Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Большое спасибо за этот огромный труд, который Вы делаете постоянно для пользователей. Умнички!!!

Чувствуется настоящая забота о пользователях. Благодаря столь занимательному ресурсу я, наконец-то, решился обзавестись выделенной линией.

Этот интернет портал здоровский! Пользовался довольно часто. Думаю, что этот портал ожидает светлое будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими трудами почаще!
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Валерій ЯЦКІН: «Найбільше проблем із виплатою зарплати — на підприємствах-банкрутах»

    Валерій ЯЦКІН: «Найбільше проблем із виплатою зарплати — на підприємствах-банкрутах»Голова Державної інспекції з питань праці Валерій ЯЦКІН

    Кожен, хто влаштовується на роботу, апріорі сподівається, що запропонований йому «голий оклад» роботодавець хоча б час від часу «одягатиме» в різноманітні премії, бонуси тощо. Однак, як показали результати дослідження, здійсненого кар’єрним порталом rabota.ua, 46% опитаних зазначили, що їх на роботі не балують бонусними виплатами, а 4% відповіли, що у них премій взагалі не буває. Прикро, звичайно, але добре, що хоч зарплату платять! Гірше — там, де зарплату затримують, порушуючи законні права працівників. А таких, як виявилося, немало. Однак це не означає, що таким порушникам усе сходить з рук. Про це розповів голова Державної інспекції з питань праці Валерій ЯЦКІН.

    Валерію Івановичу, ваша інспекція перевіряє, як дотримуються роботодавці законодавства про працю. Що показують такі перевірки?

    — На більшості підприємств знаходимо певні порушення, тож працювати є над чим. Загалом статистика така: впродовж п’яти місяців 2013 року державні інспектори з питань праці здійснили 15 тисяч перевірок на 13 тисячах підприємств, виявлено 45 тисяч порушень законодавства про працю.

    Найбільше порушень виявлено з питань: оплати праці — 26 тисяч; робочого часу й часу відпочинку — 9; правил ведення трудових книжок — 4; трудового договору — 3 тисячі.

    — За даними Державної інспекції з питань праці, лише на 15% перевірених підприємств інспектори не знайшли порушень. Хто найбільше порушує законодавство про працю?

    Найбільша частина цих порушень припадає на організації та установи приватної форми власності, а за видами діяльності — на підприємства оптової і роздрібної торгівлі, а також обробної промисловості.

    За результатами перевірок на посадових осіб складено та передано до суду 9 тисяч матеріалів про адміністративні правопорушення за ознаками частини першої статті 41 КУпАП. За невиконання законних вимог посадових осіб Держпраці щодо усунення виявлених порушень законодавства про працю винесено тисячу постанов із накладенням штрафних санкцій на винних посадових осіб за статтею 188-6 КУпАП.

    Загалом до адміністративної відповідальності притягнуто 11 тисяч посадових осіб підприємств. Загальна сума накладених судами та державними інспекторами штрафних санкцій становить 4 мільйони гривень. До правоохоронних органів направлено тисячу матеріалів перевірок. Внесено 4 тисячі пропозицій керівникам і власникам підприємств щодо притягнення посадових осіб до дисциплінарної відповідальності.

    Втім, можливо, виявлених проблем було б більше, однак кількість інспекторів надто мала, щоб охопити всіх. Адже працівників нашої служби всього 916, а роботодавців — понад 1,3 мільйона. Тож інспектор може перевірити підприємство один раз на 30 років.

    Якщо зарплату платять вчасно, то й працюється з хорошим настроєм. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

    — І як ви встигаєте справлятися зі своїми обов’язками?

    — Якщо чесно, фізично не встигаємо. З 1 по 31 березня загалом було понад 12 тисяч звернень громадян. А ще — доручення прокуратури, планові перевірки тощо.

    — Про збільшення штатів не йдеться?

    — На жаль, поки що ні. Мінфін не дає добро, хоч це вкрай необхідно. Оптимально — слід збільшити кількість працівників як мінімум удвічі. А щоб поставити аналітичну роботу на серйозний рівень, потрібно приблизно 2,5 тисячі працівників.

    — Виплата зарплати нині — найважливіше питання, особливо для тих, хто вже тривалий час не може дочекатися заробленого. Ви перевіряєте підприємства-боржники, то скажіть — чи є якесь світло в кінці тунелю?

    — Зауважу, що на бюджетних підприємствах ситуація щодо розрахунків із працівниками більш-менш спокійна. Найбільше — проблем із виплатою зарплати на тих підприємствах, які перебувають у стадії банкрутства.

    Протягом п’яти місяців 2013 року проведено 2 тисячі 545 перевірок на 2031 підприємстві-боржнику. За їх результатами на посадових осіб складено та передано до суду 1326 протоколів про адміністративні правопорушення. За невиконання законних вимог посадових осіб Держпраці щодо усунення виявлених порушень законодавства про працю винесено 520 постанов із накладенням штрафних санкцій на винних посадових осіб за статтею 188-6 КУпАП.

    Загалом до адміністративної відповідальності притягнуто 1846 посадових осіб підприємств-боржників. Загальна сума накладених судами та державними інспекторами праці штрафних санкцій становить 884,1 тисячі гривень.

    До правоохоронних органів направлено 936 матеріалів перевірок. Внесено 827 подань власникам щодо притягнення посадових осіб до дисциплінарної відповідальності.

    — Попри це, ще є підприємства, де після процедури банкрутства працівникам доводиться забути про зарплату, принаймні про її частину. Який, на вашу думку, може бути вихід із цієї ситуації?

    — Я свого часу працював начальником управління з банкрутства. Знаю, що це таке і як працює закон. На мою думку, докорінно треба змінювати ситуацію. Нині арбітражний керуючий — це приватний підприємець, який отримав ліцензію і приходить санувати підприємство. Але ці два поняття — «санувати» і «підприємницька діяльність» — несумісні. Підприємець іде заробляти гроші, а не виправляти там фінансову ситуацію! Звичайно, звідси і всі проблеми — з оцінкою майна, ціною продажу активів тощо.

    Можливо, варто звернути увагу на європейський досвід. З одного боку, в Європі арбітражний керуючий теж приватний підприємець. Але коли він заходить на підприємство, то бере кредит чи дістає власні гроші, іде в страхову компанію і страхує свою діяльність. Якщо він вдало санував підприємство, йому повертають ці гроші. Якщо навпаки — довів до ліквідації — втрачає гроші. Тож у арбітражного керуючого з’являється відповідний стимул. В Україні такого немає. І звідси — дуже мало перспектив отримання працівниками таких підприємств якихось грошей.

    А щодо продажу об’єктів… Нині вітчизняний ринок промислової нерухомості практично стоїть. Майже нічого не продають. Та навіть якщо і продати завод, верстати — хіба що на металолом відправити. А ціна металолому — відомо яка. Якщо навіть зібрати всі гроші, їх не вистачить на погашення боргів із зарплати, не кажучи вже про те, щоб заплатити всю заборгованість із податків і зборів. Зокрема й наше законодавство говорить, що борги по суду після ліквідації підприємства вважаються погашеними. У цю суму входить і заробітна плата...

    — Однак після вашого втручання процес виплати зарплати активізується?

    — На вимоги державних інспекторів праці підприємства-боржники погасили заборгованість із виплати заробітної плати на суму 339,1 мільйона гривень, тобто повністю чи частково розрахувалися з 156,7 тисячі працівників.

    Звичайно, картина ще не зовсім ідеальна, але питання виплати зарплати спільними зусиллями розв’язуємо.

    Інна Косянчук, «Урядовий кур’єр»

    ДОСЬЄ «УК»

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Про призначення стипендій Президента України переможцям III Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, Президент України

    Указ  Президента України Відповідно до Указів Президента України від 30 вересня 2010 року № 928( 928/2010 ) «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» і від 1 вересня 2011 року № 884( 884/2011 ) «Про Положення про стипендії Президента України переможцям Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» постановляю:

    Як усунути від спадщини неугодного спадкоємця

    Вирішуємо питання про усунення від спадкування неугодного спадкоємця, в тому числі і через суд.

    З нагоди 10-річчя Державної телерадіокомпанії «Культура»

    Шановні друзі!Щиро вітаю Вас з 10-ю річницею утворенняДержавної телерадіокомпанії Культура.Протягом усіх цих років телерадіокомпанія творчо зростала, економічно та технічно зміцнювалася, розширювала ...

    Про внесення змін до розпорядження Комісії від 20.09.2013 № 97 «Про встановлення вимог Комунальному підприємству «Тернівське житлово-комунальне підприємство» щодо провадження інших, видів діяльності», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг

    Про внесення змін до розпорядження Комісії від 20.09.2013 № 97 «Про встановлення вимог Комунальному підприємству «Тернівське житлово-комунальне підприємство» щодо провадження інших, крім ліцензованих, видів діяльності»





    Юридическая практика:
    Про визнання права на спадкове майно в порядку ...

    Про визнання права на спадкове майно в порядку спадкової трансмісії Якщо спадкоємець майна за заповітом помер і не встиг її прийняти, не зміг провести нотаріальне оформлення після відкриття ...

    Про усунення від права на спадкування

    Про усунення від права на спадкування У житті бувають такі ситуації, коли при розподілі спадщини, на її частину бажають претендувати ті спадкоємці, які хочуть ...

    Про усунення від права спадкування

    Про усунення від права спадкування За правовою допомогою до наших юристів звернувся громадянин, який просив правової допомоги у справі про усунення від права ...


    Консультации по наследству:
    Допоможемо оскаржити заповіт через суд

    Добрий день, консультанти в питаннях спадкового права. Звертаюся до Вас, оскільки мені здається, ніхто більше не зможе допомогти, ...

    Консультація про те, як подати позов до суду про прийняття спадщини

    Здрастуйте! Бачила не раз, що Ви допомагаєте у вирішенні юридичних проблем по спадку різного роду. Перейду відразу до своєї ...

    Як отримати спадщину в Україні і які потрібні документи у спадок?

    Мій батько недавно помер і залишив після себе велику спадщину, але я не можу її отримати, оскільки мені заважає його цивільна ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca