231. начальник відділення
  232. - 1 офіцер;

  233. старший офіцер
  234. - 1 офіцер;

  235. офіцер
  236. - 2 офіцери;

  237. діловод
  238. - 1 працівник ЗСУ.

    У такому разі, якщо на ВВНЗ та ВНП ВНЗ не покладено мобілізаційне завдання і якщо з запасу приймається менше 2000 осіб, до складу відділу (відділення) особового складу та стройового вводиться посада старшого офіцера (офіцера).

    Для виконання завдань з обробки інформації оборонного планування до складу організаційно-мобілізаційного відділення, а при відсутності такого підрозділу — до складу відділу (відділення) особового складу та стройового додатково вводиться посада відповідального виконавця (військовослужбовець військової служби за контрактом).

    2.14. У ВВНЗ та ВНП ВНЗ, що здійснюють підготовку курсантів за спеціальностями льотної експлуатації, передбачаються посади згідно з таблицею:

    № з/п

    Посада

    Кількість

    1

    2

    3

    1

    Заступник начальника ВВНЗ (ВНП ВНЗ) з льотної підготовки

  239. 1 офіцер
  240. 2

    Начальник повітряно-вогневої та тактичної підготовки — голова кваліфікаційної комісії

  241. 1 офіцер
  242. Льотно-методичне відділення

    1

    Начальник відділення

  243. 1 офіцер
  244. 2

    Старший інспектор-льотчик або старший інспектор-пілот (на кожний тип літального апарата, що експлуатується у ВВНЗ та ВНП ВНЗ)

  245. 1 офіцер або працівник
  246. 3

    Інженер (з планування та обліку льотної підготовки постійного та змінного складу)

  247. 1 працівник
  248. Інженерно-авіаційна служба

    1

    Начальник служби

  249. 1 офіцер
  250. 2

    Старший інженер (зі спеціальності "Літаки, вертольоти, двигуни")

  251. 1 офіцер
  252. 3

    Старший інженер (зі спеціальності "Авіаційне озброєння")

  253. 1 офіцер
  254. 4

    Старший інженер (зі спеціальності "Авіаційне обладнання")

  255. 1 офіцер
  256. 5

    Старший інженер (зі спеціальності "Радіоелектронне обладнання")

  257. 1 офіцер
  258. Служби

    1

    Начальник служби безпеки польотів — старший інспектор — льотчик

  259. 1 офіцер
  260. 2

    Інспектор — інженер

  261. 1 офіцер
  262. 3

    Начальник штурманської служби — старший інспектор — штурман

  263. 1 офіцер
  264. 4

    Інспектор — штурман

  265. 1 офіцер
  266. 5

    Начальник пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби

  267. 1 офіцер
  268. 6

    Інструктор з повітрянодесантної підготовки

  269. 1 офіцер
  270. 2.15. У ВВНЗ та ВНП ВНЗ, що здійснюють підготовку військових фахівців за медичними спеціальностями та у штатах яких утримуються структурним підрозділом клінічний заклад (госпіталь, військово-медичний центр), може утримуватися посада заступника начальника ВВНЗ (ВНП ВНЗ) з клінічної роботи (офіцера), яка, як правило, суміщується з посадою начальника клінічного закладу (госпіталю, військово-медичного центру) (офіцера).

    2.16. Відділ (відділення, група) навчально-лабораторного забезпечення ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  271. до 300
  272. до 400
  273. до 800
  274. до 1 000
  275. до 1 500
  276. понад 1 500
  277. 1

    Начальник відділу (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    Начальник відділення (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    -

    -

    3

    Начальник групи (офіцер)

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    4

    Старший офіцер (офіцер) або інженер (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    5

    Офіцер (офіцер) або інженер (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    6

    Технік (військовослужбовець військової служби за контрактом, працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    2

    7

    Інженер (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    8

    Діловод (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    2.17. Відділення (група) служби військ ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  278. до 300
  279. до 400
  280. до 800
  281. до 1 000
  282. до 1 500
  283. понад 1 500
  284. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    1

    Начальник відділення — комендант (офіцер)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    2

    Начальник групи — комендант (офіцер)

    -

    1

    1

    -

    -

    -

    3

    Старший офіцер (офіцер)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    4

    Офіцер (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    5

    Завідувач бюро перепусток (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    6

    Черговий бюро перепусток (працівник ЗСУ)*

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    __________ * У разі розташування ВВНЗ та ВНП ВНЗ на території декількох військових містечок додатково вводиться посада чергового бюро перепусток із розрахунку на кожне військове містечко.

    2.18. Група з питань міжнародного військового співробітництва ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  285. до 300
  286. до 400
  287. до 1000
  288. понад 1000
  289. 1

    Начальник групи (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    2

    Офіцер (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    3

    Перекладач (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    У ВВНЗ та ВНП ВНЗ, у складі яких не створюється група з питань міжнародного військового співробітництва та чисельність тих, хто навчається, становить не менше ніж 200 посад, може включатися до навчального відділу (відділення, частини) посада старшого помічника начальника навчального відділу (відділення, частини) (з питань міжнародного військового співробітництва), а також на зазначену посадову особу покладається завдання з планування та обліку освітньої діяльності з іноземними громадянами.

    2.19. Відділення матеріально-технічного забезпечення:

    2.19.1. Відділення (група) матеріально-технічного забезпечення ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  290. до 100
  291. до 200
  292. до 300
  293. до 400
  294. до 600
  295. 1

    Офіцер (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    -

    2

    Технік (військовослужбовець військової служби за контрактом або працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    1

    -

    3

    Інженер (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    -

    2.19.2. Відділення (група) матеріально-технічного забезпечення ВЛ та НОК:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається (ліцеїсти)

  296. до 200
  297. до 300
  298. понад 300
  299. 1

    Офіцер (офіцер)

    -

    -

    1

    2

    Інженер (працівник ЗСУ)

    1

    -

    -

    3

    Начальник служби (продовольчої та речової) (працівник ЗСУ)

    -

    1

    -

    4

    Начальник служби (продовольчої) (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    5

    Начальник служби (речової) (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    6

    Начальник служби (квартирно-експлуатаційної) (працівник ЗСУ)

    -

    1

    1

    2.20. Озброєння ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    2.20.1. Служба ракетно-артилерійського озброєння ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  300. до 300
  301. до 400
  302. до 600
  303. до 800
  304. до 1200
  305. понад 1200
  306. 1

    Начальник служби (офіцер)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    2

    Старший інженер (офіцер)

    -

    -

    -

    -

    1

    1

    3

    Інженер (офіцер)

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    4

    Технік (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    2.20.2. Бронетанкова служба ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість одиниць базової бронетанкової техніки

  307. до 30
  308. до 40
  309. понад 60
  310. 1

    Начальник служби (офіцер)

    -

    1

    1

    2

    Інженер (з електроспецобладнання) (офіцер)

    -

    -

    1

    У разі коли в наявності менше 30 одиниць бронетанкової техніки, вводиться посада помічника начальника автомобільної служби з бронетанкової техніки (офіцер).

    2.20.3. Автомобільна служба ВВНЗ, ВНП ВНЗ, ВЛ та НОК:

    № з/п

    Посада

    Кількість одиниць автомобільної техніки

  311. до 5
  312. до 20
  313. до 50
  314. до 80
  315. понад 100
  316. 1

    Старший викладач — начальник автомобільної служби або старший викладач — начальник автомобільної та електрогазової служби (офіцер)

    -

    1

    -

    -

    -

    2

    Начальник автомобільної служби або начальник автомобільної та електрогазової служби (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    3

    Інженер (з безпеки дорожнього руху) (офіцер або працівник)

    -

    -

    1

    1

    1

    4

    Інженер (з електрогазової техніки) (офіцер або працівник)*

    -

    -

    1

    1

    1

    5

    Технік (військовослужбовець військової служби за контрактом або працівник ЗСУ)

    -

    1

    -

    -

    -

    6

    Технік (з безпеки дорожнього руху) — начальник контрольно-технічного пункту (військовослужбовець військової служби за контрактом)

    -

    -

    1

    1

    1

    7

    Механік гаража (працівник ЗСУ)

    1

    -

    -

    -

    -

    8

    Інженер (працівник ЗСУ)

    -

    -

    -

    -

    1

    __________ * Утримується лише у ВВНЗ та ВНП ВНЗ, що здійснюють підготовку курсантів за спеціальностями льотної експлуатації.

    2.20.4. Служба метрології та стандартизації ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    № з/п

    Посада

    Кількість тих, хто навчається

  317. до 100
  318. до 400
  319. до 800
  320. до 1200
  321. понад 1200
  322. 1

    Старший викладач — начальник служби (метрології та стандартизації) (офіцер)

    -

    1

    -

    -

    -

    2

    Начальник служби (метрології та стандартизації) (офіцер або працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    3

    Інженер (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    2.20.5. У штатах ВВНЗ та ВНП ВНЗ, що здійснюють підготовку курсантів за спеціальностями льотної експлуатації, передбачається:

  323. служба авіаційного озброєння:
  324. начальник служби
  325. - 1 офіцер.

    2.21. Тил ВВНЗ та ВНП ВНЗ:

    2.21.1. Загальна чисельність:

  326. з/п
  327. Посада

    Кількість тих, хто навчається

  328. до 100
  329. до 400
  330. до 800
  331. до 1 000
  332. до 1 500
  333. понад 1 500
  334. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    1

    Заступник начальника з тилу (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    Квартирно-експлуатаційна служба

    1

    Начальник служби (офіцер або працівник)

    -

    1

    1

    1

    1

    1

    2

    Інженер (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    3

    Технік (працівник ЗСУ)*

    -

    -

    -

    -

    -

    -

    Продовольча та речова служба

    1

    Начальник служби (офіцер або працівник)

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    2

    Товарознавець (працівник ЗСУ)

    -

    1

    -

    -

    -

    -

    Продовольча служба

    1

    Начальник служби (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    2

    Помічник начальника служби (військовослужбовець військової служби за контрактом)

    -

    -

    -

    1

    1

    2

    3

    Товарознавець (працівник ЗСУ)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    Речова служба

    1

    Начальник служби (офіцер)

    -

    -

    1

    1

    1

    1

    2

    Помічник начальника служби (військовослужбовець військової служби за контрактом)

    -

    -

    -

    1

    1

    1

    __________ *Технік (за наявності загальної площі будівель 10 000 кв. м) — 1 (працівник ЗСУ), у подальшому на кожні 15 000 кв. м додатково вводиться одна посада.

    2.21.2. Служба пального та мастильних матеріалів:

    начальник служби пального та мастильних матеріалів (при штатній кількості техніки з двигуном внутрішнього згорання більше 100 одиниць) — 1 (офіцер або працівник ЗСУ);

    технік (50 — 100 одиниць техніки з двигуном внутрішнього згорання) — 1 (військовослужбовець військової служби за контрактом або працівник ЗСУ).

    У штатах ВВНЗ та ВНП ВНЗ, що здійснюють підготовку курсантів за спеціальностями льотної експлуатації, передбачається:

  335. авіаційно-технічна служба:
  336. начальник служби
  337. - 1 офіцер;

    інженерно-аеродромна служба:

  338. начальник служби
  339. - 1 офіцер.

    ІІІ. Типові нормативи для розроблення розділу штату "Основні підрозділи"

    3.1. Структурні підрозділи ВВНЗ, ВНП ВНЗ та ВЛ у розділі штату "Основні підрозділи" наведені у додатку 3 до цих Типових нормативів.

    Типові нормативи для розробки розділу штату "Основні підрозділи" ВВНЗ та ВНП ВНЗ, які відносяться до навчальних закладів III і IV рівнів акредитації:

    3.1.1. Факультет — основний організаційний і навчально-науковий структурний підрозділ ВВНЗ та ВНП ВНЗ, що об’єднує відповідні кафедри і лабораторії.

    Структура факультету ВВНЗ та ВНП ВНЗ складається з управління, навчальних курсів (підрозділів) та кафедр.

    Типові штатні посади управління факультету:

    № з/п

    Посада

    Курсанти, слухачі, студенти за схемою підготовки студент — курсант

  340. 200-300
  341. 301-400
  342. більше 400
  343. 1

    2

    3

    4

    5

    1

    Начальник факульте

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Украина устранила препятствия для членства в Международном союзе нотариата

    Украина устранила все препятствия для вступления в Международный союз нотариата. Как передает корреспондент «ЮП», об этом сегодня во время пресс-конференции заявила президент Нотариальной палаты ...

    Сьогодні набув чинності закон про біометричні паспорти

    У четвер набув чинності закон Про Єдиний державний демографічний реєстр та документах, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, яким передбачене впровадження ...

    Про затвердження плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів у сфері господарської діяльності на 2013 рік, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Про затвердження плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів у сфері господарської діяльності на 2013 рік Відповідно до статті 7 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності"( 1160-15 ) НАКАЗУЮ:

    Цукор має бути по 6 гривень

    Жодних підстав для підвищення ціни на цукор немає. Про це заявив Премєр-міністр Микола Азаров в інтервю Полтавській ОДТРК Лтава, підбиваючи підсумки робочої поїздки до області.





    Юридическая практика:
    Про усунення від права на спадкування

    Про усунення від права на спадкування У житті бувають такі ситуації, коли при розподілі спадщини, на її частину бажають претендувати ті спадкоємці, які хочуть ...

    Про встановлення додаткового строку для прийняття ...

    Про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини У юридичній практиці юристів по спадковим справам часто зустрічаються справи пов'язані із оформлення спадщини, в яких спадкоємці ...

    Про поділ спадкового майна, визнання права власності ...

    Про поділ спадкового майна, визнання права власності на спадкове майно Частки спадщини між спадкоємцями можуть бути, як рівними, так і не рівними, виходячи з декількох факторів, таких як заповіт ...


    Консультации по наследству:
    Допоможемо отримати спадок, який належить за Законом

    Привіт усім! У мене дуже серйозне питання про спадкування майна, а саме житла від бабусі. Справа в тому, що недавно у мене ...

    Юридичні послуги за правом представлення у спадщині

    У мене дуже складна ситуація, просто не знаю, що робити і як поступати. До Вас звертаюся в перший раз, але за порадами своїх ...

    Розцінки на прийняття спадщини та послуги адвоката

    Добрий день, консультанти сайту. Насамперед, мене цікавить вартість юридичних послуг на спадщину в Києві. Моє питання банальне ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca