Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Желаю материального благополучия и творческих успехов!

Благодарим Вас за тот огромнейший труд, который Вы делаете постоянно для пользователей. Умнички!!!

С огромной благодарностью отзываемся о всех, кто принимал участие в создании сайта. Этот сайт,действительно, на данный момент - единственный в своем роде. Хорошо, что есть такие нужные интернет порталы. Этот интернет проект достаточно прост в пользовании. На нем удобно отдыхать - просто и быстро.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Про окремі питання діяльності Ізмаїльської міської виборчої комісії Одеської області, Центральна виборча комісіяЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

  1. від 20 серпня 2013 року № 185
  2. Про окремі питання діяльності Ізмаїльської міської виборчої комісії Одеської області

    До Центральної виборчої комісії 25 липня 2013 року надійшло звернення народного депутата України Фаєрмарка Сергія Олександровича від 22 липня 2013 року № 109/35 про неналежне виконання Ізмаїльською міською виборчою комісією Одеської області (далі — виборча комісія) визначених Законом України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів"( 2487-17 ) (далі — Закон) обов’язків, зокрема, щодо призначення проміжних виборів депутата Ізмаїльської міської ради Одеської області в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 23.

    З метою детального вивчення порушеного у зазначеному депутатському зверненні питання член Центральної виборчої комісії звернувся до виборчої комісії листом від 29 липня 2013 року № 21-33/1-1382 з проханням повідомити Комісію, чи приймалося виборчою комісією рішення про призначення проміжних виборів депутата Ізмаїльської міської ради Одеської області в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 23, та у разі його прийняття — надіслати копію такого документа до Центральної виборчої комісії.

    Листом від 13 серпня 2013 року № 24 голова виборчої комісії Чебан-Лянка О. Й. повідомив Центральну виборчу комісію про те, що проміжні вибори депутата Ізмаїльської міської ради Одеської області в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 23 не призначено у зв’язку з відсутністю кворуму на засіданнях виборчої комісії.

    Частиною першою статті 16 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію" передбачено, якщо Комісії стане відомо про порушення законодавства України про вибори, виборчих прав громадян України з проведених нею перевірок або із засобів масової інформації чи з інших джерел, що не суперечать законодавству України, Комісія має право розглянути за власною ініціативою питання, що належать до її повноважень, та прийняти з цього приводу рішення в установленому законом порядку.

    Розглянувши зазначені та інші наявні в Центральній виборчій комісії документи, Комісія встановила.

    До виборчої комісії 5 грудня 2011 року надійшло рішення Ізмаїльської міської ради Одеської області від 25 листопада 2011 року № 1437-IV про дострокове припинення повноважень депутата вказаної ради Баткіліна Сергія Львовича, обраного в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 23.

    За змістом частини п’ятої статті 14 Закону( 2487-17 ) у разі дострокового припинення повноважень депутата, обраного в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі, територіальною виборчою комісією призначаються проміжні вибори депутата у відповідному окрузі в порядку, встановленому Законом.

    Водночас частиною третьою статті 15 Закону( 2487-17 ) передбачено, що рішення про призначення проміжних виборів депутата приймається територіальною виборчою комісією не пізніш як у десятиденний строк з дня дострокового припинення повноважень депутата, обраного у відповідному одномандатному мажоритарному виборчому окрузі.

    Проміжні вибори депутата місцевої ради призначаються на останню неділю шістдесятиденного строку з дня прийняття рішення про їх призначення.

    Зазначені норми Закону по суті є імперативними та встановлюють обов’язок територіальної виборчої комісії призначити проміжні вибори депутата місцевої ради у разі дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради, обраного, зокрема, у відповідному одномандатному мажоритарному виборчому окрузі.

    Проте на порушення вказаних вимог Закону( 2487-17 ) виборча комісія не призначила проміжні вибори депутата Ізмаїльської міської ради Одеської області в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 23, що свідчить про неналежне виконання нею своїх повноважень та, як наслідок, створює перешкоди у реалізації передбаченого статтею 38 Конституції України ( 254к/96-ВР ) права громадян України обирати і бути обраними, зокрема, до органів місцевого самоврядування, забезпеченню необхідного представництва в радах певної кількості виборців, а відтак повноцінному здійсненню членами відповідних територіальних громад гарантованого статтею 7 Основного Закону України( 254к/96-ВР ) місцевого самоврядування.

    Частиною третьою статті 19 Закону( 2487-17 ) встановлено, що виборчі комісії зобов’язані діяти відповідно до Конституції України( 254к/96-ВР ) та інших законів України.

    Разом з тим, згідно з пунктом 1 частини першої зазначеної статті Центральна виборча комісія є виборчою комісією вищого рівня для всіх виборчих комісій з усіх місцевих виборів.

    На підставі наведених норм Закону( 2487-17 ) Центральна виборча комісія вважає за необхідне зобов’язати Ізмаїльську міську виборчу комісію Одеської області невідкладно прийняти передбачене Законом рішення.

    Враховуючи викладене, відповідно до статті 38 Конституції України( 254к/96-ВР ), частини п’ятої статті 14( 2487-17 ), частини третьої статті 15( 2487-17 ), пункту 1 частини першої( 2487-17 ), частини третьої статті 19 Закону України( 2487-17 ) "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", керуючись статтями 11 — 13( 1932-15 ), частиною першою статті 16 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

    1. Зобов’язати Ізмаїльську міську виборчу комісію Одеської області на найближчому засіданні прийняти рішення про призначення проміжних виборів депутата Ізмаїльської міської ради Одеської області в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 23, про що повідомити Центральну виборчу комісію.

    2. Звернути увагу Ізмаїльської міської виборчої комісії Одеської області на необхідність неухильного дотримання вимог виборчого законодавства та забезпечення реалізації виборчих прав громадян України під час підготовки і проведення місцевих виборів та в організації своєї роботи.

    3. Цю постанову надіслати Ізмаїльській міській виборчій комісії Одеської області та оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

    Голова Центральної виборчої комісії

    М. ОХЕНДОВСЬКИЙ

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Утвержден перечень населенных пунктов, неподконтрольных госвласти

    Правительство утвердило перечень населенных пунктов, на территории которых органы государственной власти временно не осуществляют или осуществляют не в полном объеме свои полномочия. Об этом ...

    Про затвердження нормативно-правових актів щодо проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, Міністерство соціальної політики України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 жовтня 2012 р. за № 1750/22062 Про затвердження нормативно-правових актів щодо проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку

    газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом ТОВ «ГАЗПРОМ ЗБУТ УКРАЇНА», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про попередження щодо необхідності усунення порушень Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом ТОВ «ГАЗПРОМ ЗБУТ УКРАЇНА»

    «До нас іде Святий Миколай»

    Іде через віки Україною добрий Святий Миколай. Здавна його свято особливе, хвилююче, казкове, яке вже давно вийшло із суто релігійного спрямування та стало воістину всенародним. Адже завжди ...





    Юридическая практика:
    Про зміну черговості спадкування та визнання права ...

    Про зміну черговості спадкування та визнання права на спадкування Наш клієнт задоволений рішенням суду за апеляцією, яким виграно справу про зміну черговості спадкування та визнання права ...

    Про визнання права власності на спадкове майно ...

    Про визнання права власності на спадкове майно за заповітом При необхідності у визнанні права власності на спадкове майно за заповітом слід звертатись до юристів по спадковим справам. ...

    Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового ...

    Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового майна Тільки в суді виноситься рішення про розділ спадкового майна або рішення про визнання прав власності на таке майно


    Консультации по наследству:
    Допомога адвоката і консультація за спадковою справою

    Привіт. Мені потрібна допомога адвоката у спадкових справах. Справа в тому, що більше п'яти років тому моя мама померла, залишивши ...

    Розцінки на прийняття спадщини та послуги адвоката

    Добрий день, консультанти сайту. Насамперед, мене цікавить вартість юридичних послуг на спадщину в Києві. Моє питання банальне ...

    Відновлюємо термін вступу в спадщину

    Добрий день, консультанти. Мені дуже потрібна допомога адвоката у спадкових питаннях. Справа в тому, що звертаюся до Вас не ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca