Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Желаю материального благополучия и творческих успехов!

Весьма оригинальный, актуальный и абсолютно не похожий на существующие интернет портал! Я хочу отблагодарить вас материально. Как это можно сделать?

Огромное количество полезной информации. Большое спасибо. Очень благодарны! Ребята - просто молодцы.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Про збільшення розміру позовних вимог від 08 - Господарський суд Кіровоградської області - Макаренко Т.В.

  1. УХВАЛА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД Кіровоградської області

УХВАЛА

09 грудня 2014 року           Справа № 912/4071/14

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Макаренко Т.В., розглянув заяву Світловодської міської ради про збільшення розміру позовних вимог від 08.12.2014р. по справі № 912/4071/14

за позовом: Світловодської міської ради

до відповдача: Спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут"

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: товариства з обмеженою відповідальністю "Політрейд"

про визнання недійсними установчих документів та припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Світловодська міська рада звернулась до господарського суду з позовною заявою від 10.11.2014 №1114-LD/0080 про визнання недійсним Статуту спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут" (код ЄДРПОУ 31678853) від 24.09.2001; про визнання недійсним Установчого договору спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут" (код ЄДРПОУ 31678853) від 24.09.2001; про припинення спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут" (код ЄДРПОУ 31678853) через допущені при його створенні порушення, які не можна усунути.

Ухвалою суду від 13.11.2014 порушено провадження у справі № 912/4071/14 за даним позовом та призначено до розгляду в засідання суду 09.12.2014, від сторін витребувано документи необхідні для розгляду справи по суті.

08.12.2014 позивач подав до суду заяву про збільшення розміру позовних вимог. У своїй заяві Світловодська міська рада посилаючись на норми ст. 22 Господарського процесуального кодексу України збільшує позовні вимоги до спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут", та просить: визнати недійсним Протокол № 1 Установчих зборів спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут" (код ЄДРПОУ 31678853) від 24.09.2001. Таким чином позивач вказує, що остаточними позовними вимогами є:

"- визнати недійсним Протокол № 1 Установчих зборів спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут" (код ЄДРПОУ 31678853) від 24.09.2001;

- визнати недійсним Статут спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут" (код ЄДРПОУ 31678853) від 24.09.2001;

- визнати недійсним Установчий договір спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут" (код ЄДРПОУ 31678853) від 24.09.2001;

- припинити спільне підприємство товариство з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут" (код ЄДРПОУ 31678853) через допущені при його створенні порушення, які не можна усунути".

Разом з тим, під збільшенням або зменшенням розміру позовних вимог слід розуміти відповідно збільшення або зменшення кількісних показників за тією ж самою вимогою, яку було заявлено в позовній заяві.

Збільшено (чи зменшено) може бути лише розмір вимог майнового характеру. Якщо в заяві позивача йдеться про збільшення розміру немайнових вимог (наприклад, про визнання недійсним ще одного акта крім того, стосовно якого відповідну вимогу вже заявлено), то фактично також йдеться про подання іншого позову.

Таким чином, заявою про "збільшення розміру позовних вимог", яка надійшла до місцевого господарського суду 08.12.2014, позивач фактично доповнив раніше заявлені вимоги якісно новою вимогою - "визнання недійсним протоколу № 1 установчих зборів спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут" від 24.09.2001", яка обґрунтована іншими обставинами, ніж раніше заявлені вимоги.

Отже, у даному випадку йдеться про подання іншого позову, що узгоджується з правовою позицією Вищого господарського суду України, наведеною у пункті 3.11. постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 року № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" з подальшими змінами і доповненнями.

Крім того, Господарським процесуальним кодексом України, зокрема статтею 22 цього Кодексу, передбачено право позивача на подання заяв (клопотань): збільшення або зменшення розміру позовних вимог, чи об'єднання позовних вимог, чи зміну предмета або підстав позову, інші.

У будь-якому з таких випадків позивачем має бути додержано правил вчинення відповідної процесуальної дії, а недотримання ним таких правил тягне за собою процесуальні наслідки, передбачені Господарського процесуального кодексу України та зазначені в цій постанові.

Так, нормами ст. 56 вказаного Кодексу позивач, прокурор зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Відповідно до вимог ст. 57 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які зокрема підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви (заяви) і доданих до неї документів.

До заяви "про збільшення розміру позовних вимог" від 08.12.2014 позивачем не додано доказів, які б підтверджували направлення чи вручення під розписку відповідачу - спільному підприємству товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут" та третій особі - товариству з обмеженою відповідальністю "Політрейд" копії вказаної заяви та доданих до неї документів, а саме опису вкладення у цінний лист оформленого належним чином відповідно до Правил надання послуг поштового зв'язку.

За таких обставин, заява "про збільшення розміру позовних вимог" від 08.12.2014 і додані до неї документи підлягають поверненню позивачу без розгляду на підставі пункту 6 статті 63 ГПК України.

Повернення даної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення, враховуючи норми розділу 8 Господарського процесуального кодексу України та положення постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 року № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції".

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. ст. 63, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Світловодської міської ради "про збільшення розміру позовних вимог" від 08.12.2014 і додані до неї документи, в т.ч. квитанція № 126439030 від 08.12.2014 на суму 1218,00 грн - повернути без розгляду на адресу позивача.

Дана ухвала набирає законної сили з дня її винесення та може бути оскаржено до Дніпропетровського апеляційного господарського суду в установленому законом порядку.

Належним чином засвідченні копії ухвали направити позивачеві за адресою: 27500, Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Леніна, 14; відповідачеві за адресою: 27500, Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Крупської, 2-а; третій особі за адресою: 01030, м.Київ, вул. Хмельницького Богдана, 52.

Суддя Т.В. Макаренко

Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

Вам будет интересно:

Про зміну черговості спадкування та визнання права на спадкування

Наш клієнт задоволений рішенням суду за апеляцією, яким виграно справу про зміну черговості спадкування та визнання права на спадкування

Не стоит ждать перемен?

Новый Уголовно-процессуальный кодекс ничего существенно неизменит: его принятие связано несжеланием навести порядок вданных правоотношениях ипредоставить гражданам возможность реально, анеформально, ...

Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 13 липня 2012 року № 528, Міністерство охорони здоров'я України

Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 13 липня 2012 року № 528 З метою раціонального та цільового використання бланків листків непрацездатності( z1454-04 ), закуплених у централізованому порядку за кошти Державного бюджету України на 2012 рік( 4282-17 ) за бюджетною програмою КПКВК 2301350 "Організація і регулювання діяльності установ та окремі заходи у системі охорони здоров'я" в частині "Забезпечення бланками листка тимчасової непрацездатності закладів охорони здоров'я", на підставі листа Державного підприємства "УКРВАКЦИНА" від 13 грудня 2012 року № 01.05.20-06/1152 НАКАЗУЮ:

Якщо батько самотужки виховує п’ятеро і більше дітей, держава йому виділить пенсію за особливі заслуги перед Україною

Уряд пропонує передбачити право на пенсію за особливі заслуги перед Україною батьку, якщо він сам виховує пятьох і більше дітей до шестирічного віку. Відповідний законопроект Про внесення зміни ...





Юридическая практика:
Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового ...

Про визнання права власності на 1,8 частку спадкового майна Тільки в суді виноситься рішення про розділ спадкового майна або рішення про визнання прав власності на таке майно

Про поділ спадкового майна

Про поділ спадкового майна Юристами було складено судовий позов в якому від суду вимагалося прийняти рішення про визнання права власності на частину ...

Про усунення від права на спадкування

Про усунення від права на спадкування Нещодавно до юристів по питанням спадщини звернулася громадянка, яка бажає усунути від права на спадкування свою сестру


Консультации по наследству:
Юридичні послуги за правом представлення у спадщині

У мене дуже складна ситуація, просто не знаю, що робити і як поступати. До Вас звертаюся в перший раз, але за порадами своїх ...

Допомога в оформленні заповіту на родича

За допомогою вашого сервісу багато моїх знайомих вирішили всі свої виникаючі проблеми, пов'язані зі спадковим правом. Допоможіть ...

Розділ спадкової нерухомості після смерті

Добрий день, шановні юристи по спадкових спорах! У мене виникла ситуація, з якою просто своїми знаннями, незважаючи на те, ...


Новости наследственных дел:
На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

Судья не может считаться независимым от политического .

Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


Рекомендации пользователей:
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca