Адвокаты по наследственным делам
Отзывы о нас
Благодарим всех, от кого зависит существование интернет портала.

Вы класс!!! Все что делаете для пользователей важно!!!

Сайт - отпад. Благодарю. Чрезвычайно полезный и удобный интернет сайт.
Наши услуги

Вопрос к юристу по наследству:

Статьи
Право власності на спадок

Право власності на спадок Визнання прав власності на спадок (зразок судової справи), позовна заява про спадщину

Наследство по завещанию: раскрываем юридические ...

Наследство по завещанию: раскрываем юридические секреты Завещание необязательно гарантирует выполнение воли наследодателя, ведь в некоторых случаях можно признать завещание недействительным

Обидва Гран-прі повезли на Донбас

    Обидва Гран-прі повезли на ДонбасХТО НАЙКРАЩИЙ?

    У Тернополі відбувся єдиний у країні Міжнародний конкурс трубачів ім. Мирона Старовецького

    Труба — один з найдавніших музичних інструментів. Томаш Слюсарчик, професор музичної академії в польському місті Бидгощ каже, що впродовж тисячоліть вона нерозривно пов’язана з людиною, слугує символом хвали, голосу Бога. За свій сивий вік труба, безперечно, зазнала змін і за звуком, і за формою, структурою, від натуральної перейшла до інструменту з вентильним механізмом.

    Пан Томаш цікавиться старовинними трубами, навчає гри на них студентів музакадемії в Бидгощі і, певна річ, виступає з цими інструментами. Усе заради того, щоб «узяти музику натуральну, бо нині наш слух згвалтований звуками телефону, радіо, телебачення, Інтернету». З футляра він виймає дві труби й ознайомлює мене. З’ясувалося, що вони барокові, виготовлені у XVII ст. За якусь хвилину-другу одесит Ридван Аріфов складає разом із польським професором дует і лине мелодія. Ридван уперше грає на такому інструменті. Тож хлопець зізнається, що було незвично навіть тримати його, не кажучи вже про гру на ньому, яка викликала в юного музиканта хвилювання і трепет і, безперечно, запам’ятається йому на все життя.

    Хтозна, може, колись і ця подія внесе якусь визначальну ноту в творчість Ридвана. Бо свого часу хлопчина побував на традиційному заході — весіллі, де його захопила гра на трубі та запалила в нього бажання й самому опанувати цей музичний інструмент. Батьки вибір сина схвалили, хоч самі музикою не захоплюються. У 10 років Ридван Аріфов уперше взяв участь у конкурсі. Тепер він відкрив для себе Тернопіль.

    Конкурс трубачів у Тернополі проводять уже 13 років. Його названо ім’ям Мирона Старовецького, який упродовж 35 років вів клас труби в місцевому музучилищі ім. С. Крушельницької. Понад 100 музикантів стали його випускниками. Коли вчитель пішов у засвіти, у пам’ять про нього вдячні колишні студенти вирішили зорганізувати творчі змагання. Спочатку їх провели як обласні дитячі. Згодом конкурс отримав статус всеукраїнського, а тепер уже вп’яте відбувся за міжнародної участі. Це єдиний в Україні захід такого рівня для трубачів.

    На V Міжнародному конкурсі змагання відбувалися у двох категоріях: серед учнів музичних спеціалізованих шкіл, музучилищ і музколеджів, а також серед студентів музакадемій та трубачів віком до 30 років. Конкурсанти представляли Україну, Росію й Білорусь. Цього року зафіксували рекордну кількість учасників. 32 з них змагалися у першій категорії, а 17 — у другій. Голова журі професор Львівської національної музакадемії ім. М. Лисенка Роман Наконечний твердить, що на конкурс приїхало багато талановитих трубачів, тож довелося навіть відійти від умов, які передбачають після першого туру відсіяти 50% тих, хто представляє музичні спеціалізовані школи та училища. Бо хотілося дати здібним можливість ще поборотися.

    Відомий трубач, професор Королівської академії музики в Лондоні Пол Арчібальд слухає гру конкурсантів (зліва направо) Олександра Квасниці з Тернополя та Андрія Місюрака (м. Дрогобич). Фото автора

    Цікавим видався і сам склад журі. До нього ввійшли кілька учнів Мирона Старовецького, зокрема Роман Наконечний зі Львова, Володимир Подольчук з Донецька, одесит Ігор Борух, Михайло Литвак (Ізраїль). Професор Томаш Слюсарчик з Польщі теж серед членів журі. Уже утретє приїхав він на цей конкурс.

    А ось легендарний англійський трубач професор Королівської академії музики в Лондоні Пол Арчібальд твердить, що щасливий від відвідин українського міста та міжнародних змагань його молодих колег. Йому випадало бути членом журі багатьох конкурсів у різних європейських країнах. Уважно слухав, оцінював пан Арчібальд і конкурсантів у Тернополі. «Стандарт і рівень гри у них високий», — коротко підсумував музикант.

    І Пол Арчібальд, і Томаш Слюсарчик, інші відомі трубачі з Росії, Ізраїлю, Польщі та України після кожного конкурсного дня зорганізовували майстер-класи для молодих музикантів, зустрічі.

    Гран-прі конкурсу вибороли трубачі з Донбасу: в категорії «Музакадемії» — Тарас Кульбашний (м. Донецьк), а Владислав Спиридоненко із Сєверодонецька Луганської області був найкращий серед представників музучилищ. Як подарунок їм вручили музичні інструменти брендової фірми.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Вам будет интересно:

    Відновлюємо термін вступу в спадщину

    Адвокати розповіли, як вчинити якщо терміни вступу в спадщину пропущені; допомогли відновити строки на прийняття спадщини в суді.

    Про постанови Верховної Ради України щодо євроінтеграційних прагнень України, Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Проект Постанови Верховної Ради України про Заяву Верховної Ради України "Про підтримку курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу" (реєстр. № 1216), поданий народними депутатами України Яценюком А. П., Немирею Г. М., проект Постанови Верховної Ради України про Заяву Верховної Ради України "Про реалізацію євроінтеграційних прагнень Українського народу та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом" (реєстр. № 1195), поданий народними депутатами України Кличком В. В. та іншими, проект Постанови Верховної Ради України про Заяву Верховної Ради України "Про підтримку євроінтеграційних прагнень Українського народу та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом" (реєстр. № 1153), поданий народним депутатом України Тігіпком C.Л., направити до Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції для підготовки на повторне перше читання.

    Щодо надання роз'яснень (про безготівкові розрахунки в Україні), Державна казначейська служба України

    Щодо надання роз'яснень <...> Згідно з пунктом 12.6 Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету( z1401-11 ), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.09.2011 р. № 1223, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.12.2011 р. за № 1401/20139 (далі — Наказ № 1223), платіжні доручення подаються до органів Казначейства в кількості примірників, необхідних для всіх учасників безготівкових розрахунків. Форма, обов'язкові реквізити, строк дії платіжних доручень та вимоги до заповнення розрахункових документів на паперових носіях визначено Інструкцією про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті( z0377-04 ), затвердженою постановою Правління Національного банку України від 21.01.2004 р. № 22, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 29.03.2004 р. за № 377/8976.

    Про декларування зміни оптово-відпускних цін на вироби медичного призначення станом на 8 листопада 2012 року та внесення їх до реєстру, Міністерство охорони здоров'я України

    Про декларування зміни оптово-відпускних цін на вироби медичного призначення станом на 8 листопада 2012 року та внесення їх до реєстру Відповідно до пункту 3 Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення та порядок внесення до нього змін( z1638-12 ), затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 7 вересня 2012 року № 705, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 24 вересня 2012 року за № 1638/21950, НАКАЗУЮ:





    Юридическая практика:
    Розподіл спадкового майна

    Розподіл спадкового майна Юрист професійно надала допомогу в розподілі спадку громадян, що звернулися до неї

    Про визнання права власності на половину частини ...

    Про визнання права власності на половину частини спадкового будинку У юридичній практиці часто бувають такі випадки, коли в питаннях оформлення спадщини, законні спадкоємці або спадкоємці за ...

    Про усунення від права на спадкування

    Про усунення від права на спадкування Нещодавно до юристів по питанням спадщини звернулася громадянка, яка бажає усунути від права на спадкування свою сестру


    Консультации по наследству:
    Порядок вступу та відмова від спадщини

    У мене склалася дуже складна ситуація, тому всі свої надії я покладаю на Вас, шановні адвокати по спадкових справах, адже ...

    Допоможемо отримати спадок, який належить за Законом

    Привіт усім! У мене дуже серйозне питання про спадкування майна, а саме житла від бабусі. Справа в тому, що недавно у мене ...

    Оформлення спадщини після смерті батька

    У нашій родині сталося величезне горе. Крім того, що помер батько, так і ще почалися розборки з приводу спадщини батька. З'явилися ...


    Новости наследственных дел:
    На сегодняшнем заседании правительства планируется ...

    На сегодняшнем заседании правительства планируется рассмотреть план мероприятий по выполнению СА с ЕС Кабинет министров Украины на сегодняшнем заседании рассмотрит план мероприятий по выполнению соглашения об ассоциации с Евросоюзом. Об этом говорится в повестке дня заседания на сайте правительства.

    Судья не может считаться независимым от политического .

    Судья не может считаться независимым от политического влияния, если его карьера зависит от изменчивого политического вектора, - Я.Романюк 22 декабря во время заключительного заседания Наблюдательного Комитета проекта Совета Европы «Усиление независимости, эффективности и профессионализма судебной власти на Украине» Председатель Верховного Суда Украины Ярослав Романюк заявил, что «одним из самых опасных с точки зрения формирования независимой судебной системы на современном этапе факторов является политическая составляющая».

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить ...

    Прокурор Донецкой области пытается в суде оспорить его люстрацию Руководителю прокуратуры Донецкой области Николаю Франтовскому не удалось с первого раза обжаловать свое увольнение с должности через люстрацию, сообщает «Первая инстанция».


    Рекомендации пользователей:
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca