Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Ваш интернет сайт не только лучший друг - этот ресурс, - родственник для всех, кто сегодня живёт новыми идеями!

Для меня это находка! Вторую неделю сижу на сайте и валить отсюда совсем не собираюсь. Интересно, здорово!

С огромной благодарностью отзываемся о всех, кто принимал участие в создании сайта. Ваш интернет сайт - на данный момент - неповторимый в своем роде. Здорово, что есть такие так необходимые всем сайты. Этот портал весьма прост в пользовании. На нем удобно проводить отдых - просто, удобно,быстро.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Порядок здійснення безспірного списання коштів державного бюджету щодо виконання судових рішень про стягнення сплачених до бюджету митних платежів, Державна казначейська служба УкраїниДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Державної казначейської служби України 07.03.2013  № 35

    ПОРЯДОК здійснення безспірного списання коштів державного бюджету щодо виконання судових рішень про стягнення сплачених до бюджету митних платежів

    1. Головні управління Державної казначейської служби України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі — Головні управління Казначейства):

    1) У разі надходження виконавчого документа суду про стягнення сплачених до бюджету митних платежів повідомляють протягом п'яти робочих днів після надходження такого документа відповідний орган, що контролює справляння надходжень бюджету, про надходження зазначеного виконавчого документа та, у разі потреби, звертаються до цього органу за інформацією про підтвердження зарахування коштів до державного бюджету або встановлення залишку неповернутих з державного бюджету коштів чи узгодження реквізитів рахунків, на яких обліковуються надходження бюджету, кодів класифікації доходів бюджету ( v0011201-11 ) тощо та визначає строк її подання, який становить не більш як 15 робочих днів.

    2) Після закінчення строку подання інформації органом, що контролює справляння надходжень бюджету, передають виконавчий документ та інші необхідні для його виконання документи (в тому числі інформацію щодо стану виконання судового рішення згідно додатка 1) до Юридичного управління Державної казначейської служби України (далі — Казначейство).

    3) У разі якщо після направлення до Казначейства наведених у підпункті 2 пункту 1 цього Порядку документів, до Головних управлінь Казначейства надійшли додаткові документи (листи-відповіді митного органу про подання касаційної скарги, касаційні скарги, клопотання про зупинення виконання рішення, заяви про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню, та судові рішення з цього питання, ухвали суду касаційної інстанції про прийняття касаційної скарги до розгляду та зупинення виконання судового рішення, заяви стягувача про суму стягнення сплачених до державного бюджету митних платежів тощо), які пов'язані із судовим розглядом справи або стягувачем (його посадовими особами), на користь якого здійснюється безспірне списання коштів за судовим рішенням, направляють ці документи протягом трьох робочих днів рекомендованим поштовим відправленням до Казначейства. Ухвали суду про зупинення виконання судового рішення направляються в оригіналі.

    Ухвали про зупинення виконання рішення, судові рішення відповідно до яких виконавчі документи (судові рішення) не підлягають виконанню, інформацію про порушення кримінальної справи тощо негайно направляють факсом до Казначейства з одночасним інформуванням у телефонному режимі керівництва Юридичного управління.

    4) У випадку подання виконавчих документів суду особою, яка не має повноважень на ведення справи, пред'явлених до виконання з пропущенням встановленого строку, виданих або оформлених з порушенням встановлених вимог, та/або які містять помилки чи описки, порушують питання щодо внесення відповідних змін у такі виконавчі документи. Про надходження зазначених виконавчих документів інформують Казначейство та направляють копії таких документів у строк, визначений абзацом першим підпункту 3 пункту 1 цього Порядку.

    5) При направленні документів, визначених підпунктами 2 ( v0035840-13 ) та 3 пункту 1 цього Порядку, у супровідних листах обов'язково зазначають реквізити наказу, яким затверджений цей Порядок.

    6) Виконують інформаційні запити, які відповідно до підпунктів 2 та 4 пункту 3 цього Порядку надходитимуть:

    - до 13-00 — в день їх надходження, але не пізніше 16-00;

    - після 13-00 — наступного операційного дня не пізніше 12-00.

    Інформаційний запит — електронний документ, який несе інформацію щодо переказу коштів, але не супроводжується рухом коштів.

    З метою виконання інформаційного запиту залучають кошти на рахунки 3111 "Надходження до загального фонду державного бюджету" або 3121 "Надходження коштів спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки" (далі — балансовий рахунок 3111 або 3121), відкриті в Головних управліннях Казначейства за відповідним кодом класифікації доходів бюджету( v0011201-11 ), з відповідних рахунків 3112 "Загальний фонд державного бюджету" або з 3122 "Кошти спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки". У разі недостатності або відсутності коштів на цих рахунках ініціюють їх підкріплення у встановленому порядку.

    2. Юридичне управління:

    1) Розглядає документи, що надійшли до Казначейства від Головних управлінь Казначейства на виконання підпунктів 2 — 4 пункту 1 цього Порядку.

    2) За результатами розгляду готує два примірники висновку про безспірне списання коштів, необхідних для стягнення сплачених до державного бюджету митних платежів за судовим рішенням (далі — висновок) за формою згідно з додатком 2 цього Порядку, затверджує у заступника Голови Казначейства відповідно до розподілу обов'язків та надає до 11-30 один примірник затвердженого висновку Управлінню бухгалтерського обліку операцій державного бюджету, другий — Управлінню бюджетних надходжень.

    3) Забезпечує зберігання оригіналів виконавчих документів, копій судових рішень, інформації Головних управлінь Казначейства щодо стану виконання судових рішень та інших документів, що стосуються стягувачів, на користь яких здійснюється стягнення сплачених до державного бюджету митних платежів за судовими рішеннями (листи митних органів тощо).

    4) У разі надходження додаткових документів, які стосуються даних, зазначених у висновку, та за наявності підстав вносить зміни до висновку або визнає його таким, що втратив чинність і не підлягає виконанню.

    Зміни до висновку вносить шляхом оформлення двох примірників висновку про внесення змін до висновку від ____ № ___. Визнання висновку таким, що втратив чинність, здійснюється шляхом оформлення двох примірників висновку про втрату чинності висновку від ____ № ___.

    Висновок про внесення змін до висновку від ____ № ___ та висновок про втрату чинності висновку від ____ № ___ затверджуються заступником Голови Казначейства відповідно до розподілу обов'язків. Один примірник змін до висновку або висновку про втрату чинності висновку надає Управлінню бухгалтерського обліку операцій державного бюджету, другий — Управлінню бюджетних надходжень.

    У разі внесення змін до висновку у частині зміни суми коштів, що підлягають безспірному списанню, або визнання висновку таким, ще втратив чинність, після виконання Головним управлінням Казначейства інформаційного запиту, у висновку про внесення змін до висновку від ____ № ___ та висновку про втрату чинності висновку від ____ № ___ вказується сума коштів, яка підлягає поверненню Головному управлінню Казначейства на відповідні рахунки, відкриті за балансовим рахунком.

    3. Управління бухгалтерського обліку операцій державного бюджету:

    1) Приймає участь у відкритті в Казначействі рахунків за балансовим рахунком 3112 "Загальний фонд державного бюджету" та рахунків за балансовим рахунком 3122 "Кошти спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки" в розрізі Головних управлінь Казначейства відповідно до вимог Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України ( z1206-12 ), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22 червня 2012 року № 758 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 липня 2012 року за № 1206/21518.

    2) Для здійснення безспірного списання коштів з державного бюджету, необхідних для виконання судового рішення щодо перерахування списаних сум митних платежів стягувачам з відповідних рахунків, відкритих в Головному управлінні Казначейства за балансовими рахунками 3111 або 3121 та відповідним кодом класифікації доходів бюджету( v0011201-11 ), на рахунок, вказаний у висновку, формує та направляє в електронному вигляді відповідному Головному управлінню Казначейства інформаційний запит (додаток 3 до Порядку):

    - до 13-00 — якщо висновок отримано до 11-30;

    - після 13-00 — якщо висновок отримано після 11-30.

    3) Надає Управлінню бюджетних надходжень виписку з відповідного рахунка щодо надходження за інформаційним запитом коштів, стягнутих з рахунка Головного управління Казначейства на виконання судового рішення для формування Розпорядження на перерахування коштів з рахунка Державної казначейської служби України на рахунок стягувача за судовим рішенням (додаток 4 до Порядку) (далі — Розпорядження).

    4) У разі отримання висновку про внесення змін до висновку від ____ № ___, які змінюють дані інформаційного запиту, переданого Головному управлінню Казначейства, але ще не виконаного Головним управлінням Казначейства, формує та направляє новий інформаційний запит. Одночасно повідомляє Головне управління Казначейства про залишення без виконання попереднього інформаційного запиту.

    У разі отримання висновку про визнання висновку від ____ № ___ таким, що втратив чинність і не підлягає виконанню до моменту виконання інформаційного запиту Головним управлінням Казначейства, повідомляє Головне управління Казначейства про залишення без виконання інформаційного запиту.

    У разі отримання висновку про внесення змін до висновку від _____ № ___ в частині суми коштів, що підлягає безспірному списанню, або висновку про визнання висновку від ____ № ___ таким, що втратив чинність і не підлягає виконанню, після виконання Головним управлінням Казначейства інформаційного запиту, повертає, шляхом формування платіжного доручення, суму коштів на відповідний рахунок Головного управління Казначейства.

    Надає Управлінню бюджетних надходжень виписку з рахунка щодо повернення коштів на відповідний рахунок Головного управління Казначейства.

    5) Формує на підставі Розпорядження платіжне доручення для здійснення перерахування стягнутих сум митних платежів на рахунок стягувана, вказаний у Розпорядженні.

    6) Надає у строк не пізніше наступного робочого дня після перерахування за призначенням стягнутих сум митних платежів за судовим рішенням Управлінню бюджетних надходжень Казначейства другий примірник Розпорядження з відміткою про виконання.

    7) Зберігає Розпорядження, інформаційні запити, а також висновки (зміни до висновків) у справі "Документи операційного дня".

    4. Управління бюджетних надходжень:

    1) Приймає участь у відкритті в Казначействі рахунків за балансовим рахунком 3112 "Загальний фонд державного бюджету" та за балансовим рахунком 3122 "Кошти спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки" в розрізі Головних управлінь Казначейства відповідно до вимог Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України ( z1206-12 ), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22 червня 2012 року № 758 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 липня 2012 року за № 1206/21518.

    2) На підставі отриманого висновку формує Розпорядження (у двох примірниках), затверджує у Голови Казначейства або заступника Голови Казначейства відповідно до розподілу обов'язків та надає Управлінню бухгалтерського обліку операцій державного бюджету після надходження документів, передбачених у підпункті 3 пункту 3 цього Порядку.

    3) Не пізніше наступного робочого дня після здійснення перерахування стягнутих сум митних платежів за судовим рішенням надає в електронному вигляді та на паперових носіях відповідним Головним управлінням Казначейства для подальшої передачі управлінням та відділенням Казначейства у районах, районах у містах, містах обласного, республіканського значення, а останні — територіальним органам Державної митної служби України Реєстри стягувачів, на користь яких здійснено безспірне списання сплачених до бюджету митних платежів за судовим рішенням за формою згідно з додатком 5 до цього Порядку.

    4) Зберігає висновки (зміни до висновків), Розпорядження, виписки з рахунків та Реєстри стягувачів, яким здійснено безспірне списання сплачених до бюджету митних платежів за судовим рішенням.

    Начальник юридичного управління

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Українці зустрічатимуть Новий рік при температурі близькій до нуля

    Бюро довгострокових прогнозів на підставі аналізу результатів глобальної чисельної довгострокової моделі гідрометслужби США-NOAA підготувало довгостроковий прогноз погоди на новорічні свята та ...

    Уряд забезпечить стабільні ціни на овочі

    Премєр-міністр України Микола Азаров запевняє, що ціни на овочі в Україні залишатимуться стабільними аж до нового врожаю 2013 року.

    Про закінчення строку застосування остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну плит деревоволокнистих походженням з Республіки Білорусь

    Відповідно до статті 19 Закону України Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту Мінекономрозвитку повідомляє, що 8 липня 2013 року закінчується строк дії остаточних антидемпінгових ...

    Вступил в силу Закон об адвокатуре и адвокатской деятельности

    Вчера, 14 августа, Закон Украины «Об адвокатуре и адвокатской деятельности» был опубликован в газете «Голос Украины». Таким образом, согласно нормам самого Закона, сегодня он вступил в силу, ...





    Юридическая практика:
    Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового ...

    Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового майна Тільки в суді виноситься рішення про розділ спадкового майна або рішення про визнання прав власності на таке майно

    Про зміну черговості спадкування та визнання права ...

    Про зміну черговості спадкування та визнання права на спадкування Наш клієнт задоволений рішенням суду за апеляцією, яким виграно справу про зміну черговості спадкування та визнання права ...

    Про визнання права власності на житловий будинок ...

    Про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування Юрист по спадщині надала допомогу у судовій справі про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування


    Консультации по наследству:
    Порядок вступу та відмова від спадщини

    У мене склалася дуже складна ситуація, тому всі свої надії я покладаю на Вас, шановні адвокати по спадкових справах, адже ...

    Розділ спадщини між спадкоємцями за заповітом

    Доброго дня, адвокати та юристи сайту! Я вже користувався вашою адвокатською допомогою і Ви завжди давали мені грамотні юридичні ...

    Розділ спадкової нерухомості після смерті

    Добрий день, шановні юристи по спадкових спорах! У мене виникла ситуація, з якою просто своїми знаннями, незважаючи на те, ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca